Staci jarovou vodou poumyvat?a co sa tyka veci na oblecenie?ak mam nejake z druhej ruky treba specialne prat ?alebo staci raz a na tolko stupnov kolko je na nich?vdaka
@siska765 skrinky stačí normálne vodou poumývať, vecičky vyprať 2 krát, aby si bola spokojná 🙂 je to úplne normálne, že si chceš všetko nachystať tip top, ale všetko s mierou, nestresovať. že chystáš 2 mesiace dopredu, to vôbec nevadí, pomaly si poper, požehli a hneď tu máš termín pôrodu, to ubehne 😀
@daniela1978 no ved to ze clovek nikdy ani nevie ci ozaj este tolko,alebo kedy sa vypyta skor 🙂 a taktiez uz potom asi ani nebudem tak vladat lebo aj teraz uz niekedy byvam dost vycerpana 😒
@siska765 v pohode, dáš vecičky voňavé do skrine a počkajú si vás tam 🙂
nič nedezinfikuj,stačí umývať jarovou vodou a vecičky vyprať ako každé iné prádlo ,nerob nič špeci ... 😉
@siska765 Naozaj nie je potrebné ničím špeciálnym domácnosť dezinfikovať. Práve naopak, priveľa chémie v byte škodí ešte viac ako baktérie, ktoré sa v nej prirodzene nachádzajú. Tým nechcem povedať, aby sa byt pred príchodom bábätka poriadne nevygruntoval. Stačí teplá voda a ocot 🙂.
Vecičky z druhej ruky posúdiš hneď na prvý pohľad, predpokladám; zašednutosť, fľaky, nebodaj zatuchnutosť je ľahko rozpoznateľná. V takomto prípade najprv veci oper v silnejšom, teda nie detskom pracom prášku, pridať môžeš 2 dcl octu alebo dezinfekčný prostriedky na prádlo pre citlivú pokožku z DM + extra pláchanie. Potom znovu oper veci len v detskom prášku, nech sa vo veciach nenachádza nič, čo by mohlo podráždiť pokožku novorodeniatka a vyžehli.
@siska765 nicim.
pouzivane veciky, normalne oprat, prezehlit, resp. v susicke riadne presusit 🙂
@siska765 Najlepsie by bolo premalovat a vydezinfikovat vsetky steny v dome, poprat vsetko na 3krat, vsetky cumle, flase za kazdym pouzitim vyvarit a sterilizovat, hracky raz tyzdenne vo vani vydrhnut, dieta poobliekat do dupaciek, perinky a deky, potom zalozis temu, co robit ked je dieta stale chore, nachladene, ma slabu imunitu, Naco oblecenie z druhej ruky prat 2 krat? co predosle dieta malo choleru?
normalne oprat prezehlit a krasne ulozit do skrinky a ja som nikdy nic viac nerobila 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
veci mormalne oper, hlavne bez chemie a bez avivaze! Potom vsetko vyzehli, skrinu len umy jarovou vodou.
ja som nič nedenzifikovala, len som oprala veci, posteľné prádlo do postieľky, nič extra som nečistila