Chrípková epidémia 2018

didi35
14. feb 2018

Ako u vas prebieha tohtorocna chripka? Zda sa mi, ze ten virus je nejaky agresivny. Syn mal po 2 noci horucky 39, potom 2 dni nic a znova sa vracia horucka. Aj u vas je to podobne?

babatkoo
14. feb 2018

Moj syn skoro 3 rocny mal 5 dni 40tky teploty. Hned ako presli nastupil vlhky kasel. Dokopy 10 dni ho potrapilo

didi35
autor
14. feb 2018

@babatkoo Boli ste aj u lekarky? Zrazala si cim? Ja zabaly davam. Teraz ma zase 37,8. V noci sa znova asi zvysi... Hroza!

kaja73
14. feb 2018

moj 8 rocak je chory od soboty-rano ho bolelo brucho,potom raz zvracal,cely den mu inaknic nebolo,az na ladove ruky a nohy a nechutenstvo...na vecer ale uz stupla teplota-celu noc aj v nedelu mal okolo 38,5-39-nezrazala som. V pondelok rano bol bez teploty ,mal energiu..som si myslela zeto mame za sebou..ale na vecer zas 38,5 a v noci 39 a aj vcera okolo 38,5 a v noci zas 39. Teraz od rana nema teplotu,ale je priserne zahlieneny-aj sopli aj kasle...a hlavne od soboty normalne nejedol..max par lyziciek polievky a par tyciniek..dufam ze v noci zas nestupne teplota.,zatial je bez teploty. teda s pol dnovou pauzou-v pondelok- mal teploty od soboty vecer do dnes rano.

loginexistuje
14. feb 2018

mne sa to vratilo po 10 dnoch a musela som na atb a uz je o nieco lepsie

didi35
autor
14. feb 2018

Je to hrozne, v noci aj bluznil, ma 6 rokov. Nechce mi pit, nutila som ho. Uz som myslela, ze po 2 nociach v horuckach mame to najhorsie za sebou. Nechapem, ze zase stupa... Dufam ze nie na 39. Cez den mu je lepsie, ale hrozne kasle, zatekaju mu sople. K lekarke som ani nesla, ved naco?
@kaja73 Tiez to zacalo v sobotu vecer, po detskej oslave v nakupnom centre 😨

didi35
autor
14. feb 2018

@kaja73 Ja nezrazam, ale utierala som ho mokrou plienkou, lebo fakt horel...

kaja73
14. feb 2018

@didi35 ani ja nezrazam a tentokrat to bolo aj bez obkladov. zatial nema teplotu,tak dufam ze ani mat nebude..ale budem v pozore v noci..vcera som oslovila homeopatku a po konzultacii mi poradila homeo presne na jeho stav-fyzicky aj psychicky..vcera zateplotoval aj muz a kedze to mali podobne a su aj podobne povahy -dala som mu to iste homeo-celu noc ho popijal a dnes je fit. Malemu to trva dlhsie-neskoro som podala spravne homeo-teda dufam ze je spravne,kedze 12h od zacatia podavanie nema teplot a citi sa dobre. Ale lezi cely den,je velmi zoslabnuty.

didi35
autor
14. feb 2018

@kaja73 a ake vam dala? Mojmu vobec nezaberalo aconitum ani belladona, hoci vzdy pomohli... Tiez v noci nespim, stale ho pozorujem...

syssu
14. feb 2018

My podobne, začiatok v sobotu večer iba zvýšenou teplotou - myslela som, že možno iba z únavy.. v nedeľu celý deň teplota do 39, nechutenstvo.. v pondelok nad ránom trochu vracala a celý deň už potom bola vpohode, dokonca stále pýtala jesť.. a včera sa už zobudila s kašlom a na obed zase zvýšená teplota, únava.. dnes doobeda ok, potom podvečer zaspala.. raz tak raz tak..

kaja73
14. feb 2018

@didi35 ani mojmu tieto dva nezabrali..tiez som zacala s nimi. Tentokrat bol vraj v stave Arsenica album.

babatkoo
14. feb 2018

@didi35 boli sme na 3 den, ked mal uz 48 hod horucky. Crp bolo nizke takze virus. Nedala nam nic iba Isoprinosine na posilnenie imunity. Zrazala som panadol a brufen cipky kazde 3 hodiny. Velmo rychlo mu stupala a zabaly nepomahali. Tak som sa iba modlila aby vydrzal tie 3 hodiny do dalsieho cipku.

katarina1008
14. feb 2018

@syssu u nás presne taký istý priebeh

didi35
autor
14. feb 2018

@kaja73 skusim teda arsenicum, ak bude znova horuckovat, diiiiik!!!!

didi35
autor
14. feb 2018

@babatkoo veru, obklady zabrali len na chvilu, potom znova zacala teplota stupat, ale ja som este nikdy nedavala lieky. Celu noc som nespala a obtierala plienkou...

siska53
14. feb 2018

@didi35 tak s nasim.muz siel.. Preco? Lebo ja som.takto pred takmer u 2 tyzdnami ochorela,vyzeralo to na beznu virozu,bolo mi zle,hrdlo ma.bolelo a kaslala som,no crp 4. Lekar vzal vyter z hrdla. No v streunsom.sa tesila,ze fajn,pojdem.s.dat odpisat nandruhy den z PN. Vecer ma.zacalo skriabat,len sa to zhorsovalo a nakoneic som.ledva chodila. U dr.som.dostala atb,lebo hoci opakovane crp nebolo vysoke,z vyterov mi vysiel masivne hemofilus influenza a streptokok tiez.. .. V tuto nedelu to prepadlo mojho syna, ten sa zatial nejak drzi bez atb,tiez este nemame vysledky az zajtra...teploty kolisu.. Bolesti tiez a stazuje sa na usi najma a hrdlo.. A ja..ja stale nie som.fit! Kaslem,soplim,este ma boli hrdlo a ta trubica! Od 5.2.len s kratkym zlepsenim.. :/ otras..

