Čím zaplniť diery po vytrhanej tráve?

10. jún 2020

Ahojte,viete mi poradit?Pred par dnami som vytrhavala travu z chodnika,bolo mokro a dost sa jej lepilo na tu travu,aj cele trsy,cize nespravna technika...No teraz to vyzera akosi neohrabane a asi aj cudne,ze su tam medzi plotom a chodnikom take nevzhladne diery-predtym tam bol mach,alebo vrstva zeminy.Myslite,ze mozem pouzit hlinu zo zahrady,z hriadky?Mam obavyaby to nevyzeralo ako spinave,aby som pripadne neurobila spinavym yj chodnik...Este otazocka-cim najlepsie vycistim hladke dlazobne ocky na ulici,ked som ich zaspinila od mokrej hliny a nie su ani pekne viditelne obrysy...Za vsetky rady dakujem.

autor
10. jún 2020

Este ma napdlo,ci tam nieco nemam vysadit do tej hliny,co by bolo,nizke,vzhladne a len by som to plela.Ten priestor medzi nie je velky,tak 2-3cm.Dakujem za tipy.

lintu
11. jún 2020

Kocky na ulici vystriekaj hadicou alebo počkaj, kým na ne dlhšie bude pražiť slnko a potom to zaschnuté blato stačí očistiť metlou.
Fotku aspoň časti toho chodníka náhodou nemáš? Z tvojho popisu si to neviem veľmi dobre predstaviť. Vytrhané kusy trávy z okraja chodníka zvyknú časom zarásť naspäť. Prípadne tie holé miesta vieš dosiať trávou. Ani nápad s kvetmi nie je zlý, len takto bez obrazu ti fakt ťažko radiť.

autor
11. jún 2020

@lintu Dakujem,len mne tam chyba aj ta zem,lebo ostala prilepena na trave a tym paom je tam taka nepekna medzera,niekde zasahujuca akoby az pod mur.Plot je murovany...

autor
11. jún 2020

Cize medzi chodnikom a plotom je taka medzera,taka diera nicim nezaplnena a chyba tam ta zem...Len neviem,ci to mozem nahradit hociakou hlinou,by to nebolo este horsie a dobabrane...To ked potom zarastie niecim,ci uz kvietkami alebo niecim inym-nevadi.

lintu
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lintu
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lintu
11. jún 2020

Ok, už viem asi o čom je reč. Tú dieru pokojne vyplň zemou z hriadky. Keď to tam opatrne nasypeš, nič sa tomu nestane. Nasaď si tam potom skalnice, rozchodníky, portulaku či niečo iné podľa svojho vkusu. Aj vyššie trvalky či letničky tú medzeru zvládnu.

autor
11. jún 2020

Dakujem pekne.Skusim popozerat fotky nejake na zaklade Tvojej rady.Tu hlinu tam skor budem musiet nejak utapat,lebo to nie je velmi hlboke,no a skor dosikma.Nic ine s tym ale nespravim,to je fakt.Kuknem aj tie kvietky potom.Ked uz to nebude uplne ako predtym,nech su tam aspon v lete kvietky.,