Chodíte na stretávky zo strednej a základnej školy?

9. okt 2023

Ahojte, minulý týždeň mi volala bývalá spolužiačka zo strednej, že tento týždeň zorganizovala pre pár bývalých spolužiakov stretávku. Bude nás tam okolo 8. Naposledy sme sa videli pred 10 rokmi. Viem, že niektoré sa medzi sebou stretávajú. Jedna zo skupinky má prísť na par dní zo zahraničia a mňa volajú len ako prekvapenie pre ňu, že zase sa zíde stará partia. Ona mi ani nedala vedieť, že príde. A je mi trápne tam prísť len ako také spestrenie. Premýšľam, ze dnes napíšem, že tam neprídem. Vy chodíte na stretnutia zo základnej, strednej školy? Alebo keď si na vás niekto len tak spomenie a pritom nie ste vôbec v kontakte?

laila22
9. okt 2023

Ja som bola na všetkých stretavkach zo strednej. Nie ako spestrenie niekomu, ale ako dobrá partička. Bolo nas okolo 34 v triede a sú dievčatá čo sa po strednej viac neozvali, ani neukázali na žiadnej stretavke. Je to každého vec. Raz som bola aj zo zakladky a povedala som si, že tam už nikdy viac...

bluemoon24
9. okt 2023

Aj my se takto nekdy stretavame narychlo, kdyz nekdo napise, ze se vraci ze zahranici (napr. spoluzak zije v Australii), ale teda vzdy da vedet do tridni skupiny a zvany je kazdy, ne ze prekvapeni. Ja chodim vzdy, kdyz muzu.

dasufla
9. okt 2023

nie. u nas proste ako sme sa zo skoly porozchadzali, tak uz sme nemali ziadne taketo stretavky. mam zo skoly 2 kamosky, s ktorymi sa stretavam pravidelne, ale inak uz s nikym viac

anjelicek26
9. okt 2023

Nie, ale vyslovene preto, ze zijeme strasne daleko a kvoli takemuto "eventu" na otocku nepojdem. S ludmi, s ktorymi som chcela ostat v kontakte, som aj tak dodnes...

sense
9. okt 2023

Nechodím, zo základnej ani neviem ci vôbec niekedy bola a zo strednej býva síce ale nie je to. Pre mňa udalosť aby som šla cez 1000km na otocku

kvetinka75
9. okt 2023

áno chodievam, s niektorými sa stretávame pravidelne a s niektorými len na stretávke. Kto chce ide. A to ti priamo povedali, že budeš spestrenie pre ňu, či si si to iba ty domyslela?

janetinka27
9. okt 2023

mame buduci piatok zo zakladky, pridu takmer vsetci asi okrem 3 ludi

autor
9. okt 2023

@kvetinka75 povedala, že oni sa stretli dva roky dozadu a ja nech prídem ako prekvapenie, že budeme zase partička ako kedysi na strednej

x_mery_x
9. okt 2023

My sme nikdy ziadnu stretavku nemali, ale ja by som ani nesla, zo zakladky urcite nie.

kvetinka75
9. okt 2023

autorka - tak potom to už to je iba na tebe či prídeš alebo nie. My sa teiž niektoré stretávame, pretože máme spoločné záujmy, chodíme na dovolenky a na stretávku občas aj pomimo oficiálnych zavoláme aj iné spolužiačky. Keďže s nimi nebývame tak často a rozumeli sme si s nimi. Nie je to o tom, že by sme sa s nimi inokedy nechceli stretnúť, ale nemáme spoločné záujmy, tak je jasné, že s nimi sa tak často nestretávame alebo bývajú ďalej a je to komplikovanejšie sa stretnúť .