lulistek
14. feb 2018

@didi35 neviem ale ja by som k dr sla aspon na to crp i ked ani to neukaze vsetko. Ja som bola teraz od piatku v horuckach ja ako mama kasel nehorazny hrdlo bolestive no bola som mrtva. Crp menej ako 8 a dr ze mam chlamydie na hornych dychacich cestach a ze to je atypicky bacil ktory crp neukaze .
Ale tym som chcela ze nemusi to byt chripka teraz je vsetkeho
vela vsade lebo je slaba zima

kaja73
14. feb 2018

@didi35 tak ale vam nemusi sadnut..treba aby to sedelo priznakmi a aj povahou aspon trochu..a napr riedenie sme mali 9ch,pricom inokedy mavame 30ch a mala som davat kazdych 15min- 4 krat a potom 2krat po pol hodine , dalej po hodine a po 2h. Dalej podla stavu,ale cca kazde 3h este aj dnes davam..je to ale velmi individualne.

gabika53
14. feb 2018

Tak my: dcerka 8r horucky, vracacky, az take, ze sme po tyzdni zakotvili na infuziach v nemocnici, potom syn 11, horucky a chytilo priedusky potom ja, no amen tma, 2 dni som ledva presla na wc, neskutocne stavy, teraz mam hrozny kasel a pre zmenu podlahol od pondelka aj manzel..padame ako muchy..a vlecie sa to strasne hlavne s kaslom..teda akoze tento rok😥

judita3
14. feb 2018

u nas dcerka (skoro 4 roky) zacala teplotovat minuly tyzden vo stvrtok. mala 3 dni horucky do 39 potom 2 dni bez teploty ale zacala kaslat a soplit a teraz 2 dni zase teplota :( syn (2roky) zacal tepotovat v nedelu a v pondelok kaslat a soplit a este stale ma horucku aj nad 40 :(

jarka91
14. feb 2018

@didi35
@gabika53
Vraj je chripkovy virus velmi silny aj 2 tyzdne .
Kolegyňa ma dokonca cierny kasel , vyskoke 40 horucky, vracanie kasel a po 5 dnoch ked jej neprechadzsli teploty jej brali krv ba chkamydie s kasel a čierny kasel sa potvrdil . 3 bal antibiotik a stale kasle je slaba ako mucha.
Školy su u nas zatvorene - chripkove prazdniny . No len moje deti a my niesme chorí ( klop - klop ) dopujeme sa od septembra cesnakovymi kapsulami . Este neboli od vtedy ani soplavy .
Skore uzdravenie

siska4444
14. feb 2018

Ahojte, prosim viete mi poradit? Som v 6tt a treti den mam silny kasel az sa dusim a pred par hodinami som mala 39,5 horucku potom mi klesla na 39, za pol hofku zas stupla a teraz klesla na 38,5 .neviem ako je to moznr za cely svoj zibot som nemala teplotu max 37,5 . A teraz nevirem ci mam zavolat na pohotovost alebo pockat do zajtra a ist k obvodnej?

adsumus
15. feb 2018

@siska4444 zavolaj na pohotovosť, zato nič nedáš, nech ti poradia čo robiť.

lulubinka
15. feb 2018

@siska4444 ja som tiež tehu.mala som horúčky a teraz hrozný kašeľ.môžeš iba paralen na horúčku.horúčku zrazaj nieje dobrá v tehu. A na kašeľ stodal

caterine
15. feb 2018

@jarka91 ake cesnakove kapsuly uzivate? My si davame imunoglukan, ale ten je asi slaby. Tato chripka tento rok je nieco strasne. Uz nech je jar.

jarka91
15. feb 2018

@caterine cenak s tymiánom
To aj ja som davala všelico , aj rybí tuk , imunoglukan, colostrum no moc nám to teda nepomohlo , dcera kazdy rok opakovane angina , sople , kasel
Naozaj trpezlivo treba sa dopovat lebo tieto choroby sú strašne odolné .

caterine
15. feb 2018

@jarka91 mozes dat prosim link, ze ktore kapsule su to konkretne.

didi35
autor
15. feb 2018

@kaja73 Na arsenicum veru nema priznaky, dala som kalium bichromicum kvoli zapalu prinosovych dutin. Teplotu v noci nastastie nemal, len tie tecuce priesvitne sople

jarka91
15. feb 2018

@caterine pošlem v ip

sindas
15. feb 2018

@didi35. Ja mam tiež chore obe deturence ( 3 rocneho a 6 mesacnu) tiez sorasne kaslu a soplia .. Som si myslela ze maly nieco priniesol zo skolky nejaky virus alebo co. A este som si aj myslela ze budem zas za lrehnane ustarostenu matku ak pojdem k lekarke s nimi ( sak co uz nam da na sople) a nakoniec dobre ze som isla spravila vyter z nosa a zistila bacile a nie jedny... Takze sme na antibiotikach...

didi35
autor
15. feb 2018

@jarka91 aj mne prosim