Ahojte, poraďte mi, prosím, čo je to za chrobáčika. Je to podlhovastá, podobné chrobákom, čo bývajú aj na wc. Vzadu má dlhý osteň.
Ďakujem
Ani by som si ju nevšimla 🙂 Ale áno, u mojich starkých občas na toalete takú vidím ale veru neviem čo proti tomu.
Odborne sa to volá myslím švehla, inak sme to volali rybičky.. mali sme to v rodičovskom panelakovom byte, žijú tam kde je vlhko.. nie je to nebezpečné, ani nič, len otravné.. niektoré sú svetlé, iné tmavé, ale všetky majú aj osten a nožičky, len niektorým to nie je vidno.. ,
Čo sa škodlivosti týka, prirovnala by som to k moliam.
Sme akurát na Madeire v jednom apartmáne čo máme cez booking. Okrem zimy, plesní v sprche a práčke, okien, ktoré sa nedajú zavrieť a podfukuje popod ne som objavila dnes aj chrobaciky 🤦♀️. Inak hodnotenie cez 8. Majiteľ neskutočne neochotný, nechcel nám skrátiť pobyt a vrátiť peniaze.
volá sa to švehla, ale aj rybenka
Mali sme v starom byte tieto rybky. Najma vo wc..po prerabke zmizli ;)
@denka259 Je to rybenka. Žijú teda láka ich vlhké prostredie. Celkom sú nepríjemné. Mali sme ich tieš. Pomôže odvlhčovač vzduchu, častejšie vetranie. Ak bývate v paneláku, môžu ísť aj od susedov odtokom, šachtou.