dobry den zakupila som si vodnu korytnacku vie mi niekto povedat daco o chove a co potrebuje?Ako to je v zime?Mozem ju chovat jednu dve ?Mam len jednu Nemozem sa viac docitat o chove dakujem...
@kaja502 Čo o chove?
Kupuješ granule a sušene červy pre korytnačky.
Keď je voda špinavá tak menis ( cca raz za 5-7dni) ak kŕmis mimo akvarko.
Môže byť aj len jedna. Vodu musí mať stále k dispozícii v zime, v lete občas vieš na pol dňa vyložiť a dať pochodit ale asi už veľkanked bude, aby si ju našla.
🤦 nikdy nepochopim ludi co kupa zver bez toho aby nieco vobec nastudovali...korytnacka nieje len o tom ze kupis susene cervy a granule, a menis vodu podla spinavosti, potom sa vacsina divi ze im ako male zdochnu...treba tomu aj spestrovat stravu od mala ....napr. moja uz odrastena 30cm velka znesie v pohode sezonny pobyt v jazierku cez leto, v pohode zozerie aj ulovenu rybu ci zabu, kuracie pecienky ,varene vajce, salat, sepiu a mnoho dalsieho, plus nema vobec infekcie hlavne na oci a nozdry co je dolezite vytvorit u korytnacky dostatocnu imunitu aby dokazala zniest aj zmenu prostredia lebo keby sa hodi taka v akvarku roky odchovana a na biednej strave do dajme tomu jazierka ci ineho prostredia...bezmala casom zdochne
@judar mala som takeho kolegu. Zmyslel si, ze chce mat akvarium, tak si kupil akvarium. Upozornovala som ho, aby si to najprv nastudoval a az potom kupoval, ale nie. Neskor mu to tam smrdelo, ryby hore bruskom, vsetko zarastene od rias. No proste katastrofa. Vyhodil za to viac ako 1000€. 🤦♀️🤦♀️
@viestta to je omyl..oni boli aj su invazny druh len ludia si z nich skrz zajatie a geneticke pohravanie zrobili domacich milacikov ...tak samozrejme ze sa niektore "prebudia"...ale vacsina aj tak proste uhyne a tych co sa adaptuju je naozaj malinko lebo ako som uz spominala,....vyhodene z cisteho akvaria s obmedzenou stravou vacsinou podochnu lebo su prisposobene na sterilnejsie prostredie a nie prostredie plne vselijakych bakterii atd
@kaja502 no vidím že si dostala zdrba 🤣🤣🤣tak ako to na modrom koníku múdrych mamičiek býva 👍😬.Ale ja som tiež bola taký chovateľ že som kúpila vodnú korytnačku a až potom riešila chov.Kuoila.som ju dcére ktorá túžila po zvieratku ale kvôli alergií iné nemohla .Takže moja korytnačka má 9 rokov a mala som ju v plastovej obdĺžnikové nádobe .Spravila som mu tam mostík a aj sušinu kde sa mohol vyhrievat.Pre korytnačku je dôležité svetlo takže u nás bola lampicka zasvietena od rána do večera pekne sa vyhrieval na susine .No ďalej je dôležité okrem lampy tu musí mať ...aj vápnik do vody v zverochove ti povedia ,a ešte sme kúpili aj vitamin na pancierik.Papa granule raciky a sem tam dávam mäso .A ľúbi aj muchy jesť ....Takže nieje až taká na chov náročná no a voda tak tá sa v teple mení aj každé dva dni ináč to smrdí .Ak sa ti nechce meniť tak treba kúpiť filter .
@diamond007 Vodu?Aku vodu ?Ma ostrovcek a tam mam dat vodu hej?
@miselar hehe no ste zlata no dostala som pekny zdrba ludia tu strasne vedia podrypnut neriesim ked nemienia poradit nech radsej ani neodpovedaju 😅😅mineralny kamen ma a aky vitamin na pancier ved som sa ich oytala co vsetko a dali mi len mineralny kamen a som citala vraj udrzuje ten pancier tak nvm ,A chcela som sa soytat v zime to je ako?Pretoze slm citala ze musi mat niaky termistat na udrzanie teploty v zime hej..Hm ona je este malinka a dali nam granule hej aj mi povedali ako casto krmit a tak hej neviem stale kedy mozem davat ine veci kaudy mi hovori az ked bude vacsia😂dakujem za radu 🙂
Musi mat moznost vyjst na sus a pancier dobre vyschnut aj zospodu. Ked sa dobre staras, rychlo rastu, dufam ze ju teraz nemas v tom malickom akvarku s palmickou, jak ich predavaju 🙈
A ma dost vody? Cast schodikov musi byt pod hladinou, ked je vody menej, nedokáže vyjst
Ma lampicku? Prip slnko na tej susi?
@kaja502 tiež som sa sa pobavila na "zdrbe". Ja mám korytnačku 28 rokov a vtedy bola jedna kniha o všetkých korytnačkách a info len veľmi všeobecné a stručné.. žije doteraz.. lampa je naozaj dobrá, my sme mali klasickú stolovú, ale mrkla by som možno na net do akvária... teraz máme bez lampy, máme ju vo veľmi slnečnej a teplej obývačke a chodí sa slniť🙂 nestresuj, ono na veľa vecí prídeš sama
@kaja502 napr. https://www.korytnacky.sk/117-terarium-pre-vodn...
https://terarka.net/forum/s6
za tych par dni si uz mohla mat nieco nastudovane.
@kaja502 https://terarka.net/ najprv si nastudovat a az potom kupovat. Vela ludi to robi naopak a potom to tak aj vyzera 🙄