Čím vyperiem záclonu od oleja?

danii2
19. júl 2017

Baby cim vyperiem zaclonu od oleja/vazeliny? Mame posuvne dvere a stale sa mi tam zaclona zachyti a uz je spinava od toho maziva.Len teraz som novu dala.Ani sa mi ju celu nechce zvesovat,len to miesto by som potrebovala vyprat.Len neviem,cim to vobec pojde dole?

sissy27
19. júl 2017

@danii2 technický benzín

rucka77
19. júl 2017

Ako ono by to tým benzínom aj mohlo ísť, len neviem zas, či by záclona netratila farbu. neviem je to taký dosť risk by som bola povedala. ´V čistiarni si sa neskúšala pýtať, či by ti s ňou nevedeli pomôcť

danii2
autor
19. júl 2017

@rucka77 Doma 15 mesacna,ja v 8 mesiaci, cistiaren na druhej strane mesta (muz mi uz soferovat nedovoli),preto sa pytam tu.Zaclona je biela,ale jemnucka,aby ju zas ten benzin neposkodil.

ukulela
19. júl 2017

tiezpouzivam benzin, bielu by nemalo poskodit.

eko22
20. júl 2017

Nepoškodí to bielu, ja som na tom tak podobne ako ty ale už premýšľam, že ju aj dám dole, nestojí mi to za to. Lebo to musím čisť tak každý druhý týždeň aby sa to tam nezažralo lebo už som takto raz jednu záclonu vyhodila keď som to nechala dlhšie tak

zirafienka
8. sep 2020

Žienky, ako ste dopadli s tými záclonami od oleja, ja mám ten istý problém. Ďakujem.

berika
8. sep 2020

Skúste solvinu, určite vyperie všetky mastne fľaky, aj od oleja

zirafienka
8. sep 2020

@berika vidíš, solvina ma nenapadla. Všade som sa dočítala o technickom benzíne, ale to sa mi zdá dosť agresívne na záclonu. Ďakujem.

berika
8. sep 2020

@zirafienka ja davam aj na trička keď su zamazane nejakym mastnym jedlom

zirafienka
8. sep 2020

@berika dobrý nápad, dobre vedieť. Aký univerzálny čistiaci prostriedok🙂