idem vam napisat co sa mi dnes stalo. Včera som bola u dr. s tym ze som zas chora. Zapal mandli.
dnes co som poriadne ani nespala co najprv ma tak priserne palilo v krku a potom ma zacalo pri kazdom nadychnuti neskutocne boliet pri rebrach. tak idem zas ku dr. ledva sa tam dotapkam co ma cely clovek bolel. zarovno som tam prisla so zenskou okolo 50 mohla mat. pytam sa slusne pani co bola na rade ci by ma nepustila ze mi je priserne zle vysvetlila som jej ako to so mnou je ze sa mi zhorsilo. ona dala otazku ostatnym ci im to nevadi a vtedy to zacalo. jeden chlap sa ozval a tato 50-nicka.
50- my sme vsetci chori
ch- ved ju pusti nam tu odpadne
50- a nech ja som mozno viac chora ako ona tato mlades nic nevydrzi
ch- a daco sa jej stane budes si to vycitat potom
50- mne je to jedno nech aj skape
baby moje mne uz slzy prudom tiekli nezmohla som sa na slovo. prvy krat som prosila nech ma pustia a takto to dopadlo. cim su ty ludia starsi tym su sprostejsi ja nemam na nich slov.
toto sa rieši so sestričkou, s človekom predo mnou sa vybavujem na pošte,v obchode,teda ak treba....
Toto som zazila u ocnej.. Jedna starucka pani sa slusne opytala, ci by nepustili jej muza, ze ma istu chorobu, dedko vyzeral fakt biedne.. Vies ako sa do nej pustili? Bolo mi jej luto, keby som mohla ju pustim, ale prisla som az po nej... Ludia sa dokazu spravat k sebe fakt hrozne.. ☹
@seat967 tak v prvom rade, dufam , ze ti je uz lepsie a v druhom, dnes sa spoliehat na dobrotu ludi a ich sucit je zial smiesne. ale to nie len dnes, cca pred 20 rokmi, som ako dieta sedela s napuchnutym, zapalenym okom, s bolestami u ocnej a nikto nas dnu nepustil. az jeden pan vosiel dnu a sprdol sestricku, ze preco ma este nezavolala dnu. jednak dieta a druha vec, bolesti. vies ze tam ludia frflali ked vysla von a zavolala nas dnu? nikomu sa to nepacilo a ked sme vysli, tak som si to namierila do nemocnice kde som bola hospitalizovana viac ako tyzden.
inac moja endokrinologicka tak berie prednostne tehotne maminky, aby nemuseli cakat. ked sa to stalo mne, tiez zacali sestricke hovorit, ale ona ich sfukla, ze ked sa im nepaci, nech to riesia s dr, ktora to nariadila.
a vies ako to chodi, kazdy sa ponahla, a najviac ti, co sedia uz doma na dochodku 😝
na zasmiatie.. pocula som dve babky ako dokonca pindali na dnesnych mladych, ako nam je fajn, lebo sme sa dozili automatickej pracky 😀 😀 😀
@seat967 no tak natrafila si na jednu ježibabu, to sa stáva... možno, že keby si natrafila na mladšiu, tiež by ťa nepustila. Myslím, že toto s vekom nemá nič spoločné, skôr s ľudskou empatiou a inteligenciou. Takto ako dotyčná pani sa inteligentný človek nevyjadruje ani takto inteligentný človek nereaguje.
Dotyčnú pani môžeš akurát tak poľutovať a tebe želám skoré uzdravenie. Určite budeš mať ešte v živote kopu príležitostí vlastným príkladom ukázať iným ľuďom ako sa má správať inteligentný, veľkorysý a empatický človek 🙂
Ono sa to da brat z dvoch stran. Ked som mala malicke deti, par mesacne, bolo pre mna dobre, ked ma sestricka vzala prednostne dnu lebo male na chodbe revalo, ale zas je to nefer voci ludm, ktori maju bud starsie deti, ktorym sa tiez nechce cakat, alebo vobec nemaju deti, ze musia toto trpiet. Keby ze sedim v cakarni u lekara a pride tam 10 takych velmi chorych ludi a vsetkych ich prednostne vezmu dnu, tak by som tam ja mohla sediet aj 3 hodiny a trpezlivo cakat...Ked som tak chora, ze nevladzem sediet v cakarni, zavolam si zachranku. Raz sa mi stalo, ze som stala v masiarni a bola tam pani s malym dietatom. Ja sama mam tiez male deti, ale nechala som ich doma strazit starsiemu synovi, lebo viem, ze v masiarni je vacsinou dlhy rad. Ta pani tam stala, dieta jej nevystrajalo bolo ticho, ale aj tak ju predavacka prednostne obsluzila, nepacilo sa mi to. Keby nas tam bolo s detmi 5? Teraz poobsluhuje predavacka vsetky tehotne, matky s detmi, starych a obycajny clovek nech tam trci a trci?
