Chýbajúce zuby -mám si dať mostík alebo implantáty?

nicky221
2. jún 2021

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, čo by ste mi odporučili vy, chýbajú mi dva zuby vedľa seba 4, 5 - neviem sa rozhodnúť či 2 implantáty alebo mostík? Ako by ste sa rozhodli?

reenie
2. jún 2021

@nicky221 implantaty určite..

annamaria_65
2. jún 2021

@nicky221 Implantáty sú finančne náročnejšie. Môže sa stať, že ti ho tvoje telo neprijme a záruka sa na to nevzťahuje. Máloktorý zubár by dal na to záruku. Čiže ak ti to tvoje telo neprijme platíš opäť plnú sumu implantátu. Odporučila by som ti skôr ten mostík. Z tohoto hľadiska. Moja mamina pred pár mesiacmi riešila toto keď si predný zub vylomila. Dala si spraviť mostík a ani to nevidieť. Dala si spraviť rovno všetky 4 predné zuby, aby to nevyzeralo divne, keď sa usmeje.

adamadent
2. jún 2021

Treba zvážiť viac faktorov. Vek. Hygiena. Stav zubov (3, 6) , kosti, či sú to horné alebo dolné zuby, fajčenie, tlak pri zuvani, skripanie zubami aj to prečo tie zuby chýbajú a ako dlho už chýbajú... atd. Poradila by som sa so ZL, nie je to len o financiách.

surama
2. jún 2021

@nicky221 Mne chyba jeden, spodna 6tka a dentalna hygienicka mi hovorila, ze nech idem urcite do implantatu. Zalezi od toho, v akom stave mas tie dalsie zuby, kde by sa napr. nasadzoval mostik. Ona mi to vysvetlovala, ze je skoda zbrusit 2 zdrave zuby kvoli mostiku, pretoze vela ludi si da mostik a mysli si, ze tam to pre nich konci a su zahojeni. Lenze o mostik, ked sa nestaras a specialne a dokladne ho necistis, tak sa ti pod tymi chybajucimi zubami budu zhromazdovat bakterie a bude ti zapachat z ust. A inak tie zbrusene zuby, na ktore sa mostik nasadza, sa ti mozu pokazit aj pod mostikom. A ked si das implantat, tak tam ti najprv robia podrobne vysetrenia, navrtaju kost, daju tam taku tu srubku, caka sa kym sa to zahoji a az na konci sa na to nasrubuje samotny implantat. Potom akurat na dentalnej ti ho budu specialne umyvat, inak doma to nevyzaduje az taku starostlivost ako mostik. Ale vraj tie mostiky maju dentalne hygienicky dost problem vycistit, kedze, ako vravim, ludia to beru tak, ze uz s tym nic nemusia robit.

deti95060810
2. jún 2021

zbytočne brúsiť zdravé zuby...😉

kikuska717
2. jún 2021

Mostík

misinka26
2. jún 2021

AHoj, treba to odkonzultovať so špecialistom... ja som tiež frajerka nabehla, že chcem implantáty a nakoniec som nemohla...takže mám mostík a som spokojná ...

sashka22
2. jún 2021

@nicky221 implantáty Ti časom rozdrvia aj Tvoje zuby oproti. Akože keď na mňa príde to obdobie, tak sa pre implantáty rozhodnem ale budem sa to snažiť oddialiť ako poslednú možnosť.

kristiii
2. jún 2021

@surama a tá šestka ti reálne aj chýba? To by ma fakt nenapadlo, že takto vzadu riešiť takéto zásahy.
@nicky221 ja som teda toto osobne neriešila, ale kamoška áno. Náš zubár jej odmietol robiť implantát, tak sa prehlásila k " lepšiemu"- vychýrenemu a najdrahšiemu v meste-este aj po známosti sa k nemu dostala. Tiež jej ho nechcel robiť, doporučil radšej mostík, práve kvôli tomu ako už niekto spomínal, že sa nie zriedka stáva, že telo implantát neprijme a sú z toho naopak len viac problémy a celkovo až také terno to nie je. Ale osobnú skúsenosť nemám, možno skús pohľadať reálne skúsenosti a recenzie

elizabet173
2. jún 2021

@surama mám mostík 30 rokov, môj otec implantáty ani nie pätnásť, je to individuálne

katulienkax
2. jún 2021

Ja by som implantáty , nedala by som si brusit a zničiť susedné zuby

janarochester
2. jún 2021

@nicky221 mám implantát..aj so zárukou...hneď v dohode ktorú som podpisovala bolo že pokiaľ ho telo neprijme,peniaze mi vrátia...asi ako kde...aj málo kostí som mala,aj ju dorábali...nemala som šestku a dosť mi chýbala pri jedení...ja som spokojná,za mňa dobrá investícia...určite sa objednať na konzultáciu,tam ti všetko dopodrobna vysvetlia.

surama
2. jún 2021

@kristiii Je to spodna 6ka, takze je to vidiet ked sa smejem a samozrejme chyba pri jedeni, kedze je to stolicka. Ja mam ostatne zuby zdrave, takze pojdem na ten implantat, ale az po porode. Teraz nemozem kvoli potrebnemu rontgenu.

surama
2. jún 2021

@elizabet173 No ved, ako som pisala, ze pokial sa o mostik staras, tak nie je problem. Ale vela ludi sa nestara, vtedy vznika problem no.

danka_111
10. nov 2021

@nicky221 Dobrý....chcem sa opýtať, ako ste sa nakoniec rozhodli? Mám to tak isto...chýba mi 4 a 5 hore.