Ahojte, potrebujem s vami zdielať moje trápenie..
S priateľom sme spolu dva roky, deti nemáme.. ja som mala pred ním vážny vzťah, po rozchode som bola cca 1,5 roka sama, kým som nestretla jeho. Od začiatku bol do určitej miery "majetnícky", chcel vedieť kde a s kým som bola, kedy som prišla domov, vypytoval sa na detaily, no mne to nevadilo, priznávam, že skôr lichotilo, hovorila som si ako veľmi mu na mne musí záležať. Bola som veľmi zamilovaná...
Po čase sa táto "zvedavosť" začala stupňovať, začal sa vypytovať s kým si píšem na FB, na čo to vlastne mám (po niekoľkodňovom nátlaku som FB deaktivovala), otázky typu načo ideš s mamou na kávu, veď si s ňu bola včera, určite si nebola s ňou ale s niekým iným. Toto vyvádzanie som stopla (aspoň som si myslela) dlhým monológom, kedy som mu vysvetlila, že mám právo ísť s matkou na kávu, mám právo zaspať a neodpisovať a nemusím automaticky trpieť narážky typu, kde si, určite nie si doma a bohviečo robíš keď neodpisuješ..Po mojom výstupe bol cca pol roka kľud až doteraz...
Všetko sa zdalo byť fajn, sme obidvaja temperamentní takže menšie výmeny názorov v obchode neberiem do úvahy, to sme skrátka my..ale jeho žiarlivosť a paranoja bohužiaľ prerastá do obrovských rozmerov. Otázky typu s kým si píšeš a prečo ešte nespíš, určite s niekým komunikuješ poza môj chrbát už ani neriešim. Začal vyťahovať moju minulosť, nič výnimočné na nej nie je, no jemu vŕta v hlave obdobie, kým som ho nespoznala. Teda obdobie, kedy som žila úplne sama. Vkuse sa vypytuje na môj sexuálny život, čo som s kým kedy mala, čo som skúšala s bývalým, niekoho na ulici pozdravím a hneď som s ním určite spala, minimálne mám vysvetliť odkiaľ ho poznám..Ja sa nemám za čo hanbiť, ale uráža ma, že stále vyžaduje vysvetlenia k niečomu, čo neexistuje, k osobám, s ktorými som nikdy nič nemala. Odkedy som ho spoznala, prerušila som pomaly všetky kontakty s kamarátkami a kamarátmi, venovala som sa iba jemu, so žiadnym iným mužom som si nepísala, už vôbec som sa s nikým iným nestretla, paradoxne on bol ten, ktorý telefón nepustil z ruky..
Unavuje ma, že ma vkuse upodozrieva, posledné týždne len tŕpnem, čo si zas vymyslí, čím ma napadne, čo sa zas začne vypytovať a ja som doteraz bola tá, ktorá všetko krvopotne vysvetľovala a presviedčala ho o tom, že milujem len jeho. No mám pocit že čím viac vysvetľujem, tým menej mi verí. Pritom mňa jeho minulosť nezaujíma, resp nikdy som sa nevypytovala, každý máme niečo za sebou. Psychicky ma to strašne unavuje, chodím jak bez duše, pretože jeden dva dni je dobre a potom mu prepne a začne ma upodozrievať a vypytovať sa aj napriek tomu že sme vo vzťahu, je to moje súkromie, niečo čo mu vysvetľovať nemusím a ani nechcem...
Prosím poraďte ako mám stopnúť jeho útoky na moju osobu, pretože tomu nerozumiem, chcela by som, aby sme si vzťah budovali a upevňovali a nie ho ničili takýmito hlúposťami...
Moc ďakujem za každý názor a radu !!
ukoncit vztah, to je jedine co poradim ja.
To bude len horsie a horsie, este raz ta aj udrie. ☹
Preč preč preč
Nestopnes to nikdy... To su nebezpecne typy ludi... Chorobna ziarlivost sa neda stopnut, ale stupnovat... Ja by som si rozmyslela ze ci sa necham tako vysavat zo zivota energie... Si slobodna bezdetna...asi by som sa zariadila inac a bez neho...toto neporiesis a s nim urcite nie..tito ludia nemaju pocit ze robia nieco zle...
Takéhoto partnera som kedysi mala, ale utekala som po roku kade ľahšie... A to radím aj Tebe.
