Chytilo vás někdy díte pri sexu? Nemúže mít trauma?

orchidea81
21. dec 2010

Chytilo vas nekdy dite pri sexu?

Ahoj,vcera nas dcera 2roky a 9 mesicu nachytala pri sexu,sice uz byla tma ale nachytala,jinak my jsme se milovali a slyseli jsme nakej sramot a najednou koukam a ona byla oprena lokty o nasi potel a koukala na nas?Nemuze ztoho mit nejake trauma?

stalo se neco takovyho i vam?

amdeis
21. dec 2010

Jo stalo sa nam to pred par mesiacmi ked v najlepsom ma odrazu zacali po vlasoch hladkat dva pary detskych ruk a zacula som: "Mama neplac. Mamu boli.". 😅 Traumu nemaju, ziju dalej a su veseli a my si davame vacsi pozor. 😎

danielik79
21. dec 2010

tak nám sa to stalo len raz aj to mal malý už4 roky 😅 .Prvá otázka znela prečo sme nahatankovia a druhá čo vystrájame jak deti.Sranda.Ujistujem ťa že si to vôbec nezapametal a myslím že tvoji duplom.

j.a.n.u.s.
21. dec 2010

V kulturach, kde rodice soulozi pred svymi malymi detmi se nevyskytuje znasilneni, sexualni deviace, promiskuita, nic takoveho...na miste je otazka jak to diteti vysvetlit, kdyz uz vas chyti....ale myslim si, ze to zacina uz pri zakazovani detem sahat si na vlastni genitalie...tam uz to vse "spatne" zacina....a dalsi - stud pred svymi vlastnimi detmi....jaky vzkaz tim davame svym detem...nahe telo-jezismarjaaaaa!Stydim se! Pryc od genitalii-fuuuuj, je to neco fuuuuuuj....a pak se v dospelosti stavaji kvuli tomu prusery. 😉

filipal
21. dec 2010

@j.a.n.u.s. zaujimava informacia....a mas ju niecim podlozenu?

j.a.n.u.s.
21. dec 2010

@filipal informaci je tam vic, kterou mas konkretne na mysli?

filipal
21. dec 2010

@j.a.n.u.s. hned ta prva myslienka, ze v kulturach kde rodicia sulozia pred svojimi malymi detmi sa nevyskytuje promiskuita a pod.....

j.a.n.u.s.
21. dec 2010

@filipal kdesi jsem to cetla, v nejake literature o "primitivnich"spolecnostech....a kdyz clovek zauvazuje....neco na tom je, ne?
Libil se mi prispevek pana Wildy...mozna je tam jakasi podobnost.
PS:Tim nechci rict, ze pred El soulozim :D , jen pisu postrehy lidi, kteri napsali knihu o tom jak to videli.
Mimochodem, dite "neni"sexualni do dvou let....takze "pry nechape"....autor Dr.Uzel.

V naší rodině byly přesně dva protichůdné postoje. Otec puritán, kterého jsem nikdy neviděl nahého nebo si to alespoň nepamatuji, moje matka přesně ta žena, která chodí nahá z koupelny a nedělá z toho vědu.V tomhle prostředí jsem vyrůstal. A co se dělo když mně bylo 15 let? Před tátou bych se nesvléknul a s mámou když jsme byli sami u moře, jsme chodili nazí.A co se děje nyní když mně je 40? Před tátou bych se nesvléknul a s mámou chodím do sauny.A jestli se mně chcete zeptat na ty slavný genitálie? Jásný že jsem je viděl, snad tisíckrát, stejně jako její ruce nebo její tvář. Vždyť to všechno patřilo a patří k ní, k mojí mámě. Bohužel i milovníky sexuálních skandálů musím zklamat, ale žádný se nekonal, ani milovníci erotických povídek se nedočkají příběhu o nekonečné erekci a smyslných představ při šmírování své matky.Nic z toho, pouze obyčejný pěkný vztah, to je zklamání co?To je ale přeci nesmysl namítají někteří pisatelé, kteří jsou přeci normální a jejim jasný, že pohled na přirození, jedince opačného pohlaví přivádí každého ke vzrušení.Proto jsou nudistické pláže plné ztopořených údů,gynekologické ordinace semeništěm hříchu a rodiny kde se neskrývá nahota jsou případy pro kriminálku a sociálku.

filipal
21. dec 2010

@j.a.n.u.s. s chapanim naheho ludskeho tela ako s niecim prirodzenym suhlasim. tak isto zo zdravym postojom k sexualite a k masturbacii. urcite by sa za to dieta nemalo karhat.
ale sulozenie pred dietatom je ina vec. kym je dieta male, nevie si to vysvetlit a chape to ako ublizovanie matke otcom. a zase, ked to uz chape, je iste uplne nevhodne, az nebezpecne pred dietatom sulozit. je to aj trestne)
v nasej kulture sulozia pred detmi najma asociali a prave u deti z tychto rodin je vela problemov aj v tejto oblasti....
takze ja by som si dala pozor na taketo vyhlasenia, aby ta niekto nevzal za slovo a nezacal praktikovat sexualne hratky pred svojimi detmi. 😅 😝

kvojtanikova
22. dec 2010

myslim ze take male dieta ako ma autorka diskusie to nijako nemohlo poznacit. Je to jednorazovy zazitok a dieta to fakt este nevnima poriadne. Nam sa to uz tiez viackrat stalo a nemalo to na maleho ziadny efekt. Spytal sa preco sme holi, potom si na chvilku lahol k nam a to bolo vsetko.

