Chováte niekto bojovnicu? Máme doma samca a rozmýšľame či by zniesol samičku.. O iných rybkách vraveli že asi by nezniesol ale keď ku nemu prelezie kreveta z iného akvária tak jej neubliži...
Z mojej skúsenosti je k samcovi lepšie 2 a viac samíc, aby ich neuhnal + treba rastlinky alebo úkryty, aby sa baby mali kde schovávať. Ide o to hlavne, že samce strašne naháňajú samice za účelom rozmnožovania a bývajú na nich fakt zlí a vytrvalí až ony hynú z vyčerpania. Teda takú mám ja skúsenosť a info.
ja mam bojovnicu, vždy je samček sám, bol s dvomi samičkami, dopadlo to zle. neodporúčam
Ak je to male akvarium 10-30 litrov, tak by som nedavala samicu vobec. Ak je to dost velke akvarium a hlavne husto zarastene zivymi rastlinami, tak mozes skusit. Ale samci na samice byvaju fakt agresivni a znesu sa len pocas parenia. Inak ich stale odhanaju a mam skusenost, ze samica sa takmer ani nazrat nemohla, co samec hned po nej isiel. Na webe rybicky.net su velmi dobre charakteristiky jednotlivych druhov ryb a tam odporucaju pre parik bojovnice pestrej az 150 litrovu dobre zarastenu nadrz. To, ze sa samec znesie s krevetami, este nic neznamena, tam je ta agresivita najvacsia prave voci vlastnemu druhu.
To je klasicka bojovnica pestra. A to je fotka z tvojho akvaria? Ma tam nejake rastliny? A kolko ma to akva litrov?
Do takej nádoby už nič iné prosím 🙏ak má dobre akvárium ospravedlňujem sa ,ale neznášam keď majú ľudia bojovníci donesu si ich v plastovej nádobe a myslia si že tam má byť stále
tak samičku nie. nechceme aby trpela. pekný deň .
Mame bojovnicu nebojovnu...mame samca q mame v akváriu ešte krevety a rozbory.. uvažovali sme aj o samicke ale zatiaľ sme sa neodhodlali