Ahojte žienky, idem si k Vám po radu. Najlepšej kamarátke sa narodilo bábätko a chcela by aby som ich prišla pozrieť aj do pôrodnice. Nemám najmenšie tušenie čo by som jej mala priniesť. Samozrejme babätko pôjdeme pozrieť keď budú doma, a tiež som jej už nejaké vecičky pre bábätko dala. Viete mi prosím poradiť čo mám zobrať aby som neprišla s prázdnymi rukami? Ďakujem.
Ja keď som ležala po pôrode tak som bola vďačná za ovocie a sladkosti 🙂
@ina009 určite mušt od Matysaka,( ma aj menšie flasky tuším 2,5 dcl) a mňa najviac potešil nakrájaný chladený melón v krabičke. Rodila som minulé leto a bolo to peklo🤪
@ina009 no skor nieco pre mamicku ako pre babatko, pripadne len nejaku malickost, cumlik alebo nieco.. 🙂
@ina009 Vineu a hroznovy mušt, pomáha pri tvorbe mlieka..mne bolo všetko ďalšie zbytočne, lebo som bola v súkromnej pôrodnici a jedla bolo tak veľa a tak chutne, že som ho nestíhala jest..
@ina009 Mne nosili hlavne pitie,sladké som nemohla,lebo som mala cez tehu zvýšený cukor a doktori sa po pôrode nevedeli dohodnúť,ci som na diéte alebo nie 😀
Takže keď mi aj nieco doniesli,buď som to dala sestrickam,take čokolády apod a zvyšok domov a že toho bolo fakt dosť 😀
Keď povieš že nic nechceš aj tak ti donesu pol igelitky kde čoho
v takomto teple mozno nejake ovocie jej padne lepsie ako sladke 🙂 alebo ked je to dobra kamaratka tak jej normalne zavolaj a spytaj sa jej ci jej nieco nechyba, ci nepotrebuje priniest
Ja som doniesla kvietok v krabičke, aby nebol problém a pre babo mini hračku.
@ina009 mne napriklad must od matysaka nerobil dobre a ani vinea. Mna by potesila jablkova vyziva a piskoty.
Ovocie,napr.broskyne a zelenina mi velmi chybala k pecivu na ranajky
Aj mne chybal zelenina, sama som si nakazala za krabicu zeleniny.
Dary len zavadzaju, novorodenec hracku nevnima a tiez to vlastne zavadzia.
Mna potesil dzus, mineralka a zelenina. Melon na kocky je tiez super napad. Z drobnosti mast na bradavky :D ale to iste ma pri sebe nove.
Brnkni jej. Mne kamoska doniesla sladkost (turecky med), to som pri nej rovno zlizala a bolo. Ale v oktobri
Mna jedlo 😃😃😃😃 kazdemu, co prisiel, som kázala jedlo, hlavne obed, zeleninu, ovocie. Porcie boli male, nechutne a ja som bola furt hladna
Ja by som priniesla hroznovy cukor, ktory je tiez dobry na mlieko,a je to sladke,ja som ho zjedla veelmi vela lebo vineu nelubim,ovocie, a kamoska mi priniesla napr. vlozky, s ktorymi sa trafila,nakolko som chcela volat manzelovi nech kupi dalsie,najlepsie zavolat co potrebuje, kmotricku som zasa poprosila ja,ze ked pride nech mi prinesie labelo na pery, lebo som ich mala po porode vysusene
mne svokra priniesla rascovo vajíčkovú polievku a neskor rybaciu, že na mlieko, dobre padlo. aj hroznový cukor mi dobre padol
Treba sa jej spýtať, čo potrebuje, čo ju poteší. Ale taktiež si myslím, že nejaké jedlo, dezert (nie čokoládový) by padol vhod 🙂
@siska53 plienky sme si museli každý sám doniesť minulý rok 🙂 takže vždy keď bolo treba sme prebalili
@ina009 tá vinea je super, ja som ju tiež pila. Džús som tiež dostala no mali sme tam premotivovanú laktačnú ktorá vždy keď videla krabicové džúsy bola zhrozená že to do seba pchať nemáme. Pokiaľ máš možnosť tak dones čerstvé ovocie, najlepšie nejaký melón, hruška, jablko.... Pozor napríklad na hrozno, šupa z neho nadúva a môže mať potom problémy aj bábätko. Teraz je teplo a ja keď som minulý rok dostala čokolády tak všetko roztopené a zle sa mi to papalo, lepšie nejaké maslové keksíky. Keď prišla najlepšia kamarátka tak mi doniesla balík s popôrodnými vložkami, tamponmi do podprsenky, synčekovi doniesla cumlík a mne takú šnúrku na ruku červenú aj s menom syna. A jemu zase doniesla také srdiečko na kočík s menom. Keď sme šli z pôrodnice zapla som to na autosedačku 🙂 ale zas ona vie že ja mám rada také blbostičky.
