Vždy mi na bielych tričkách zostanú žlté škvrny pod pazuchami. Skúšala som aj žlčové mydlo, kypriaci prášok, kyselinu citrónovú... no akosi nič nepomáha. Nemáte náhodou nejaký zaručený prípravok, ktorý na tieto škvrny funguje?
Ja osobne to postriekam odstraňovačom škvŕn (Jaso, Vanish) a dám oprať na 60 stupňov. No striekam hneď po vyzlečení a dám prať aj o štyri, päť dní.
@asia83 to striekate na suche oblecenie?
Mne vždy pomôže vanish sprej na biele, mám skúsenosť, že čo nevyjde s vanishom, nevyjde s ničím.
Mne zaberá z beterware taký sprej a je naozaj super 😉
Este som to neskusala, ale pocula som, ze treba dat to pracky acylpyrin.
Keď ho vyzlečiem a stihnem, tak na vlhké. Ak nestihnem, tak o pár hodín neskôr, na suché. Podstatné je, nechať to tam pár dní. Nie veľa, maximálne štyri dni.
@stanzi Nie, všetko to má na štítku dobre že nie prať v ľade. Oni sa tak chránia, aby ste ich nežalovali, ak by sa vám niečo nepozdávalo. No mne sa zožmolkovali a aj "pokrútili" aj na štyridsiatke. Mám skúsenosť, lepšie opraté je prádlo na šesťdesiatke. Na štyridsiatke periem iba farebné, málo nosené, iba spotené, nie špinavé.
no zide mi to vzdy, normalnym prachom na pranie, vanishom a 60°C pranie
@stanzi bavlna sa moze prat na 60tke, farebnu periem na 40 - este sa mi nic nestalo s tym 🙂 Ak mas nejake syntetiky, alebo hodvabne, jemne pradlo tak to sa nesmie prat na vyssom stupni... a samozrejme zalezi aj od aplikacii, flitre, nazehlovacky a kadeco... pri vyssom stupni sa to poskodi
@simca06022011 @asia83 vdaka baby 🙂
vdaka toto mi dost pomohlo tiez mam s tym problemy.. zatial riesim tak, že to operiem s mydlom, klasika v rukach ako keby"predperiem" a dam prať.. ale niektore tricka nejde takto :( skusim to co ste tu pisali
Peroxid vodika 3% + Jar + soda bikarbona ... kefkou vpracovat do skvrn (nelutovat na tie skvrny z oboch stran a nesmie ostat nic suche) nechat 2 hodiny posobit a vyprat 🙂