Čierna ovca v rodine

12. júl 2022

Ahojte, ako riesite tzv. ciernu ovcu v rodine? Je to tazke cokolvek povedat, ked ste sa s tym stretli, viete najlepsie ake je to tazke, teraz sa tomu venuje v jednom clanku aj vyborna psychologicka https://www.postoj.sk/109895/vaecsinou-posledne...

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ms_green
12. júl 2022

Podľa mňa to extrémne závisí od rodiny. U nás bola "čierna ovca" môj brat ale dovolím si tvrdiť, že za to v podstate nemohol. Áno počas puberty bol také to "rebelujúce dieťa". Problémom bol môj otec. Manipulátor, ktorý si nedokáže priznať chybu a akonáhle sa mu niečo v živote nepodarí tak za to môže niekto iný. Vždy si to schytal môj brat a koľkokrát aj neprávom.
Po tom ako sme s bratom zistili, že otec má milenku a konfrontovali sme ho, tak som bola čiernou ovcou rodiny ja. Lebo ja som odmietla počúvať tie jeho plytké klamstvá, že "má vypnutú históriu správ aby sa mu neplnilo miesto v telefóne" alebo, že počas najväčšieho lockdownu ide na "služobku a nedá sa to zrušiť". Tak ja som bola rozvracač rodiny a neviem čo.

zelenakobyla123
12. júl 2022

Bez urážky, ale ak niekto berie vážne články z denníku Postoj, musí byť dosť mimo😀

chica007
12. júl 2022

@zelenakobyla123 pani kobyla - podla vasho mena vas tak titulujem, vy ste dosiahla v zivote viac ako autorka clanku, ktora je odborníčka, ktorá pôsobí na katedre psychológie Filozofickej fakulty Univerzity Komenského, je predsedníčkou Slovenskej adlerovskej spoločnosti a certifikovanou psychoterapeutkou? Alebo sa pani kobyla staviate na rovinu docentov a profesorov, ktori v zivote uz nieco dokazali a dosiahli uspech od informacnych technologii, matematiky, cez genetiku, psychologiu a podobne vedne odbory, ktore Vam urcite nic nehovoria cize narozdiel od Vas pani kobyla? Otvorte si usta a napiste nieco na odbornikov pani kobyla, az ked uz v zivote aj nieco pre spolocnost dosiahnete, pretoze naozaj odborne clanky nie su pre pani kobyly velmi pochopitelne nech su uverejnene v akomkolvek vydavatelstve.

autor
12. júl 2022

@chica007 1000% SUHLASIM!!!

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz