Chudoba je na vzostupe

markusrasford
Včera o 16:29

Na Slovensku je chudoba na vzostupe napriek tomu sa nájdu peniaze pre Rozsu pre plieskaca na SNP pre športový areál v Šamoríne. Sľubované ceny potravin sa však smerom dole nehýbu. Kde to vlastne žijeme?

ekira1
Včera o 16:33

@markusrasford tak napríklad ja čakám od tejto vlády všetko možné, len nie lacnejšie potraviny 🙄 nuž, ľudia sa nepoučili za 13 rokov, majú, čo si zvolili..

stanulienkat
Včera o 16:38

A to este netusime, co nas caka po novom roku. Hore pojdu ceny potravin, sluzieb, dane, voda, plyn, elektrina, ...vsetko. A ficomafia rabuje jak po nebohom. Rozsa dostane 45 tisic!!!!!!! za nieco, co ma v supliku uz 11 rokov a nie je nam to treba. Dialnicne znamky hore, pasy maju dizajn ako z kolotocov a pritom uradny doklad.

klariska1
Včera o 17:10

@stanulienkat "Len" 20 tisíc má ísť Rozsovi, ak som to správne zapamätala, ale aj to je veľa.....

vanilkovazmrzka
Včera o 17:16

V diere kde vladnu zlodeji, ludia su kazdym dnom sprostejsi, a tak si tych zlodejov dobrovolne budu volit dovtedy, kym neskapu od hladu alebo na to, ze ich v plesnivej nemocnici nebude mat kto osetrit.

alickapusinka
Včera o 18:12

Nikdy žaidna vláda ale to je jedno kto žral s koryta nikdy žiadna vláda nezlacnovala potravny.A ani ani nebudu.

stanulienkat
Včera o 18:14

@alickapusinka ale tato vlada to slubovala!! Zeby vedela, ze ich volici su idioti?

martinka13
Včera o 18:21

Peniaze sa vždy nájdu pre tých správnych a vyvolených. A keď dôjdu, zas sa poskladáme. A ešte zatlieskame. To sme my, sprostí Slováci. Potrebujeme malý dvor a veľký bič. Bez toho nevieme existovať. Žiaľ

alickapusinka
Včera o 18:50

@stanulienkat ja nechodim voliť nikoho lebo toto čo sa robi je katastrofa.To jedno keby boli aj ine vlády myslím že aj keby sľúbili potraviny zlacnieť sa tak nikdy nestane.

moonlight1210
Včera o 19:17

Lidl sa prezentuje, ze zlacnuje v ramci 5% dph (takze to nie je o tom, ze zlacnuje na prikaz vlady). Ale aj ked zlacni, zase to do polroka-roka vytiahne postupne naspat. Samaritanstvo na trhu nefunguje.

kikush182329
Včera o 19:31

Vsade je to drahsie, ceny stupaju nie len na slovensku. Prichylili sme vela utecencov a treba to nejakym sposobom zaplatit.

markusrasford
autor
Včera o 20:22

@kikush182329 kto sľuboval ze zastaví rast cien potravín? Utečenci si zarobia na seba. Ale nasla si dôvod ze prečo...To ti nevadí ze Rozsa zoberie ryžu ze v Šamoríne sa vyj...e 20 miliónov...ale utečenci sú dôvod. Výborne. Chcem raz pochopiť ze prečo má smeracka luza tak úspech u svojich voličov.

vler
Včera o 20:34

@kikush182329 nie su peniaze aj preto lebo matovicova vlada ich rozhadzala na nezmysly ako plosne testovanie a ruske vakciny

rebellefleur
Včera o 20:38

@stanulienkat amen!!! 100 bodova odpoved 👍

markusrasford
autor
Včera o 20:40

@vler ako a ta predchádzajúca vláda ktorá 12 rokov vládla ta bola v poriadku. Tam sa ani cent neukradol. Táto vláda je tu rok. A chudoba je na vzostupe. Prečo sociálny demokrati s hodinkami za 30 tisíc euro nič neurobia aby sa to zastavilo?

ekira1
Včera o 20:46

@vler prepáč, ale 😅 😂 opakuješ krásne, ešte sa skús zamyslieť a porozmýšľať.

ekira1
Včera o 20:51

@vler a len tak mimochodom, matovičova vláda bola jediná, čo myslela I na rodiny s deťmi. I daňový bonus bol jediný spravodlivý prispevok, aspoň v niečom mali výhodu tí, čo neokrádali štát a platili dane. Kvôli matovičovi nie sú peniaze, ale sú peniaze na Ficove odmeny, odmeny a nie zvýšenie platu, pretože z odmien neplatí dane do tej prázdnej kasy po matovičovi. 🙄

vler
Včera o 20:56

@markusrasford napisala som ze peniaze nie su AJ preto lebo ich matovicova vlada rozhadzovala. Ficovu vladu uz spomenuli ini, takze som sa nechcela opakovat.
Keby som zila na sk som volicka PS.

vler
Včera o 20:56

@ekira1 ja rozmyslam a dufam ze aj Ty.

ekira1
Včera o 21:08

@vler plošné testovanie a vakcíny nestáli toľko, čo Fico nakradol. A matovičova vláda čelila tomu, čo žiadna vláda nikdy predtým, robili, čo v danej chvíli považovali za správne v snahe zachrániť životy. Ale áno, nemuseli to robiť, v kase by ostalo viac peňazí, Fico by si našiel niekoho iného, kto môže za to, že pre ľudí nie sú peniaze. A vlastne covid by urobil prirodzenú selekciu a prežilo by podstatne menej voličov Fica, vo vláde by bol niekto kto kradne a klame menej a možno i niečo urobí pre ľudí.. a nie, nevolila som Matoviča..

moonlight1210
Dnes o 05:28

@markusrasford “Chcem raz pochopiť ze prečo má smeracka luza tak úspech u svojich voličov.”

Hovori sa tomu zjednodusenie.
Zuzia vsetky dovody na par, odstrania tym potrebu premyslat, vidiet veci z viacerych uhlov, potrebu pochopit a vyznat sa. Co je unavne a zneistuje to.
Ponuknu zjednodusene vysvetlenia, ktore sa daju dobre skandovat na meetingoch a vyrobia im par triednych nepriatelov (jednotlivcov, aj skupinovych), na ktorych mozu ventilovat svoj hnev zo svojich zlych zivotnych pomerov (matovic, vakciny, imigranti, europska unia…).

Pre volica je to prijemne, nenamaha to a pre vladu to odvrati nebezpecie, ze ich vlastny volic konfrontuje: Ved ano, ano, ale ak sa dobre pamatam, aj vy ste …

tetapetra
Dnes o 05:45

Podľa mňa ani len netušíme čo nás čaká. Ale dobré to nebude. Fico už ide zriaďovať súd pre novinárov, ktorých budú prerokovávať v zrýchlenom konaní. Kali ide meniť vojenskú letku a všetko okolo nej. Šukaj ten je teda fakt jasný 🤦🏻‍♀️
Ale Pele podporil UA😱 ale nie na svojom FB 😂

simca06022011
Dnes o 06:14

Viete, mna dojimaju uz tieto nareky.. ze slubovane ceny potravin dole nejdu a bla bla.. a kde idu dole tie ceny potravin? V ktorej krajine v eu ? Ak celkovo stupaju ceny aj v inych krajinach, niecoho je nedostatok, tak preco by mali ist dole ceny? ako to asi tak niekto zariadi? prikazom? zastropovanim cien? ktorych? ked vsetko so vsetkym na seba vplyva, od cien phm, energii, surovin... az po ten nedostatok konkretneho produktu? Uz len to, ze sa nad tym niekto pozastavuje je divne, to ze niekto toto slubuje pred volbami je uplne smiesne a ak sa niekto na zaklade tohto rozhodoval, tak by mal odovzdat OP.

markusrasford
autor
Dnes o 06:37

@simca06022011 tak zas nepreháňaj. Prečo je divne ze sa pozastavujem nad tým ze sľubovali zníženie cien potravín a za rok nič neurobili. Mne je divne ze tá luza ktorá im to uverila je teraz ticho. Fico robil denne 2 tlačovky a busil do Matovica, Hegera aj Ódora. Hegerovi rožok chcel do papule napchat. Keby sa Caputova tak správala ako Pellegrini tak to by bolo. Je ružový panter nadstranicky? No není. A OP sa neodovzdavaju len tak.

hiro
Dnes o 06:41

@vler "nie su peniaze aj preto lebo matovicova vlada ich rozhadzala" - to je hlupost. Ak nie su tak ako je mozne ze Fico minul/minie viac tento rok ako Matovic?

eva8
Dnes o 06:47

@hiro je pravda, ze Matovic vzal bezurocne pozicky, alebo s nizkym urokom. Fico vzal pozicky s vyssim urokom?

eva8
Dnes o 06:52

@moonlight1210 vies preco vyhravaju krajni extremisti v Europe? Aj preto, lebo sa niektori clenovia stran a sympatizanti (mozno plateni) aktivne zapajaju do roznych internetovych diskusii v roznych krajinach a manipuluju ludmi. Ti si neoveruju informacie.
Aj u nas prebieha manipulacia vyrokmi napr.: "Kazdy normalny/pricetny clovek vie, ze....." Vsetci chcu byt normalni/pricetni....
A Trump stavil aj na moderatorov, vystupoval v internetovych diskusiach. Niektori moderatori su uz clenmi vlady

moonlight1210
Dnes o 07:04

@eva8 nuz, smer sa postupne posuva k extremizmu. Minimalne tym, akych ludi nechava za seba najhlasnejsie hovorit, resp. s akymi ide do partnerstva a nekoriguje ich, ale nechava ich zviditelnovat sa v spojeni s nim.

Kedysi Fico drzal opraty, vystupoval v podstate skoro ako jediny hlas smeru, vytvaral obraz, ze smer to je on. Drzal si ich vsetkych pod sebou, pekne na uzde. Svojich v strane i koalicnych partnerov.
Tak to bolo aj do terajsich volieb. Po volbach sa zacal stahovat.

Teraz sme zasypavani primitivnymi vyrokmi primitivnych politikov a on je v podstate ticho. Malokedy sa ozve.
A mna by zaujimalo, co sa teda v kuchyni vari.
Ci sa len vyhyba tomu, aby bol v ociach svojich volicov priamo spajany so zmenami, co sa chystaju (nech ich maju spojene s politikmi, co boli v tej dobe najhlasnejsi krikluni). A ci nasledne planuje prichod mocneho vodcu, ktory vsetkych tych ostatnych umlci, “urobi s nimi poriadok” (Huliak a spol.). Teda nabudi taky dojem, ze s nim prichadzaju lepsie casy.

shee11
Dnes o 07:09

Rodinám sa berú opatrovateľské príspevky na deti s autizmom, asperg.syndromom, veľa krát sa o tieto deti treba starať 24 hod, mimo času keď sú v inštitúcií. Tieto rodiny ostanú bez príjmu a mamička sa zamestnať nemá šancu. Toto fakt nie je normálne.

simca06022011
Dnes o 07:11

@markusrasford cim prehanam? :D ze napisem uplne fakty? :D a ze sa slovenkso naucilo opakovat tie iste nareky a veticky dookola ako nejaku mantru? bez rozmyslu.. ci "matovic", ci "ceny potravin", ci kovid, nizke mzdy.. a vsetko.. ale nevidno ziadnu aktivitu aby bolo lepsie? ci od vela ludi alebo teda politikov? pracovat viac = nie, aktivny byt = nie, vypestovat/vychovat = nie neoplati sa, travnicek treba. Prstikom ukazovat, ale on ma toto a on ma hento a ja nemam, on urobil toto, a ona hento.. ako materska skolka. Presne doba, "dospeli opustili miestnost". Takto by som do nemoty mohla pisat. Len rucku natahovat a dajte mi. Davku, dotaciu, pomoc, zlacnite... teraz prezeniem: nemam na vlozky, nemam na jedlo.. ale mam na internet, na cigarety/flasku, chipsy, cokoladky, najnovsi iphone, detom na elektroniku, satelit na streche... :DDD a aj extremnejsie priklady by som nasla. Ano je divne to vytahovat, lebo rozumny clovek hadam vie, na co nejaky politik moze mat vplyv a na co nie.. a co boli kecy... tak ako to aj v usa skusali uz na volicov, aj influenceri na nete sa to uz naucili = hovorte, co chce obecenstvo pocut. Za kazdu cenu, len to vam nieco zarobi... a hlupaci nasleduju, lajkuju, hlasuju... a asi ich je viac ako inych.

A mimochodom busia do seba stale dookola, aj teraz ked clovek zapne debatu, nic sa neriesi riadne, stale ako keby predvolebna kampan isla...ziadne konkretne veci, navrhy... ak clovek pozorne pocuva a analyzuje co rozpravaju, tak to proste musi vypnut s kometnarom, ze su dementni.. lebo to su blaboli ci od koalicie, alebo opozicie. Ignoruju otazky k veci, stale len same bla bla matovic, bla bla kovid, bla bla trestny zakon, rok sem, rok tam.. nic. Simecku sa xkrat v jednej diskusii pytali, co by vybral z "lego kociek" on, ani raz, ani jediny raz neodpovedal. zahovoril. Nevie. Ale kritika mu ide na 1*. Tak neviem si predstavit, v com by bolo lepsie? ano duhove pochody by boli prijatelnejsie, nahadali by sa v BA kovli duhovej lampe asi, ale najedli by sme sa z toho? Vedeli by pomoct nejak, lepsie? Tu vybrala zvolena "vlada" nieco, urobili, presne v zmysle ich socialno demokratickej dochodcovskej politiky.. ja som necakala ze dobre bude, nie som ich volic absolutne ale nebudem tu lamentovat nad maslom kazdy den ako sa rozmohlo posledne tyzdne ako keby to bola jedina vec na svete, ked viem, ze to maslo je drahe vsade :DD kto cakal, ze dobre bude, je naivny. Dobre bude, len ked sa tu bude pracujucim darit, ludom ktori tvoria nejake hodnoty. Vtedy bude aj z coho dochodky platit atd. Inak sa pekne mozeme skladat vsetci na rozdavanie. Ale to v podsate nebude, lebo pri tejto vlade pracujuci, zarabajuci su osklbavani na kost, cize v podstate neoplati sa im ani pracovat. A sme v kolobehu :DDD
inak pardon za taky dlhy prispevok.. som sa nejak rozbehla🙄

eva8
Dnes o 07:12

@moonlight1210 Fico spnil svoju ulohu. Vyhral volby sposobom pod jeho uroven, aby zachranil tych, ktori ho drzali v sachu a tym jeho hlavna rola hasne.