Čím operiem mastné utierky?

sida456
22. okt 2017

Dobrý deň. Prosím vás pekne. Potrebujem radu. Čím operiem veľmi mastné kuchynské utierky ?

osky
22. okt 2017

Z coho mastne?
Su mastne ako plne tuku alebo su na nich madtne flaky ktore sa nevyprali?

sida456
autor
22. okt 2017

@osky mastné plne tuku. Normálne ich operiem na 60 alebo 90 zle a stále keď sa vysušiť sú mastné. Sú z kuchyne v ktorej sa denno-denne vari. Z restiky.

sendy1977
22. okt 2017

@sida456 skus ich najprv dať do vedra s horúcou vodou a jarou, a preper ich v rukách. Aj k praniu v pračke pridaj trošku jaru a daj prať na 90.

osky
22. okt 2017

Aha.hm.
Ked ani na 90 sa nevyperu to je cudne...
Asi davas malo prasku alebo nespravny prasok.
Mozno by pomohlo ich pred tym vyplachat niede vo vriacej jarovej vode a potom na 90 oprat aj s predpierkou
Inak neviem teda...

deti95060810
22. okt 2017

mne sa na 95 stup. vždy vyperú...dávam Persil. Na 60 st. to nie je kto vie čo...

katarinamarkova
22. okt 2017

@sida456 per bez aviváže, resp. menej aviváže, resp. nepoužívať prací prach, ktorého súčasťou je už aj aviváž.
na 90 s úplne obyčajným pracím prachom mi vyperie aj manželove monterky od oleja.
napadla ma hneď tá aviváž, lebo ked som pár krát u svokry vešala, žehlila prádlo, bolo vždy - ,,mastné,, potom pozerám ako perie.....kilo aviváže, plus prach, ktorého súčasťou tak či tak už aviváž je 🙂

kazuso
22. okt 2017

Na kuchynské utierky z reštaurácie platí jedine agresívny odmasťovací prostriedok čo sa v kuchyni používa na silne znečistené plochy. Za pol deci naliať do teplej /nie horúcej/ vody, prisypať prací prášok a namočiť utierky. Po hodine ich v rukaviciach preprať, v teplej vode vypláchať, dať prať na 90 do pračky a pridať pláchanie navyše. Kuchynské utierky sa v reštaurácii používajú nie na utieranie hrncov ale na stieranie rôznych plôch a sú tak mastné, že normálne pranie ich nevyperie.

0silvia0
22. okt 2017

@sida456 ja pridám normálne jar do prádla k prášku, ale nemám mastné utierky, ale manžel niekedy prinesie domov monterky od oleja...