Pokiaľ by si jej chcela kupovať plienky tak kúp radšej číslo 2 alebo aj 3 lebo mne každý nosil číslo 1 a dva balíky mi ostali lebo syn ich potom nezmestil na zadok 🙂
Ďakujem žienky za rady 🙂 keď som s ňou volala samozrejme nič nechce :D ale tak dala som na vaše rady a kúpila som jej vineu že ta by ju potešila a k tomu ešte jablkové pyre, špaldové sušienky čo som našla v detskom oddelení a pri pokladni som ešte zozbierala labelo, žuvačky, tictac, bonpari cukríky a antibakteriálny gel na ruky. Aspoň niečo som cez obedovú prestávku stihla ale veľmi ste mi pomohli 🙂)
@ina009 nechcela by si byť aj moja naj kamoška? Keby si mne volala pri prvom dieťati, bol by to nákup za 50€ :D hlavne podložky,vložky,vlhčené , rosalgin, dezinfekcia na ruky, hrebeň (ktorý som zabudla), kartacik na zuby, gumičky do vlasov, krém na tvár a lieky proti bolesti (maminy ja viem že nie lieky, ale v mojom prípade boli nutné aj lekármi odobrenie, mala som problémy s existenciou. Nie nie som hysterka akurát mi zacvaklo nerv a nedal sa mi odblokovať) a mňa potešilo pre každé dieťa hocičo, čo mi ktokoľvek doniesol. Ja som sa tešila darcekom pre deticky. Lebo som mala čas na to v nemocnici. Doma už sa dary neriešilo, vytiahlo z tašky, prepralo, uložilo a používalo. A keď drobci dostali kozmetiku
... Joj aj 10razi do dňa som voňala. A predstavovala si ako bábo nosí oblečenie, hra sa s hračkami postupom casu, a tak ;)
Podľa mňa niečo na pamiatku, malé. Ja som mala problém sa z nemocnice odniesť, čo mi všetko možné ponosili, išla som ako z dovolenky. Takže osobne za mňa nič.
Melón na kocky je super. Hroznový cukor, hroznovu šťavu.
Pre babatko netreba nič, veď až doma.
Je problem sa potom zbalit domov.
Mne svokra doniesla obraz...
Urcite nie čokoládové, kakaové, kysnuté, citrusové, príliš bublinkové veci.
treba jej zavolat na co ma chut, ze jej donesies obed/veceru, ovocie.. hocico 🙂 darceky potom domov... ja som takto niesla domov plny kufor veci po 10 dnoch v porodnici :D
Mňa by potešil nejaký dobrý časopis 🙂
Ja som este kamoske kupovala mamickovske casopisy.Taku zbierku, vsetky co mali v stanku.Nemala maleho pri sebe, mal silnu zltacku, tak bol pod lampou.Velmi sa potesila, lebo mala dost casu.
@ina009 v dnestnych nemocniciach hadam ze najlepsie by bol fakt nejaky dobry obed :D