Dobrý deň. Prosím vás pekne. Potrebujem radu. Čím operiem veľmi mastné kuchynské utierky ?
Aha.hm.
Ked ani na 90 sa nevyperu to je cudne...
Asi davas malo prasku alebo nespravny prasok.
Mozno by pomohlo ich pred tym vyplachat niede vo vriacej jarovej vode a potom na 90 oprat aj s predpierkou
Inak neviem teda...
mne sa na 95 stup. vždy vyperú...dávam Persil. Na 60 st. to nie je kto vie čo...
@sida456 per bez aviváže, resp. menej aviváže, resp. nepoužívať prací prach, ktorého súčasťou je už aj aviváž.
na 90 s úplne obyčajným pracím prachom mi vyperie aj manželove monterky od oleja.
napadla ma hneď tá aviváž, lebo ked som pár krát u svokry vešala, žehlila prádlo, bolo vždy - ,,mastné,, potom pozerám ako perie.....kilo aviváže, plus prach, ktorého súčasťou tak či tak už aviváž je 🙂
Na kuchynské utierky z reštaurácie platí jedine agresívny odmasťovací prostriedok čo sa v kuchyni používa na silne znečistené plochy. Za pol deci naliať do teplej /nie horúcej/ vody, prisypať prací prášok a namočiť utierky. Po hodine ich v rukaviciach preprať, v teplej vode vypláchať, dať prať na 90 do pračky a pridať pláchanie navyše. Kuchynské utierky sa v reštaurácii používajú nie na utieranie hrncov ale na stieranie rôznych plôch a sú tak mastné, že normálne pranie ich nevyperie.
Z coho mastne?
Su mastne ako plne tuku alebo su na nich madtne flaky ktore sa nevyprali?