@icegirl Ahoj moj nazor chod od neho preč.Ja som toto zažila a zažívala 10 r skoro az som to stopla a rozviedlia sa .Tiez som to mala kam ides,skym,preco,naco,kontroloval mi oblecenie, nesmela som sa namaľovať ani na kávu ist s kolegyňami co boli len 3xdo roka.To bol doslova teror.My sme mali spolu syna teraz ma 15r .Vobec neľutujem ,ze sme sa rozišli.Som vydatá druhy krat mam este 2 dievčatká a som stasna .Moj ex si našiel priateľku a po 4r sa rozišli tiez jej zacal robit to co mne .Takze je sam asi 1,5r.To by sa stupňovali cim viacej u vas .Ver mi odtrhni sa od neho aj ked bude mat narážky ja si nieco správnym ignoruj to toto bolo aj u nas .Nema ta co držať pri takom mužovi budes len trpieť a stale kontrolovaná a v strese.
Nevysvetlovat a ako pisu baby, stopnut to raz a navzdy = rozchod. Nikdy to nebude lepsie, len horsie a tiez by som sa bala, ze raz nezostane len pri slovach a prejde to do fyzickych utokov. Mas na viac
Taketo typy su nebezpecne...vztah ma byt predsa zalozeny na obojstrannej dovere ....bude to len stupnovat a orok sem napisete ze sa vam vyhrazaa ze vas aj udrel....utekajte kym nemate deti
toto nestopneš... to čo píšeš, že bol pol roka klud si on len pravdepodobne rozžul jazyk ako si doň hrýzol, keď sa snažil nepýtať sa... on na oko možno bude ticho ale nikdy s tým neprestane a tým pádom ten vzťah nebude nikdy normálne fungovať.. a vždy raz za čas vybuchne a bude zle... ja by som to ukončila.
Bude to len horsie,od takeho cloveka treba ist co najdalej.
@icegirl Utekať preč od neho! Toto sa nespraví, len sa bude stupňovať. Ja som z takého vzťahu vycúvala a dobre som spravila. Mám úžasného manžela - opak toho psychopata, čo bol pred ním!
Presne ako píšeš - na ulici sa mi niekto pozdravil - problém! Nebrala som mobil - problém! Šla som do mesta s niekym - problém! Niekto na mňa pozrel v jeho prítomnosti - problém! Utekaj, kým sa dá!
@icegirl pošli ho niekam, kým je čas. Hovorím z vlastnej skúsenosti. Po rozchode som si zažila najväčšie peklo v živote, ale teraz ľutujem, že som ho neodkopla skôr. Bolo to najlepšie rozhodnutie môjho života, a to som tých dobrých rozhodnutí urobila veľa 😅
Prajem veľa šťastia, aby si čo najskôr stretla niekoho kto taký magor nie je.
Z vlastnej slusenosti..CHOD PREC OD NEHO A TO CO NAJSKOR...takeho magora som aj ja mala...
Mam kamaratku ktora nakoniec nemohla ist sama ani ku gynekologicke, este chcel s nou ist az do vnutra. Sesterka mala velku hrcku na stehne, vsetci sme sa triasli co to bude, a ked jej doktor napisal,ze je to ok, ze je to len nahromadeny vapnik, jej debilny muz jej povedal, ze urcite s tym doktorom chrapala,ked jej pise. Proste chore a nikdy sa to nezmeni. Nieste zobrati,nemate deti, hned by som to ukoncila.
Nemáš dieťa nad čím rozmýšľaš? 🤦🏼♀️ Nohy na ramena a sup od neho preč. Aj keď ho ľúbiš láska prejde a nájdeš si oveľa lepšieho. Takýto vzťah nemá zmysel len by si sa ďalej trápila hádali by ste sa a prišli by deti a potom by to bolo ešte oveľa horšie namiesto len sledovania by boli už aj facky podľa mna lebo veď máš s ním dieťa tak od neho neodides... sup sup pobaliť sa
Utekaj. Mala som takeho, nikdy sa to nezlepsi, bude len horsie
Utekaj.
ja ale nerozumiem tomu, z čoho vznikajú takéto stavy, veď každý máme svoj život, takisto chodí bezomňa, ale prirodzene si nemyslím že hneď ma s niekým podvádza...strašne ma to bolí a mrzí, pretože je to pre mňa do určitej miery ponižujúce, že sa niekomu v mojom veku musím do detailov spovedať. Tak rada by som to nejak vyriešila, nechcem aby sa kvôli nezmyslu skončilo niečo, čo by mohlo fungovať nebyť týchto paranojí...Každopádne moja miera trpezlivosti sa skracuje a naozaj nebude iného riešenia len prerušiť všetky kontakty, aj keď už som sa o to raz pokúšala a bolo to ešte horšie ako keď sme boli spolu...
