Chýba mi najlepšia kamarátka

bazarik2021_
9. jún 2022

Odkedy si mi narodil syn kamoška so mnou netravi už toľko času
Príde cez víkend alebo raz za dva týždne
Stále mi píše som unavená nevládzem a to chodí len do školy a vidím jej storky ako je so svojimi kamoškami v kaviarni a podobne na to už vladze
Chýbajú mi časy keď sme sa normálne rozprávali trávili spolu čas a teraz ledva príde 🤷‍♀️ môžem ju ešte nazvať naj kamoška? Keď mi ani nenapíše keď jjej napíšem ja ani to neukukne 🤷‍♀️

marianarem
9. jún 2022

@bazarik2021_ Normalne na rovinu sa s nou porozpravaj o svojich pocitoch. Ak je to naj kamoska, vypocuje ta a povie ti svoj pohlad na vec, najdete spolu nejaky styl fungovania.

mimka1402
9. jún 2022

@bazarik2021_ Chodí len do školy... Veľmi "milé" od teba.
Čo teba do toho kde ona venuje svoje čas? Očividne asi by som si vstúpila do svedomia. Lebo z nejakého dôvodu s tebou čas tráviť nechce. Ty máš dojem, že študovať je ľahké, no nie je na každej škole, to, že ide niekam aj von nie je absolútne nič zlé. Každý máme spôsob odreagovania a udržiavanie vzťahov so známymi a ona má toto. Kedy ma chodiť von, keď nie ako slobodná a bezdetna?
Ale pri všetkej úcte mi príde, že stále trávi veľa času s tebou, veď každý víkend je až príliš. To by som nestihala mať osobný život pri mojej VŠ. Keby som s kamoskami toľko. Ale sama mám kamošky s deťmi a nebaví ma s nimi byť každý týždeň, lebo by som to nestihala pri škole a tiež som unavená, tiež zájdem von so spolužiakmi. Únava sa nerovná, že bude spať doma 24/7. Niekedy sa rovná tomu, že ideš niekam preto aby si nevyclenil sa z kolektívu apod.
Keď ste spolu každý druhý týždeň tak sa jej to pýtaj osobne, že čo sa deje. Možno si neuvedomuješ, ale veľa žien akonáhle má deti sa rapídne zmenia a niekedy odlišné životy kamošiek vie rozdeliť, už má každý iné priority a záujmy. Tak logicky trávi čas s ľuďmi, ktorí sú jej v tomto bližší.

bazarik2021_
autor
9. jún 2022

@mimka1402 nepísala som ze každý víkend napísala som cez víkend alebo raz za dva týždne

lindous
9. jún 2022

Kamarátka odkedy porodila, tak sa nevie baviť o ničom inom ako o bábätku 😅 .. Malá je zlatá, mám ju rada, všetko, ale rada sa porozprávam aj o iných témach a tak som začala viac času tráviť s inými kamarátmi + tiež študujem, takže cez deň mám povinnosti (a teraz v období skúškového bolo toho naozaj veľa) a radšej niekam večer vybehnem, ona má teraz však iný režim... Nebude to aj tvoj prípad?

bazarik2021_
autor
9. jún 2022

@lindous no ja stále hovorím že syn je zlý ale mam pocit ze sa už o ničom nevieme baviť 🤷‍♀️mate pravdu

sszuzu8
9. jún 2022

Už kamošku nemáš. Bohužiaľ aj ja som takto stratila kamošku s ktorou sme boli kamošky od našich 3 rokov. Mrzelo ma to dlho ale keď to nejde tak to nejde

tripetta
9. jún 2022

Keď mali moje kamošky deti, už to nebolo to čo predtým, nemala som sa s nimi o čom rozprávať, hoci snaha bola. Akurát v mojom prípade to bolo také, že sa odmlčali ony, niektoré ma po pôrode úplne odstrihli. A tak som si našla už len bezdetné kamarátky, alebo také, ktoré majú deti veľké a nerozoberajú so mnou len ich vzťahy a deti, lebo vedia, že ma táto téma absolútne nebaví. Určite znova nájdeš svoju BFF. Držím palce. 🍀🙂

