Peknú sobotu prajem. 🙂 Kúpili a prerobili sme 3-izbový byt, teraz ho zariaďujeme. Potrebujem nejaké tipy a rady ako oživiť izby, nakoľko všetky steny sme nechali biele, žiadne farby. V spálni máme posteľ s nočnými stolíkmi a 2 komodami z rovnkej série (bielo-hnedé v imitácií dreva). Spálňa mi príde veľmi chladná, neútulná. Chcela by som dať na steny fotky a obrazy, ale stále sa mi zdá, že bude chladná, taká nijaká. Rovnako v obývačke. Biele steny, nábytok podobný, sivá sedačka. Poraďte, aký zvoliť koberec pod stolík a ako oživiť celú miestnosť aby vyzerala minimalisticky, jednoducho, žiadne lapače prachu. Ďakujem.
ja som za dlhe farebne zavesy 🙂)
a velmi to zutulnia kvety
a kvety
My sme v lete malovali a do spalne sme si dali na jednu stenu vliesovu tapetu, ostatne steny su biele a vyzera to super, tak utulne, ale zaroven moderne.
popozeraj si nejaké časopisy alebo nápady na Pintereste a pod. a vyber si z toho, čo sa páči tebe, nie čo sa páči nám
Ďakujem za rady...
@danica2711 nechcem to co sa paci vam, len hladam tipy a rady cim ozivit miestnosti aby neboli chladne
Zavesy, tapeta na jednu stenu? Ono biela je proste biela 😊
Ako tu uz bolo spominane: obrazy ramy- nie nieco prvoplanove radsej si to premysliet a nech je to osobne, zavesy, pripadne aj zaclony, koberec - pokojne aj do spalne, chodby. Urcite kvety. Ja mam rada aj lampy ( na nocnych stolikoch aj stojacu v obyvke). Zutulnujuco posobia strukturovane povrchy (pleteniny- napr puff, deka alebo take tie vyrobky z bananovych listov ci vodneho hiacynta - tie puff, prestieranie, kosiky, boxy, podnosy a celkove textilie - dat na postel prehod, na sedacku prehodit deku, zainvestovat do krasnych vankusov..
A za mna aj knihy posobia tak domácky - takze aspon mala kniznica, ktoru vies dodekorovat podla potreby kvetmi, kosikmi..alebo len napratat knihami
mozno fotka by sa hodila a poradili by sme nieco "konkretne"...
Nic tak nezutulni miestnost ako zaclony a zavesy. To je ako 100% transformacia... Viem ze nechces lapace prachu ale bez toho to bude velmi tazke urobit miestnost utulnou.
Druha moznost su zive kvety pri oknach ale tak ze vela a aj nejake velke pozadi, potom rad mensich... Ak je jeden kvet moze to zase posobit stroho alebo tak kancelarsky. Ale toto nie je vhodne do spalne. Tam len kvety vo vazach urobia velku zmenu k oziveniu priestoru.
Ak sa ti stale nedari a mas peniaze kludne zaplat odornikovi nech ti poradi.
Zutulni čímkoľvek čo sa ti páči, ale pouzi teplé odtiene farieb. Čisto biele steny sú pre mňa nočná mora, vždy sa dá použiť teplý odtieň bielej, ktorý dokáže urobiť zázraky. Aj modrá farba vie byť príjemne teplá a červená vie byť chladná. Môžeš dať závesy na okná, koberec aj prehoz na posteľ, ale ak chces zutulnit, vyhni sa studeným odtieňom akýchkoľvek farieb. Môžeš ešte jednu stenu vymaľovať inou farbou, alebo daj tapetu. ja sa inak vyhýbam farebnej kombinácii biela-hneda, pôsobí na mňa tvrdo, neutulne
Len 3 farby a ich odtiene kombinuj, a z dekorácií čo sa ti páči buď obrazy alebo jednu výraznú vázu, dekoračné vankúše už viac nič...som minimalista