uriva
9. okt 2023

My sa stretávame zo strednej raz do roka tak "oficiálne" v decembri v nejakej kaviarni. Kto príde príde, kto nie, nevadí. Zväčša nás z 34 býva tak okolo 20. Dáme pivko/kofču a porozprávame sa. Chodím tak, že keď nie sme doma chorí, tak idem. Na tie dve hoďky je to v poho. Nám triedna zomrela už dávno, takže žiadne oficiality nerobíme akože s večerou/kvetmi... Je to také milé posedenie.
Zo základky vôbec, mali sme raz asi pred 15 rokmi stretko, ale nešla som. Presne ma pozvali ako teba, že nakoniec, kým ostatní sa stretávali - pritom som nemenila bydlisko a viacerí bývali pri mne blízko a nikdy sa "nedalo ma pozvať" na tie stretká, až keď mi jedna kamoška tri dni predtým napísala, či sa vidíme, lebo ona príde - bývala inde a pozvali ju asi dva týždne vzad. A to neviem, koho všetkého pozvali/nepozvali, lebo som asi nebola jediná, ale bolo mi to jedno. Akože, mám odtiaľ pár kusov, s ktorými prehodím občas reč, ale tá partia mi nechýba.
Takže ako uznáš ty - ak ti má byť nepríjemne a trápne, nechoď. Ak sa tešíš na niektorých ľudí a chceš pospomínať staré časy a zdieľať nové časy - choď.

autor
9. okt 2023

@uriva hej, ved premýšľam. Niektorých mám rada, len ma mrzí že bývam dokonca v meste kde sa občas niektorí stretávajú a mňa nezavolaju a odrazí im chybám. A teraz si spomenuli a tá čo volala povedala, že nemám kontaktovať ostatné baby z partie, že budem prekvapenie.

nika83k
9. okt 2023

My sme mali teraz stretko po 25 rokoch zo Zš,tiež sa mi moc nechcelo,ale dala som tomu šancu a bolo to výborné,pokecali sme,zasmiali,zaspievali ,zaspominali ,nikomu sa odijsť skoro veruže nechcelo,Podotýkam,že s nikým niesom v kontakte .
Občas treba ego zahodiť a nevziať si z toho len to ,že ideš ako prekvapenie.Ak ťa to tam neťaha nechoď ,uplne jednoduché riešenie.

autor
9. okt 2023

@nika83k ved stále premýšľam či ísť ci nie

micusa2222
9. okt 2023

záleží od toho, či ste bola dobrá partia..to nie je od toho, či niekomu spestríš stretávku...

kvetinka75
9. okt 2023

autorka -polož si otázku, ak by ti teraz jedna z nich zavolala, že poď na kávu, išla by si? Ak áno, choď, ak ani nie, kašli na to.

lusu
9. okt 2023

chodim aj zo zakladnej aj zo strednej. nie vzdy sa mi chce ist, ale potom je super a som rada, ze som isla.

timilv
9. okt 2023

@autorka ja nechodím, my sa stretneme naša partia keď je čas a chuť
Bola som na jednej zo strednej a bolo tam celý čas trápne ticho (a to sme počas školy boli dobrý kolektív). Radšej sa stretnem s tým s kým si mám reálne čo povedať 🙂

dankabetka
9. okt 2023

Ahoj, stretávku zo zakladky sme este ani nemali, mam 39 rokov. Stredoškolsku sme mali len po 5 a 10 rokoch, viac veru nie... nema asi kto zorganizovat ...myslim si. Ale mavame pravidelne vysokoskolske chaty...kazdy rok (okrem covidu) a tam sa stretavame ta ista partia uz aj s manzelkami a detmi... je nas mega vela a je to parada...Za mna ale mozem povedat, ze by som sla aj na stredoškolsku a aj zo zakladky ak by bola 🙃

karolinakr
9. okt 2023

ja napriklad nechodim, ale kamaratka sa kazdy rok stretavaju skupinka 2x do roka..vsak daj tomu sancu, možno to bude super a ked nie, nikto ta nemoze prinutit, aby si isla druhy krat..Nasi mali zo strednej, vsetci si velmi pochvalovali..Ja nechodim, mne je to jedno, ale boli velmi spokojni, vysmiati a uz sa chcu stretnut druhy krat

melanta
9. okt 2023

Áno, chodím, s tými ľuďmi som prežila časť života, máme spomienky. Dnes sa stretneme aj tie, ktoré sme vtedy boli poskupinkované nie spolu. Otázka, ktorá mi napadá pri tebe je, prečo ťa nevolávajú na kávu bežne, ak sa stretávajú. Ak takto váhaš a negatívne myslíš, nie je to preto? Chcem alebo nechcem ísť, chcem alebo nechcem stretnúť a vidieť tých ľudí. Úplne jednoduché. Ak chceš, načo to analyzovať. Ak nechceš, načo to analyzovať?

