Chováte niektorá mini prasiatko?

gabika20
27. jún 2019

Ahoj. Chcela by som sa spytat na skusenosti, rady a ci vobec niekto chova mini prasiatka ako domace zvieratko nakolko na internete je toho velmi malo?? 😀

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lucka12399
27. jún 2019

@gabika20 ja som poznala taku jednu z bytovky co si kupila to “mini” prasiatko.. ja som vzdy bola v tom ze to take mini aj ostane 😀no z toho jen malinkeho chutnuckeho mini prasatecka vyrastla viac ako 100kg svina doslova 😀 neviem ci to tak je u vsetkych 😀

whatever1
27. jún 2019

@lucka12399 🤣🤣🤣

whatever1
27. jún 2019

@gabika20 je velmi mala pravdepodobnost ze natrafis na take co nevyrastie.

lindusss2016
27. jún 2019

@whatever1 podla mna to je len o tom, ako u akehokolvek plemena psov ci maciek, aby si kupovala od osvedceneho chovatela, cize to znamena, ze si musis priplatit. Nepovedala by som, ze to je o nahode, ci natrafis alebo nie.

nini1010
27. jún 2019

A je to dost drahe.

kristina2412
27. jún 2019

@lucka12399 čo sa s ním stalo potom?🐷

gabika20
autor
27. jún 2019

Dakujem baby za Vase nazory..vsak to ze chcela som taku co bude mat max 20kg v dospelosti len natrafit na poctiveho chovatela je asi tazke..vacsine ide o to predat a hoci dvor mame dost velky, chovame aj sliepky ale neviem.co by som si pocala so 100kg svinuchou ale pobavili ste ma 😂

lucka12399
27. jún 2019

@kristina2412 praveze som cakala ze ho da prec .. no co viem, tak ho ma doteraz 😀

kristina2412
27. jún 2019

@lucka12399 to je dobrá správa👍že neskončilo v klobásach 😁

lucka12399
27. jún 2019

@kristina2412 to ano.. ale zit s takou svinkou v jednoizbaku 😀😀 neviem si to predstavit..

lindusss2016
27. jún 2019

@lucka12399 prasiatka su inteligentne, ucenlive a aj cistotne... no ja aj tak davam prednpst mackam 😂

kristina2412
27. jún 2019

@lucka12399 fuu,jedine namiesto manžela😄😄😄

lucka12399
27. jún 2019

@kristina2412 manzel od nej neskor odisiel😀kto vie, mozno ze ho za prasiatko vymenila .😀

korra
28. jún 2019

Nuz asi takto, mini prasiatko ako take, ze do 20kg je mozne len do urciteho veku a je to dobry tah na naivnych kupujucich. "Mini" by "mali byt" goettingenske, ktore sa davnejsie zacali slachtit pre experimentalne ucely, hlavne v medicine. Mali by mat vahu max 40kg. Lenze...v takom vyskume malo zvacsa prasiatko zivotnost tak 1 rok...lenze prasata rastu az do 3 rokov. Takze vaha plne dospeleho moze byt kludne 70-90kg. Cistych goettingenov je navyse skromne, dost ich je prekrizenych s vietnamkami, alebo inymi plemenami. V Amerike maju "royal dundies", kde dokonca avizuju vahu max 8-12kg...tiez len do urciteho veku, mnoho z nich trpi roznymi zdravotnymi neduhmi (hlavne srdce). Mnohokrat v snahe udrzat najnizsiu vahu su krmene velmi chudobne. Prasata vo vseobecnosti su velmi inteligentne, vynaliezave..hlavne pre seba 😉 daju sa naucit roznym trikom, za nieco, ale kooperaciu ako u psa cakat netreba. Takisto maju svoje povahove muchy. Co sa tyka cistotnosti, to potvrdzujem. Ak maju moznost, vylucuju na jedno miesto. Koza nema sama o sebe ziaden pach, ak bude lezat v sene, voni po sene, ak v duchnach, po avivazi, ak v hnoji, tak po hnoji atd 😄 mame jednu expertku doma. Sme malicka farmicka, mame ju tak nejako do poctu. Nie, nebyva snami v dome, ma svoju vlastnu garzonieru a mega vybeh. Je vsak krotka (nie k cudzim). Vychadza s kazdym, ci ovce, hydina, psy, macky. Velmi zaujimave a zabavne zvieratko. A ryje, vela vela 😀 takze ma aj svoj sukromny tankodrom, so svojou vlastne upravenou jamou s "piestanskym bahnom", to pride vhod, kedze komare su otravne. Nepohrdne ani plastovym pieskoviskom s vodou. Je to taka wellness dama 😄 apetit neutichajuci, ale vela sa aj pasie. Vaha aktualne odhadom cca 60-65kg. Ma 1 1/2 roka. Kedze nieje kastrovana, v case ruje rada demoluje ploty so snahou najst si zenicha. Kedze nenachadza, je v tom case zalubena do jednej nasej ovecky, ktorej naklonost prejavuje svojskym sposobom. Nie som prilisnym zastancom chovania v bytoch, domoch. Vacsina povrchov nie je vhodna pre ich nohy, jasne, zvykne si na vsetko, ale nieje to pre nu prirodzene prostredie. Pohlad na volnej ploche na taku svinku je uzasny, ako sa pasie, jadi, nahana, spekuluje, ako sa k comu a kam dostat (co chce ona samozrejme) 😀 ci lutujem, ze ju mame? Nie 😀 aj ked mnoho som musela ozeliet. V kazdom pripade, kupu dobre zvaztr, dobre vyberajte, skor sa orientujte na CR, vacsi vyber, skusenosti. Len necakajte, ze bude ako pes, macka, lebo skutocne nebude. A verte, ze na vsetko sa dopredu ani nepripravite 😉 neberte to ako odhovaranie. Boom sviniek tu uz bol, dobre to pre ne nedopadlo, mnoho mazlickov nakoniec skoncilo a aj konci na pekaci....

erickatt
28. jún 2019

@korra vy mate mini farmu??

yukki
28. jún 2019

My sme mali Piggy.... Ale uhynula, veterinár vysvetľoval, že zrejme na premnoženie nejakých baktérií v tele, ktoré sú v určitom množstve prítomné ale keď sa premnožia, amen. Cez deň sa motala po dvore a hrala so psami a pasla, v noci spala doma, neskôr v chodbe. Kakala vonku, do jedného rohu dvora, v polroku mala takých 5 kg. A mala prasaci telesný pach.

gabika20
autor
28. jún 2019

@korra Dakujem krasne za odpoved..si uzasna..presne toto som potrebovala vediet. rady a skusenosti od cloveka ktory ma osobnu skusenost🙂 urcite zvazime vsetky moznosti..isto by som nechcela aby u nas nejake zvieratko trpelo 🙂

korra
28. jún 2019

@erickatt ak myslite tu znamu minifarmu nie, to nie je nasa. Mame kusok od BA taku nasu minizoo, venujeme sa s manzelom hlavne chovu cistokrvnej hydiny (sliepky, kacky, husy, prepelice), aj pre vlastnu spotrebu a pre blizky okruh ludi. Popritom mame tuto nasu svinku Matildu a styri zakrsle ovecky. Este nejaku drobnu exotiku a okrasne male kacicky. Psy a macky samozrejme tiez. Nech to je pestre a nenudili sa 😉😂

erickatt
28. jún 2019

@korra hmm ale to musí byt super. My sme zhanali husky na chov, nie z liahne, pekne vysedene a veru je to tazko zohnať..