@icegirl ťažko povedať, či to má odmalička ako nejaký pocit menejcennosti, alebo mal pred tebou nejakú známosť, ktorá ho podvádzala. Každopádne nečakaj, že sa zmení. Nezmení, nikdy. Vo vzťahu je dôvera nemenej dôležitá ako láska. Ak nie je dôvera, dokedy vám to vydrží? A ako som už písala, pravé peklo u nás začalo po rozchode, trvalo to mesiac - dva? Už ani neviem. Bolo to strašné, oporu som nemala ani u rodiny. Držím palce, nech už sa rozhodneš akokoľvek. Nie vždy láska stačí.
Utekať preč od neho, ja by som o tak riesila.
Utekaj od neho, NIKDY to nebude dobré.A hlavne si neklaď otázky že prečo, je to zbytočné.Ty chyba nie si, to je chorobná žiarlivosť _ choroba.
@icegirl čo ak je to situácia "podľa teba súdim teba"? Čo ak on má z minulosti tajomstvá a predpokladá že ty si na tom tak isto? Čo ak on ťa podvádza a myslí si, že ty si na tom tak isto? Ak by si ty zaútočila s takýmito otázkami na neho ako by reagoval? Ale ja osobne by som to ani neriešila a všetko ukončila...
ukončiť ešte dnes a teraz, čiže okamžite. Držím ti prsty
To vôbec nerieš ! On je chorý, zdrhni a hlavne si s ním nerob dieťa! Pošli ho pekne temperamentne do p*ce,urcite to vies 🙂
Nehladaj chybu v sebe,toto je realne diagnoza,mam skusenosti s takymto chlapom.
On nema logicke myslenie,mozog mu zatemnuje ziarlivost, nedokaze triezvo premyslat,je to pacient.
Prosim, nechaj ho už dnes..
utekaj pokiaľ je čas toto sa nikdy nezmeni ako ti pišu ostátne tu vo fore rady nikdy to dobre nebude pokiaľ nemáte deti nemáš čo absolutne riešiť nieje to chorobný žiarlivec je to psychicky chorý narušeny a bude sa to len stupňovať nič ine nečakaj ako pišeš si slobodna môžeš si isť kamchceš s kým chceš s kamáratkami mamou na kávu a stretnutie a tak je to tvoja osobna vec ale musiš ho opustiť ked nechceš žiť pod neustalym strachom deti nemate o to je to lepšie s takym človekom nikdy čosi a budeš z ňeho nedajbže chora je to psychicky tyran a psychicke tyranie je horšie ako fyzicke rany na tele sa zahoja ale na duši nie odijd daj na radu všetkých tu na MK čo ti radia všetky ti radia dobre a máš tu názory aj takých žien čo to prežili taka ti napiše najlepšie odijd moja rada potrebuješ sa neskôr báť ked budete mať deti že ťa bude psychicky vydierať cez deti a to že ťa bude zastrašovať že sa ON zabije to su len reči a neurobi to ver mi to všetci manipulátori to tak hovoria ale to neurobi držim veľmi palce odijd kým je čas ale samozrejme predtým nič nehovor že budeš to chcieť ukončiť
@icegirl Napísala si to tak "pekne", cítiť z textu, že si inteligentná, ale nehnevaj sa ..aj blbá. Sama vieš a zažívaš, čo dokáže žiarlivec. Vieš, že to čo robí, nie je normálne. Zriecť sa priateľov a rodiny ? Kvôli nemu? A čo bude v ďalšom kroku...guľa na nohu a guľka do hlavy? Nepozeráš telku, nie je tam dostatok príkladov ako to môže skončiť? Treba ťa strašiť? Odíď, bez debaty.
Rýchlo z toho vzťahu odíď, kým ešte môžeš. Veď Ťa dusí už teraz, lepšie to nebude.
Tak ako si to opísala je to neriešiteľné. Toto nie je partner do života. Údajne sa dá žiarlivosť liečiť,ale ja by som vzťah ukončila