Čím nastriekať starú vaňu?

mimuska123_
12. feb 2013

zdravim viete mi poradit, cim nastriekat staru smaltovanu vanu, aby nezisla farba, dakujem

sissy27
12. feb 2013

@mimuska123_ hľadáš prípravok, ktorým ju vydrhneš, alebo chceš dať renovovať?

mimuska123_
autor
12. feb 2013

zrenovovat.. lebo je stara a zelenej farby

sissy27
12. feb 2013

@mimuska123_ a čo tak nechať to na odborníkov? 😉 napr.
http://www.renovacia-vani.eu/
inak sa na to používa špeciálna farba na vane, epoxidový email, dvojzložkový, dostaneš v predajni s farbami, akurát to nie je také úplne jednoduché, že "natriem vaňu a hotovo"

valeria1985
12. feb 2013

my sme ju renovovali spejom na vane keďže bol lacnejší, najprv sme ju nastriekali základnou farbou...celéto vyšlo na cca 17 e ... farba schla 4 dni ale po pár kúpaniach sa farba začala lúpať...mali sme ju po celom tele po kúpaní 😀 ale existuje ešte niečo na báze smaltu čo stojí okolo 30 e

hradnapani
12. feb 2013

@mimuska123_ ak to chcete mat na dlhsie obdobie, ako len na par pouziti, tak to radsej nechajte na odbornikov 😉 My sme si to dali urobit a nelutujem, hoci to neskutocne smrdelo asi dva dni, ale vana je uz vyse tri roky stale ako nova.

mimuska123_
autor
13. feb 2013

@hradnapani ahoj tiez ste si dali renovovat, tiez o tom uvazujeme,

hradnapani
13. feb 2013

@mimuska123_ ano a je to vyborne. Nastahovali sme sa do bytu, kde bola povodna smalt vana v katastrofalnom stave a nechcela som ju menit za lacnejsiu "plastovu"...

dada1212
13. feb 2013

@mimuska123_ k tomu čo píše @hradnapani s tými odborníkmi by som len doplnila, že si treba zistiť referencie, lebo som neraz počula o tom, že niektoré firmy ti to urobia, zaplatíš a o pár dní je vaňa v pôvodnom stave, lebo to nič nevydrží.

bubelko
13. feb 2013

@mimuska123_ my sme renovovali asi pred 12 rokmi, a az posledny rok sa zacala supat. ale robili to odbornici, pouzili na to ten email, co tu vyssie niekto spominal. 😉

marmete
13. feb 2013

@mimuska123_ Ahoj, pýtala som sa muža, keďže predsa len on je v tomto odborník a vravel, že radšej by vymenil vaňu ako ju renovoval, lebo na chvíľu to pomôže, ale časom ak sa do tej "farby" rypne, začne to byť viditeľné a vplyvom teplej a studenej vody pracovať a obrazne povedané sa to odlepovať ako vajíčko. Svokrovci si to dali robiť, dokonca dvakrát, ale tá vaňa vyzerá strašne, ale v tej ešte môjho muža svokra kúpala, čiže má desiatky rokov. Samozrejme, že ak u vás iná možnosť nie je, tak potom skús prebehnúť reálne recenzie zákazníkov a zverte to do rúk odborníkom 🙂

mimuska123_
autor
13. feb 2013

@sissy27 maju dobre referencie?

sissy27
13. feb 2013

@mimuska123_ a viem ja? veď si pozri na nete alebo pohľadaj inú firmu...

dada1212
14. feb 2013

@mimuska123_ prípadne je ešte takáto nejaká možnosť ako je http://www.vanadovane.sk/
ale to už bude asi drahšie, ale ak nechcete búrať, prípadne máte vaňu obloženú a je vám lúto ju vyhodiť.