Čipované zviera - predaj a následné čipovanie

endy227
22. dec 2022

Dobry den prajem . Mam kanadskeho sphynxa ktory je zacipovany tak ze ja som jeho majitelom, ak ho chcem predat, ako to funguje dalej? Myslim to cipovanie. Ta osoba musi precipovat zvieratko na seba? Nevyznam sa v tom, vopred dakujem za odpovede 🙏🤗

heleninamama
22. dec 2022

Mne robil veterinár. Ukázala som kúpnu zmluvu, prečipoval a prepísal aj adresu v pase zvieraťa. Išlo tiež o čistokrvnú mačku., s ktorou sme chodili po výstavách aj do zahraničia.

btus
22. dec 2022

u peíkov to funguje tak, že veterinár prepíše údaje na čipe. To by mal urobiť aj vet v krajine, odkial máte mačičku. Nedáva sa už druhý čip.

moonlight1210
22. dec 2022

Mne hovorili (tiez u psika), ze sa len prepisu v databaze cipov nove udaje k tomu cipu. Novy majitel, nova adresa.
Ale kedze tie cipy sa musia vymienat po par rokoch, tak ak by mu uz koncila zivotnost, tak ho vyberu a daju rovno novy.

majlo1234
22. dec 2022

@moonlight1210 to fakt? Nikdy som o tom nepocula, pes uz ma cez 12 rokov a nic nam nevraveli o vymwnw

maranco
22. dec 2022

@endy227 veterinár na stránke https://www.crsz.sk/microchip-search vyhľadá čip a prepíše údaje o majiteľovi a kontakt na majiteľa. V čipe je uložené len číslo čipu a v databáze sa vedú údaje o očkovaniach a majiteľovi.
Jedine, žeby chcel zarobiť za "nové čipovanie" inak nevidím dôvod meniť čip ak je funkčný a odpovedá po prečítaní čítačkou.

loliki
Autor odpoveď zmazal
Zobraz