vulka
9. okt 2023

My sa stretávame pravidelne. A s nadšením. Ak niekto nemôže prísť, tak uskutočníme videohovor, pošleme list,... V poslednom čase už máme stretnutie každé 2 roka. Naposledy sme boli vlani na 3 dni na chate. Aj s našou triednou. Vážime si jeden druhého, muži donesú ženám kvietok, zdieľame radosti aj smútky, hoci sme veľmi rozdielni. Sme stará škola a stretnutia sú krásne, hoci nie vždy všetci môžu prísť.

deniseee
9. okt 2023

A co chces ty? To je jedina relevantna otazka. Ak chces ist ty a stretnut sa s nimi, tak chod. Ak nechces, nechod. Ci chodia ini ludia na tieto stretavky, vobec nie je podstatne. Niekto chodi (a rad), niekto ide raz (a uz nikdy viac), niekto nepride nikdy (je rad, ze ta doba skoncila a uz sa k tomu nechce vratit ani na 5 minut). Poloz si proste otazku, co chces ty a podla toho sa zachovaj.

lucia13022023
9. okt 2023

Na stretávku zo základnej by som nikdy v živote nešla - otrasný kolektív. Na stretávku zo strednej som bola, mali sme zatiaľ len jednu a bola tam s nami aj triedna, bolo super. Zo strednej mam jednu veľmi dobrú kamarátku s ktorou som v kontakte každý deň, ale aj s inými som sa rada videla a porozprávala, boli sme dobrý kolektív a vždy ich rada vidím opäť.
K tvojej situácií, neviem, ja by som asi išla. Véd keď ta zavolali tak ta tam chcú mať 🙂

tenerifka
9. okt 2023

Zo zakladnej som nikdy nebola, je to pod moju uroveñ, mali sme v triede niekolko primitivnych muzskych individui, ktorych som od mojich 14-tich nikdy nestretla a ani nemam potrebu.
Zo strednej mavame, boli sme dobry kolektiv, a aj ked byvam daleko, tak sa mi dalo skoro vzdy priletiet, na poslednu nie, lebo sme otvarali novu restiku

tenerifka
9. okt 2023

A tento poslednykrat sme po mojej praci urobili videohovor, posedela som pri sampanskom, akoby som tam bola s nimi

simona92101
9. okt 2023

Nechodim,pretoze to organizuju zeny ktore su stale slobodne a vzdy vyberu datum ktory vacsine nevyhovuje- uz 2x bola stretavka 23.12,raz dokonca ani nepozvali celu triedu,len vyvolene..triednu nezavolali nikdy...mne sa takyto styl stretavania nepaci,takze nechodim..

mk1111111111
9. okt 2023

Ved to dobre vymysleli, ze sa ostatne potesia, ked ani nebudu tusit, ze aj ina dobra kamoska prisla. Len Ty si to zle pochopila. Nadviazete na stare a uvidis, ako sa dobre zabavite a nabuduce budes uz samozrejmostou.

hopsadobrandejsa
9. okt 2023

Na stretavku zo zakladnej este ano, zo strednej urcite nie. Boli sme hrozny kolektiv a viacmenej si s tymi ludmi nemam co povedat.

Ak sa nahodou stretneme na ulici tak clovek prehodi par slov v ramci slusnosti, ale to je asi tak cele. Nemam velmi zaujem stravit hodiny v miestnosti s ludmi ktorym je clovek dobry len ked nieco potrebuju.

h2
9. okt 2023

Na stretávky zo strednej, aj vysokej školy chodím (samozrejme, ak mi to nevyhovuje, tak nie, ale snažím sa). Zo základnej školy sme nikdy stretávku nemali. Z VŠ máme každý rok víkendovú akciu na chatách rôzne po Slovensku, zo SŠ máme raz za čas, nie je to každý rok a býva to jeden večer, niekde v meste v reštike. To, čo máte mať vy, že sa vás stretne len 8, tak to za stretávku zo školy ani nepovažujem, to je stretnutie kamošiek. Ak si ich nevidela roky a nemáš chuť tam ísť, tak nechoď.