Čím vyčistiť násypky na automatickej práčke?

jojina11
20. nov 2010

Vie mi niekto prosím poradiť, čím by sa dali poriadne vyčistiť násypky na automatickej pračke? Z dvierok ten diel viem dať dolu, ale on sa potom skladá z dvoch častí, ktoré sú zaliate spolu, takže rozobrať sa to nedá ☹ . Najhoršie sú na tom časti kde sa leje aviváž, a škrob, viete mi prosím niekto dať nejaký dobrý typ na "ekrazit"čo vyčistí tie usadeniny v tom? Ďakujem 🙂

strapco13
20. nov 2010

jojina11 starsou zubnou kefkou to vydrhnut a horucou vodou..zatial to vzdy pustilo 😉

zuzana76
20. nov 2010

ja som tie nasypky vedela vybrat, takze tie som namocila do nadoby, kde som naliala horucu vodu s octom a nechala to v tom vymocit, plus som to miesto, kde boli nasypky vystriekala Brefom na kupelku, potom som vycistene nasypky vsunula spat a naliala do casti na prasok celu flasku octu a pustila na 95 stupnov. Ked necistota ako tak pustila, vydrhla som to spongiou a nedostupne miesta zubnou kefkou aj ja ako strapco. Pracka nam vydrzala 10 rokov, este stale drzi 😀 , ale uz ju nepouzivame, lebo sme si kupili novu susicku a k nej aj novu pracku. Takze toho octu sa nemusis bat, pokial tam nelejes celu flasu zakazdym, to som robila tak asi kazde 2 mesiace.

mimkao
21. nov 2010

jojina, my sme mali s práčkou tiež taký problém. Nepomohlo drhnutie s kefkou, ocot, ani prípravky od Dedry na čistenie práčky. TAk sme spravili taký risk, že sme dali tú nádobu do väčšej plastovej vaničky a vyliali tam dve fľaše kyseliny chlorovodíkovej.. S tým, že keď to nevíjde, kúpime novú pračku. 😀 Vyšlo to. Tá nádoba vyzerala úplne ako nová a prečistili sa tým aj také veci, ktoré boli skryté vo vnútri a nedalo sa k nim normálne dostať. Zároveň boli povypadávane aj veľké kusy vodného kameňa. A teraz sa to chystám spraviť opäť, kedže sa tam už zase nanosilo z aviváže. Tak ak na to máš odvahu, vyskúšaj.

malinkka
18. mar 2018

Ahojte žienky ... prečítala som si aj ja vaše rady. Keďže v dome bývame viacerí a odvtedy ako máme novú práčku som ju ja čistila tak bola čistá. Lenže používajú ju aj ostatní a nik to nemieni vyčistiť tá práčka už nevyzerá najnovšie a to má možno len rok aj niečo ... :( a keďže tie nádobky sú už riadne zažlknuté,tak tiež skúsim tie nádobky vyčistiť najprv s octom,ak nepomôže tak potom s tím chlorovodíkom,uvidím čo to spraví. 🙂 A ešte by som chcela vedieť ako vyčistiť aj gumu okolo bubna aj na nedostupných miestach. Ďakujem. 🙂