Chov morčiat

eliska1309
26. jan 2016

Dobry vecer. Je tu niekto kto sa venuje alebo ma skusenosti s chovom morskych prasiatok? Ptrebujem sa nieco opytat. Dakujem Eliska

lintu
27. jan 2016

@eliska1309 ako malá som ich mala aj niekoľko odrodených 😀 pýtaj sa, snáď ti ešte budem vedieť pomôcť 🙂

qidko
27. jan 2016

@eliska1309 Ahoj mozes sa pytat mala som 2 su pekne mile a hlucne ak su hladne HA-HA

eliska1309
autor
27. jan 2016

Kupili sme teraz dva tyzdne do zadu parik samcekov z jedneho chovu mali by mat 8 tt podla toho co vravel chovatel. Vraj boli spolu zvyknuti a nemali by sa bit-mali by to byt bratia. Ale ten jeden z nich toho druheho bije (nahana po klietke a stucha donho nosom). Je to normalne upevnovanie postavenia a prestane to? Neradi by sme davali jedneho prec. Ja som mala predtym 8 rokov samicku ale bola sama tak taketo nieco nepoznam.

luba41
27. jan 2016

@eliska1309 možeš aj tu https://www.modrykonik.sk/group/7980/ ale malo by to byť v poriadku..pokial, ho ozaj nebije, nehryzie a pod..

eliska1309
autor
27. jan 2016

Zatial som si nevsimla ze by ho hryzol len ho nahana po klietke a stucha az vsetko odletuje. A vrci nanho

luba41
27. jan 2016

@eliska1309 vždy bude jeden dominantný..a to nie je vrčanie, ale vrnenie

eliska1309
autor
27. jan 2016

Samicka tak vrnela ked som ju skrabkala alebo krmila ale od neho to fakt znelo ako keby vrcal na brata

luba41
27. jan 2016

@eliska1309 inak mám už druhý pár samčekov, sú to bratia majú už skoro 4r. a tí sú v pohode..občas povrkútajú, ale málo sa nahánajú...aj predtým som mala 2 samcov, ale tých som musela po nejakých rokoch oddeliť, pretože jeden bol chorý-a musel byť istý čas oddelený a potom už si spolu nejako nevychádzali..

qidko
27. jan 2016

@eliska1309 Nase morcata sa ties "bili" ale nikdy nie tak aby si ublizovali pokial ho len strka nufacikom ale nehryzie tak by to nemalo vadit

lintu
27. jan 2016

Tiež sa mi také niečo stalo raz. Páni do seba skákali, vydávali pri tom agresívne zvuky...upokojili sa až keď som medzi nich dala nejakú mriežku, cez ktorú na seba nevideli. Pre pokoj a ich zdravie som ich viac spolu nedávala. S viacerými samičkami pokope som takéto problémy nikdy nemala. Ale ako zase hej, prebehnúť sa po klietke možno tiež párkrát prebehli... no nikdy to nevyzeralo ako bitka.