Akymi prostriedkami umyvate okna, aby sa leskli a neboli smuhate?
vynikajuca je utierka z mikrovlakna, nemusis pouzivat nic okrem cistej vody 😉
ja tiež používam Clin 😉
ja tiez len tu utierku, mam dve, jednou zmyjem tu hrubsiu spinu usadenu zvonka a potom to este raz pretriem cistou a naozaj ziadne smuhy
tzv. svedska utierka a stara znama okena. treba vsak davat pozor, aby si ich neumyvala ked na okna priamo svieti slnko, potom ostanu smuhate
clin a noviny
a ja vam teraz prezradim najlahsie najuspesnejsie a zarucene bezcmuhate umyvanie okien.
Hocijakym pristriedkom na okna nastriekat na celu plochu okna, so spongiou ako sa umyva riad cele okno umyt napenit a potom uz len so sterkou od hora na dol alebo zlava do prava stierat.
okraje okna otriej jednym tahom so setvitkou
ja ako mala som nanavidela umyvat okna okenou a novinami, to bol pre mna des a hroza a navyse noviny sa prasia a okno nevyzera ako cerstvo umyte...
ktory kolvek clin,uplne bez problemov. 😉
Ja umyjem okno vodou z Jarom a potom nastrikam okenu, alebo clin, rozotriem a preleštím novinymi...
do jarovej vody kooopu octu,a potom s mikrovláknovou utierkou vyleštím 😀
tak u nás teda utěrka udělá okna ještě horší, tak jar s octem a noviny, ale zkusím to jen tou stěrkou a uvidí se 😀
Někdo dává vanilkový pudink, ten škrob se pak leskne 😉 já taky vodu s octem +troška jaru a pak okena, většinou obyč, nechce se mě rozmlsávat okna za těžké prašule, jsou lepší investice 😎
Já na nové bílé plastové okna novinama nemůžu, tak leštím starýma plenama, ale nejlepší by byla nějaká pomocná síla, to by byl lesk jak blesk 😎
zonja ta sterka je zaaaaaaaaaaaaaazracna a usetri cas a trapenie
a ked by sa nasla nezotreta ryha tak len jednym silnym tahom suchou papierovo kuchynskou vreckovkou alebo trebars aj toaletakom zotries...a je to 🙂
my sme tak umyvali okna vo svajciarsku na brigade, to boli 3 chaty kazda po 4 byty tak keby sme mali novinovat a octovat tak umyvame dodnes 😀
ahojky,ja umyjem okno raz-dva,napením tiež jarou a zotriem stierkou.Okraje dosucha utriem handričkou a hotovo. 🙂 😉 🙂
Clin, ten na ředění do vody a hadřík z mikrovlákna. A chce to hodně horkou vodu 😉
ja najprv poumývam horúcou vodou, v ktrorej mám jar a potom preleštím handričkou a ajaxom (s jarnou vôňou)... 😉 😉
stierka...aká? s nejakou hubkou na konci? alebo z gumy?... 😕 😕 neznášam totiž, keď mi kvapká z okna na dlážku 😝
tiez preferujem len clin,a okna mam krasne bez smuh.
clin do vody, umýt, leštit se nemusí 😉 a okna se krásně lesknou
ja myslim ten clin s alkoholom a citronovou vonou.nastriekam na cele okno a vyutieram handrou a mam pokoj.okna su raz dva ciste.
janino ano obycajna gumova stierka, no jo nakvapka sa na dlazku ale okrem spongie a tejto sterky na okna ziadnu handricku nepotrebujes... 🙂
froschka, a ako s tou stierkou, ked mne niekedy take ciary od nej zostanu, ako stieram hore dolu, miesto vedla miesta...
Bezsmuhovo funguje ozaj najlepsie clin na okna.
ahojik ja umyju okna vodou s jarem a pak vylestim okenou a novinami 😀 😀
ja tiez umyvam jarovou vodou a potom lestenim s Clinom a novinami
clinv to asi nieje
ja napisem, cim urcite nie : Clin multi-shine......ja neviem, umyvala som okna a skoro ma trafilo - som v zivote nevidela take cmuhy (ja ze si spohodlnim robotu a vymenila som ho za obycajnu okenu). Vsetky, ale uplne vsetky som musela nanovo vyumyvat jarovou vodou, a dokonca ani na prvykrat mi to neslo, ono to bolo take akoby mastne - co povedat. Narobila som si tolko roboty, ze az. Takze uz nikdy.
utierky z mikrovlakna a na dokoncenie jelenicu.. 🙂
jedine Clin 🙂