7lenka11
9. jún 2022

je to úplne prirodzené.. vždy, keď sa niekomu narodí dieťa, zmení mu to život a s tým prichádza aj zmena kamarátstiev, menej časté kontakty atď.. ty žiješ mamičkovským životom, ona životom slobodnej ženy bez záväzkov.. v mojom okolí je to presne tak isto.. v apríli porodila kolegyňa, odvtedy nikde s nami nebola a aj kolektív ju trošku vyčlenil, lebo žena s bábätkom už nejde na žúr, má iné priority a keď sa aj niekam ide, tak je náročné s ňou ladiť kalendár.. proste je to fakt

h2
9. jún 2022

@bazarik2021_ Cez víkend, alebo raz za dva týždne ti je málo sa stretnúť s kamoškou? Podľa mňa to je dosť. Máloktorá mamička malého dieťaťa má raz za týždeň/dva čas na kamarátky.
A to, že stále hovoríš, že syn je zlý? 😕 To fakt? Tak s tým by si mala hneď a navždy prestať.

sashabb
9. jún 2022

@bazarik2021_ syn je zlý? koľko má rokov? je už aspoň v puberte?
Počítam, že sa jej len sťažuješ, tak preto obmedzuje návštevy.

bazarik2021_
autor
9. jún 2022

@sashabb 2 roky navyše som slobodna a bývam u rodičov

sashabb
9. jún 2022

@bazarik2021_ ja ťa na jednu stranu chápem, že tá kamarátka chýba. Ale zas, netočia sa vaše rozhovory iba o dieťati? o tom ako je zlé a neposlúcha? Ale ako môže byť 2ročné dieťa zlé? dúfam, že mu to nehovoríš 😔 možno by kamarátka uvítala skôr stretko osamote, nie každý je nadšený z dieťaťa.

monuska112
9. jún 2022

mozno ak sa tvoj zivot toci okolo dietata, a uz vies ze ju to velmi nezaujima a mozno nemas ine zazitky (nic v zlom tiez som bola doma na materskej tak viem ze sa toho vela zazit neda) tak by si sa jej mohla viac pytat na jej zivot, potesit z jej uspechov? mozno by to pomohlo. a kedze chodi minimalne kazdy druhy vikend, urcite by som nehovorila o tom ze si stratila kamosku, len to asi nieje to co byvalo...na druhej strane ak to vydrzite zase sa to rozbehne, lebo naveky doma nebudes 🙂

mimka1402
9. jún 2022

@bazarik2021_ Ja som v pozícii tej slobodnej bezdetnej a na VŠ. Úprimne raz za dva týždne je super. Ja svoju kamarátku vidím raz za mesiac a pol. Lebo proste nestíham. A ak, tak chcem byť aj sama... Zvykla som si, že už pri nej sa neviem rozprávať, lebo ona potrebuje sa vyrozprávať a tým pádom neostáva čas aj na mňa. Taktiež mám dojem, že môj život berie ako "malinu" len skrz toho, že nemám dieťa. Príde mi, že robíš niečo podobné skrz toho ako si ju opísala... Ale raz za dva týždne aj raz za mesiac je podľa mňa príliš časté a nesťažovala by som sa na to... Keby mala partnera atď tak to by bolo ešte menej, tiež by si to vyčítala? Si na MD tak možno vnímaš to inak...

bazarik2021_
autor
9. jún 2022

@sashabb nie nie pýtam sa jej aj na školu co nove a podobne niekedy ma ani nepočúva alebo sme obe ticho a potom povie ze malý robí zle ze ma nemôže vnímať, jasne viem nebaví ju to keď ja nemôžem nikam ísť do spoločnosti. Ale keď bolo dieťa v perinke bola u nás každý deň ale ako náhle už chodí tak chodí málokedy. No ako zlý? Je hyperaktivny nechce spávať, skáče po posteli, je všade a rodina mi len vyčíta ze mam zle dieťa 🤷‍♀️

bazarik2021_
autor
9. jún 2022

@monuska112 však ja sa jej pýtam co nove ako škola chlapci ale ona bud ma nepočúva a zvali to na moje dieťa ze je zle alebo povie a nič nové všetko ako vždy 🤷‍♀️

monuska112
9. jún 2022

@bazarik2021_ tak to je blbe z jej strany...nevadi najdi si novu aj ja som k dispozicii 😀nemame takych kamaratov s detmi velmi