filipal
22. dec 2010

@kvojtanikova samozrejme, ked sa to stane nedopatrenim, neda sa nic robit.....
ale co si cakala, ze ake nasledky sa mozu tak skoro prejavit? samozrejme, ze sa dieta nezacne zajakavat a pod....
ale skryva v sebe nejaky nespracovany zazitok....taketo veci sa prejavia neskor.
samozrejme, nehovorim o vasom pripade, ale o rodicoch, ktori to robia cielene.
rodicia by sa mali od urciteho veku dietata zamykat. lebo prekvapit vas moze aj starsie dieta a taky zazitok nie je prijemny.

mirka414
22. dec 2010

nas vyrusilo iba kratke bum mala sa skotulala so svojej postele na zem,to som utekala o 106 ani neviem ako som odsotila manzela 😀 .
a nedavno sme sa len tak muckali v kuchyni a v tom prisla dcerka a spytala sa ze co to ma ocko ukrite v nohaviciach 😀 😵 ...

filipal
22. dec 2010

@mirka414 😀
Mirka, zase si myslim, ze prejavovat si lasku, neznosti pred dietatom je spravne. malo by vidiet, citit, ze rodicia sa lubia.
poznam ludi, ktori tvrdia, ze za cely zivot nevideli svojich rodicov, pobozkat sa. to sa mi zda hrozne.
dieta sa takymito osobnymi skusenostami uci prejavovat city.

apollo11
22. dec 2010

Souhlasím s @filipal. Ono spusta věcí, které jsou přirozené a fungují u přírodních národů, nemusí fungovat v jiných kulturách - na jedné straně třeba nošení dětí je fajn a uskutečnitelné všude, ale co taková ženská obřízka 😔
Ale k otázce - nějaké "nachytání" je v pohodě, asi bych to neřešila, případně vysvětlila nějakým pozitivním způsobem, úměrným věku. Ale od určitého věku je myslím vhodné nestrkat to dětem přímo pod oči 😉 já osobně bych byla opatrná s tím, že rodiče mají "souložit před svými malými dětmi", a to nejsem puritán.

mirka414
22. dec 2010

@filipal to je bohuzial aj nasa skusenost ☹ preto sa mi dvaja aj muckame pred malou a moja dcerka hladka ocka po hlave skoro stale a robi male maciatko t.j. ze sa mu hlavou sucha o jeho hlavu skratka ako maciatko 😵 a maminka to robi obcas tiez 😀

mmmk
22. dec 2010

@apollo11 No jo, ale to pletes hrusky s jabkama, zenska obrizka neni nic prirozeneho 😉 Kdezto fyzicky kontakt ano 😉

mamutka
22. dec 2010

myslim, ze dieta nebude mat traumu, traumu budu mat rodicia, ked napr.dievcatko zacne v skolke rozpravat o ockovom pindikovi....tak ako sa to deje teraz, ked zavreli toho policajta. aspon myslim, ze v tom je nevinne a za vsetkym je detska zvedavost a ucitelkyna aktivita bez pochopenia co dieta hovori.
nas maly nacapal este nemal ani 2 roky, tak to neriesim, sme sa dobre pobavili, on oprety laktami o postel a potom vliezol medzi nas s velkym usmevom, ze sa tiez ide polubkat. ale ked bude starsi, no neviem ako sa budem tvarit 😅

danielik79
22. dec 2010

baby súhlasím s tým čo píše mamutka že traumu budú mať rodičia .Ja odkedy nás nachytal náš malý ako som písala mm zhadzujem hned zo seba len čo sa niečo šuchne.Odvtedy nás už malý chvalabohu nenachytal 😔 .

danielik79
22. dec 2010

baby súhlasím s tým čo píše mamutka že traumu budú mať rodičia .Ja odkedy nás nachytal náš malý ako som písala mm zhadzujem hned zo seba len čo sa niečo šuchne.Odvtedy nás už malý chvalabohu nenachytal.

apollo11
22. dec 2010

@mmmk Prosím přečti si, na co jsem reagovala (příspěvek janus) v kontextu. Ctěla jsem tím říct, že nemá vždy smysl argumentovat tzv.přírodními národy. Nemyslím, že se to dá takto zobecnit. Není to vždy apriori to pravé.. Snad se chápeme.

apollo11
22. dec 2010

@mmmk ta dvě přirovnání byla pouze jako škála - co je dobré a co už ne. Souložit před dětmi patří někam doprostřed 😉 (tedy pokud to uděláme neúmyslně, je to ok a netřeba to řešit; pokud bychom to vůbec nekorigovali, zdá se mi to divné. Ale každého věc 😉

mmmk
22. dec 2010

@apollo11 Ano, ale v tvem prispevku jsi to vytrhla z konextu 😉 Ale to je off topic, takze koncim.