Ahojte mám doma dieťa ktoré má oslabenú imunitu je predčasne narodena má 8 rokov . A chcem sa opýtať poradiť či môže počas tohoto obdobia ísť vonku . Samozrejme s rúškom. Už cez dva týždne sa nepohla z bytu.
Ja malú cca raz za 3 dni nalozim do auta, vyveziem do lesa (mam take miesto kde nikto nie je a da sa až tam autom) a tam sa prechadzame.
urcite mozes, ved slniecko lieci, ako sa hovori. zavreta v byte si akurat este viac oslabuje imunitu.
Samozrejme.
urcite chod, vonku je plno ludi s detmi
@viktoria12 určite áno, ale záleží aj na vašich možnostiach, kde vonka, za akých okolností a pod.
Napr. moja dcéra je kardio pacient, ale vonku sme skoro každý deň aspoň 30 - 60 min. Máme výhodu bývania v malom meste, čiže len pešo prejdeme kúsok (asi 200 m) málo frekventovanou časťou mesta a hneď sme v prírode (potok, poľná cesta...). Rúško nosíme len v meste, v prírode už iba, ak máme niekoho stretnúť.
Samozrejme.chodime, ľudí obchadzame, kým prejdeme ulicami aby sme sa dostali úplne mimo ľudí - vyberáme si trasy tak, aby sme sa vedeli prípadným ludom vyhnúť dostatočne daleko.. taktiež vyberame čas na vychádzku keď je vonku menej ludi, čiže buď skoro ráno, alebo na obed.. chránime sa tunelmi na krk a keď sme v prírode úplne osamote, tak ich nechám nech sa nadychaju čerstvého vzduchu..
@viktoria12 teraz vysla v Nemecku Nova studia z mesta Heinsberg, kde Bolo ohnisko nakazy a zistili,ze virus nie je az taky nakazlivy ako sa myslela. Cize je potrebny blizsii Kontakt s nakazenym. Znova potvrdili, Ze pri odstupe 2 metre nic nehrozi, dokonca tato studia spochybnuje nakazu v obchode, kontaminovanymi povrchmi atd: cize nadalej si treba umyvat ruky, als netreba sa bat, Ze sa nakazim v Supermarkete alebo napriklad z obalu potravin.
Odpoved na tvoju otazku je,Ze urcite chodte denne von. Ak cloveku Chyba pohyb znizuje sa mnozstvo svalovej hmoty a to znizuje imunitu.
@viktoria12 nie, nechodíme von mimo nás dom. Ale mame veľký byt a svoj dvor, čo je rozdiel oproti bytu.
@viktoria12 samozrejmä...kazdy den sme vonku 1-5 hodi ...pidla pocasia a podka toho ci idemd do hor alebk len na prechadzku po okoli
Chodime k nam na dvor, do lesa... po meste nie
chodíme aspoň na dvor...
Chodíme každý deň, ale žijeme na dedine pod lesom, kde nás žije 80 🙂 v podstate keĎ je pekne tak sú viac von ako dnu🙂
@viktoria12 určite áno
@viktoria12 tým ze ju budeš držať doma bez čerstvého vzduchu a vitamínu D jej oslabis imunitu ešte viac.
Chodíme von každý deň, našťastie u nás sa ruška nenosia, ak mám kdesi pobehovať s rúškom a nemôcť sa poriadne nadýchnuť, tak to by som radšej sedela doma. 2 metre je dostatočná vzdialenosť a nie je potrebné mat rúško
Ano, chodime s trojmesacnymi dvojickami kazdy den
@viktoria12 dva týždne zavreté dieťa v byte s oslabenou imunitou....a navyše teraz keď je vonku už xy dní ideálne počasie......robíš veľkú chybu. Jeho imunitu to zdrvi úplne ☹️
@jankapepe prosim ta, nepis hluposti. Pretoze bola 2 tyzdne doma tak ma zdrvenu imunitu? To mas odkial?
@viktoria12 ahoj, urcite ano. My sme tiez ostavali doma - prvych 14 dni sme neboli nikde, potom sme chodievali sporadicky len do parku mimo ludi na 30-60 minut. Od minuleho tyzdna chodime autom do lesa - na opekacku na 2 hodiny. Davame si rusko na krk - a ked ide niekto okolo tak si ho nasadime. Robia to tak aj turisti a vyletnici ktorych stretavame - rusko maju dole, ked nas maju v dohlade tak na chvilu nasadia.
@kittykat22 nech sa páči kľudne nasledujte jej postup ak sa vám zdá správny. Potom po dvoch týždňoch mi napíšte ako sa cítite a po prvej prechadzke keď vás ofukne jemný vánok dajte vedieť výsledok. Potom môžme ďalej debatovať.
@jankapepe pisala som vyssie ze sme 14 dni nikde neboli - a neuveris, nic sa nam nestalo ked sme vysli vonku. Pises uplne hluposti. To si myslis, ze ludia co boli dlhodobo v nemocnici tak ked vylezu na cerstvy vzduch dostanu infarkt nie? Prosim ta, netrep.
samozrejme treba ísť von, ja som s deťmi každý deň však by nám všetkým preplo, korona tu bude ešte pár rokov podľa mňa čo teraz sa zavrieme, netreba z toho robiť až také strašné halo a stresovať sa dopredu.
Chodim s detmi von hned rano medzi 8-9.Svieti slniecko a je ludoprazdno
@kittykat22 kľud žena 🙂 čo sa rozčulujes? Pozor na ten infarkt.Áno ak si doma pol mesiaca zavretá spraví to viac ako si myslíš. Ak ste doma všetci celý rok zdraví gratulujem. Ak ti deti doma soplu kaslu chytia chrípku majú alergiu tak chápem kde je problém. ...
@jankapepe moje deti majú alergiu všetky a bývajú aj choré.. od ich narodenia sme vonku každý deň niekoľko hodín (s výnimkou keď mali niektoré teplotu).. to sa nejako bije s tým čo tvrdis, nie? (Zdravo jedia, športujú a teda veľa času trávia na čerstvom vzduchu)
urcite chodte