@seat967 chápem, že ti to bolo ľúto, lebo si sa cítila veľmi zle, zažila som aj ja, sama chorá s chorým dieťaťom, ale už školákom som pustila pred seba mamičku s malým dieťaťom -podľa jej slov išla len potvrdiť papier a vyšla o 50minút.....vtedy som si tiež povedala, že nikoho nepustím,ale samozrejme, prešlo ma to, Skoré uzdravenie želám.
Ja som zazila dve 15 u lekarky, ze surovo predbehli jednu pani. U tej lekarky je system, poradovycyh cisel a rano kym pride sestra a vylozi cisla si proste ludia pamataju ako v poradi prisli a potom si ferovo beru v takom poradi cislo. Tie soplane tu pani predbehli a este sa s nou drzo hadali, ze proste su sikovnejsie a ich nezaujima, ze prisli pozdejsie. Takze to nie je vekom ale drzostou a bezcitnostou ludi dneska...
@anketkarka
@timea7
@agnese
@mamulka211
@0silvia0
@janinah
@meusicka
@jamabe
@klincek
ja viem ze sa to riesi so sestrickou len som chcela byt slusna 🙂 a napisala som to naozaj zle cim starsi.... je pravda zže aj kopu mladých je takých. ano je mi lepsie dakujem dr. mi dala nejake cipky na uvolnenie tych bolesti. len to som chcela napisat ze co sa mi stalo. ja sa nelutujem ani nic take ja si posedim u dr. kludne aspon tam mam klud 😀 ale fakt mi bolo priserne. a nabuduce budem vediet ze nepytat sa radsej nic
Nemyslím si, že vek ma "s nevymáchanou papuľou" niečo spoločné 🙂 Ale hlavne verím, že tebe je už lepšie 😉
Tak ak niekto slušne poprosí, prečo nie. Posledné leto som bola u zastupujúcej pediatričky so starším, ani dva roky nemal dostal alergickú reakciu, celý spuchnutý, ja tehotná a predomnou pár pacientov, potom prišli rodičia s malinkým bábatenkom a boli vnútri, oznam na dverách, že do roka detičky príjmajú prednostne a tak sme museli počkať v rade. Tiež by mi bodlo byť vybavená hneď, ale ak sa jedná o deti, nemám problém chápať ich boliestky 😉 Iba raz som potrebovala ísť zaklopať a vypýtať si recept, tie pohľady sediacich keby mohli vraždiť, tak som ako rešeto 😀 samozrejme, že som im to povedala, že si pýtam iba recept, ktorý už je vypísaný. Ľudia sú ľudia a je jedno aký vek majú, niektorí sú láskaví do smrti, iní od mlada oprsklí. Tej pani by som povedala asi z posledných síl, že ak sa raz ona bude cítiť zle a niekto jej toto zapraje, nech si spomenie na teba, lebo karma je sviňa.
@seat967 preco tak zovseobecnujes?
tebe sa ocividne tiez nepacil jej naozor, ze dnesna mlades nic nevydrzi........
a ked ti bolo tak zle, ze ti bolo zatazko posediet v tej cakarni, tak si si mala zavolat pohotovost, nie?
kazdy chory clovek sa citi zle, preco si myslis, ze by si sa prave ty mala citit horsie.
mimochodom, keby ti bolo skutocne moc zle, ani by ti nenapadlo sa niekoho pytat, ale rovno by si zatrieskala dr. na dvere
karma je zdarma, nerieš
Mala si zaklopat sestricke a vysvetlit jej, ze ti je zle, n ie pacientom na chodbe.Oni to to mozu, aj nemusia verit. Dnes je vela vychcanych ludi, mozno si nevyzerala pre tu pani az tak chora.