Tých prípravkov a tabliet na odstránenie vodného kameňa a zápachu je mnoho. S čím máte najlepšie skúsenosti? Ďakujem.
Naliat cely ocot a dat prat na 90stupnov
@ollynka tabletku do umyvacky davam do bubna, 90tkovy program a pracka je ako nova
Raz za mesiac cistim.
Do umyvacky? Neposkodit to tam nieco?
@tasticka59 nie.
@ollynka práčky mávajú aj tzv.cistiace programy, čistenie bunba kde už netreba pridávať nič ale môže sa pridať napr.praci gel či pracia kapsula
@veronikaszabova akú značku
@ollynka to je jedno akej znacky. Davam 1 tabletku
@veronikaszabova 🙂,..ďakujem veľmi pekne za tip,...vyskúšame, kde sa dá,..🙂
@lenicka1121 u mojej som to nenašla,..práčku mám cca 8 rokov, neviem, či to už vtedy bolo,...
@ollynka koncentrát v malej fľaške, aj z DMky denk mit alebo kľudne inú značku (finsh,..). Ak pračka pred spustením pracieho programu vypúšťa, tak radšej počkať a vyliať fľašku do šuflíka. Ak nevypúšťa, ja naliať do bubna. Ale inak je to jedno, len keď pračka vypúšťa, tak nech hneď nevypustí čistič 😒
Do kazdeho prania davam asi 1-2dl octu a raz za čas flasu octu a pranie na 90.
Technik mi odporucal na konvicu radsej kyselinu citrónovú takze aj do pracky by bola lepšia.nie je tak agresivna na vnutro práčky
A ked si prečítate zloženie ultra super hyper najlepsich vyrobkov tak je tam kyselka a parfum.m +pekny obal a cena 5x viac
@ollynka no vtedy to asi ešte nebolo no naša prácka ma program čistenie bubna
@jaja23 nádržku na prášok, gel, aviváž dám do vedra a zalejem wc gélom ( hociaký domestos, savo, fixinela, ten je taký hustejší ako ocot a nestečie hned, starou zubnou kefkou vyčistím všetky škáry a dobre opláchnem, zvyšok gélu dám do wc)
vyčistím aj dutinu kde sa dáva nádržka.
ocot vylejem rovno do bubna a ked napúšťa pračka vodu, ešte trochu opláchne nádržku aj tie dutiny, ocot horúci krásne vyčistí .
aj do wc ho dávam - trochu ho zriedim, na 1 liter asi tak 2 dcl vody, alebo rovno čistý nechám dobre zovrieť na sporáku v šikovnom hrnci s dlhšou rúčkou a rovno vylejem do misy. necháp pôsobiť ked viem že sa dlhšie nepôjde použiť (na noc, ked idem do obchodu alebo von a potom už iba spláchnem.
vriaci ocot dosť smrdí ale veľmi rýchlo sa vyvetrá a je to prírodné eko bio
takto som čistievala aj starý hrniec na vodu pre sliepky, odpadli úplne hrubé vrstvy kameňa, hrubšie ako škrupina z vajca
v robote som pár mesiacov uptratovala a zdedila som otrasne hnusnú dlažbu a kachličky v umyvárke. Ocot na podlahu a wc gél na stenu (aby hned celkom nestiekol) krásne na 2x vyčistil. kolegyňa nespoznala...
nabudúce ked pôjdem do lidla alebo niekde nájdem obyčajnú práškovú kyselinu citrónovú veľké balenie tak radšej použijem tú