Čím dám dole fľaky od mandarinky?

lili777
21. dec 2011

Máte nejaký overený prostriedok? Oprala som synovi košeľu normálne v Persile a ostali tam. Skúsila som opäť,ale predprala som ručne Lanza mydlom - to mi ináč slušne zaberá na škvrny. Tým Ariel profesional a podobne moc neverím, nemám dobrú skúsenosť, tak či náhodou nepoznáte nejaký zaručený recept alebo sa mám s vecou rozlúčiť?

gretocka
21. dec 2011

par tyzdnov dozadu sme cestovali autom. Maly pred cestou vypil za flasu koktejlu z ciernych malin. Cestou sa stalo, to co nikto necakal a maly sa komplet ovrackal. V duchu som sa rozlucila s bledosedou mikinou, ktora bola komplet ruzovo flakata. Ked sme dosli na urcene miesto, nemala som so sebou nic okrem maleho hoteloveho mydielka. Takze studena voda - nie tepla, to je zaklad na vsetky organicke skvrny a to hotelove mydielko odstranili zapach, ale skvrny ostali komplet. Ked som o tri dni dosla domov, zobrala som vanicku, naliala do nej zas chladnu vodu a uliala Vanishu - normalneho ruzoveho a pradlo namocila do nej (rifle, tmave pancusky a body do jednej, bledu mikinu do druhej). Odstalo sa mi to tam asi dve hodiny. Ked som pradlo vytiahla, po skvrnach nebolo ani stopy!!! Este kvoli chemickemu zlozeniu Vanishu som pradlo dala normalne na cely cyklus do pracky, ale uz ked tam slo, po skvrach nebolo ani stopy.
Ked mi dojde VAnish, chystam sa odskusat ten Ariel Profesional, ale Vanish fakt funguje.

lenka_da
21. dec 2011

@lili777 Persil Gold plus mi zatial vypral vsetko, vacsinou bez namacania. Parkrat som namacala veci neuveritelne spinave od jedla, piesku a ktovie coho este (detske, samozrejme 🙂) , takze v takom pripade odporucam pri namacani poriadne rozpustit prasok a nenechavat ho na farebnych veciach prilis dlho, stalo sa mi, ze ked som raz nerozpustila prasok a nechala som na noc namocene farebne nohavice, vyzral sice vsetku spinu ale aj biele skvrny na cervenych nohaviciach. Dokonca sme dostali par zdedenych veciciek so zazratymi flakmi, vypral aj tie, este aj zazltnute plienky, co sme zdedili od kamosiek, boli po par praniach bielucke. Periem v tom aj detske veci, akurat, ze na pracke zapinam funkciu dvojnasobne plakanie, koli exemu.

yvetulka
21. dec 2011

ja mam len tie najlepsie skusenosti s arielom odstranovacom skvrn, ale banany nezvladne, tie ostavaju.

lili777
autor
21. dec 2011

@gretocka no takže asi skúsim vanish. Normál ten rúžový tekutý vo fľaši? Lebo tiež ich majú habadej

exupery
21. dec 2011

Ariel odskvrnovac,nechas posobit cez noc,a rano vyperies s persil prachom-mne zatial zislo vsetko...

svetlankat
21. dec 2011

ja mam tiez dobru skusenost s vanishom ruzovym tekutym, ale tiez necham namocene a az tak periem

vefi89
21. dec 2011

@lili777 žlčovým mydlom 😉

bamartinka
30. dec 2011

@lili777 ahoj, no ja uz niekolko rokov pouzivam Ariel, Vanish - a nebola som spokojna, vela skvrn mi ostalo a niektore tricenka sme ani preto skoro nenosili. Az teraz, ked mam baby velke - 2 a 3 roky 🙂 som sa nastvala a hladala info na tuto temu. A tu na koniku som nasla riesenie: zlcove mydlo a vhodny pripravok - z DM je to vyrobok DM Denkt mit - zlozenie so zlcovym mydlom - kupila som si vsetky druhy, tuhe mydlo, tekute, sprej, prasok. A ked som s tym vyprala aj stare mini veci, mnoooooho skvrn na prekvapko zmizlo alebo zjemnelo a po opatovnom prani zmizlo. Takze baby z Mdreho konika, ktore ste pisali niekedy daaavno na tuto temu, velka vdaka 🙂

lili777
autor
30. dec 2011

@bamartinka NO pravdupovediac, aj ja som cca pred dvoma rokmi používala žlčové mydlo z dm - to tuhé. Som na neho úplne zabudla. Tuším navštívim spomínanú drogériu a vyskúšam to s tým dať dole, lebo košeľa je ináč odpálená totálne. Díky za pripomenutie 🙂

bamartinka
30. dec 2011

rado sa stalo, ale mne tusim viac zabera to tekute s takymi gumenymi stetinkami hore.