Chov zakrslého zajačika

9. okt 2022

Ahojte je tu niekto kto chová takého zajačika? Chcela by som si ho zaobstarať, ale čítala som že je lepšie mať doma pár a nie iba jedného zajačika.

svetlonos
9. okt 2022

Ahoj a co presne chces vediet? Mas dom ci byt?

autor
9. okt 2022

@svetlonos mam byt a chcem ho pre 3 ročnú dcérku. Chcem vedieť všetko, akú veľkú klietku potrebujem, či je tento zajko vhodný ku deťom či nekuše. Aké choroby ho postihujú, aké očkovania mu treba zabezpečiť? Či ho môžem chovať osamote alebo v páre? Ako dlho žije taký zajko.

monro
9. okt 2022

My mame samceka. Ma rok a pol. Nema ziadne ockovania, chovame ho v byte. Sem tam ho pustime si pobehat, ale vacsinou je v klietke. Casto cika, ked je vypusteny a aj bobky treba zbierat. Nas nekuse, je pritulny. Citala som, ze pri dobrej starostlivosti moze zit az 12 rokov, ale tak 6 je bezne, co som pocula. Klietku ma velku aj s poschodim. Robi casto randal, hlavne v noci.

cosmic_origin
9. okt 2022

Čím väčšiu klietku má, tým lepšie a je dobré ho na chvíľu nechať pobehať po byte (len pozor na káble, aby ich nerozhrýol). Áno, kúšu, ale väčšinou len keď sa cítia ohrození, alebo keď ich človek otravuje. Najčastejšie choroby, čo ich postihujú sú väčšinou črevné, už si nepamätám, čo to spôsobuje. Lepšie je chovať iba jedného. Dvoch iba v prípade, že sú to 2 samičky, alebo samička a vykastrovaný samec. Nie je dobré, keď sa z 2 králikov stanú 7. A ak by to boli dvaja samčekovia, tak sa skoro zaručene budú mláti, a občas sa mlátia aj samičky.
Podľa môjho súkromného názoru si nemyslím, že je to najvhodnejšie zviera pre dieťa v takom veku. Skôr sa mi zdá vhodnejšie počkať kým bude mať 6-7 rokov, alebo zaobstarať niečo čo sa jednoduchšie chová.

viky173
9. okt 2022

zajacikov odporucam skor ku starsim detom ako 3r, mozno tak ku 6 -7r a starsim

iloveme
9. okt 2022

My mame zajka nonstop vypusteneho,teda ju. Do klietky chodi len na zachod. Ja sa nedokazem nato pozerat,ked je zajac alebo vtacik v klietke aj ked v neviem akej velkej. Nasa ma luxusny zivot,mojkame ju,lubime,napriek tomu si k nej vela nemozme dovolit. Muza uz asi 3krat pohryzla a ze to riadne boli. Mna este nikdy nepohryzla,lebo ju uz poznam a viem co mozem a co nie. Takze k malym detom tiez neodporucam. A velakrat som citala,ze v noci robia bordel,nasa je uplne ticho,celu noc prespi😄

iloveme
9. okt 2022

A este dodam, ze plzne 2x za rok ale ze extreeeeemne. To je nieco neskutocne. Skoda ze som neodfotila tu obrovsku kopu chlpov co som z nej vycesala. A mohla by som cesat do nemoty,nonstop z nej lietaju chlpy😂

svetlonos
9. okt 2022

Mali sme fvoch v byte mali velku klietlu a vybeh robeny 2 x1,5 m. Samica sa hladkat dala zriedka, samcek ako pes chodil pri nohe 😀 Behali aj po byte ale on ural a kakal kade chodil, ona len kde sa ma. Do bytu by som ich uz nechcela a vobec ze k mslemu dietatu, je z tohoho bordel aj riadny smrad, pokial 3-4 krat denne necistis ich wc. Bolo to krasne sle stacilo. Kabel od pc som kupivala 2x a nabytky by tiez hryzli. Je to bud na staly vybrh po byte alebo ma izbu sle skor do domu na dvor. Co s tym potom, ked vas prejde chit?
Stahovslu sme sa byt bez bslkoni, zvietsts nepovolene. Stadtie ze pani si ich vzsla na dvor msla dom.

lenkatom117
10. okt 2022

Aj my mame zaja, je v klietke s morcatom a je pritulny, olizuje nas, kusol mozno raz a aj to len omylom..mala 2r ho tak miluje,nosi ho,krmi,mojka..aj syn 6r .Ale bordel z toho vie byt riadny,pokial necistis pravidelne tak samozrejme to aj smrdi

autor
10. okt 2022

@lenkatom117 krásny je, ale už čo som si prečítala tu tak asi ku dieťatu ho nechcem.