Chodíte na jogu?

8. feb 2024

Tie co chodíte na jogu napíšete mi v skratke že na čo je jóga dobrá, pre koho prospešná? Pripadne ako take prvé hodiny jogy vyzerajú 😊
Pomôže mi aj pri problémoch s krčnou chrbticou či naučiť sa ovladat napr dýchanie?
Nie som veľmi pohybovo zdatná čo sa týka rýchlych pohybov ako tanec, nevyhovuje mi zumba a takéto podobne cvičenia ktoré sú rýchle, hneď sa pri nich zadýcham a neviem sa na taku rýchlosť ani koncentrovať. Neviem či si jogu vybavujem správne ale ak áno myslím že práve ta by pre mna bola vhodná

Tak tie čo chodíte budem rada ak sa podelíte o rady skúsenosti dojmy …

kaja01
8. feb 2024

Joga je dobrá, každý pohyb je dobrý. Mne tiež nevyhovuje žiadne cvičenie, ktoré má ísť podľa hudby a nedajbože ešte dva rôzne pohyby, ale s jogou som spokojná. Musíš poskúšať aký typ jogy ti bude vyhovovať.

luckajozko21
8. feb 2024

Daj si na YT 'yoga with adriene', skus si niektore z videi. Ja som sa napr. na chodenie do joga studia neodhodlala, hodinu v kuse neodcvicim. Taketo kratsie a hlavne doma mi vyhovuju viac. Ale vzdy si hovorim, ze raz to pride a budem chodit na jogu :D

beata_k
8. feb 2024

Ak sa rozhodnes pre jogu, urcite sa chod najprv naucit spravnu techniku k profesionalom. Ak ma byt efektivna a neublizit musi byt vykonavana spravne.
Je dobra na sprvnenie celeho tela a zlepsenie celkovej "pruznosti" tela.

cimage
8. feb 2024

Je vela druhov jogy a kazda je na nieco ine zamerana. Skus si popozerat videa na youtube. Ja rada striedam cvicenie, jogu, inokedy silovy trening, niekedy kardio, zalezi od dna ako sa citim a kolko mam casu. Niekedy mi staci aj 20min a som KO.

slovenka753
8. feb 2024

Vyber si typ, určite začni zo základmi aby si vedela správnu techniku pri pravidelnom cvičení je viac menej prospešná na všetko. Chrbát neboli, spevnis stred tela, krásne sa ti vyrušujú svaly, budeš ohybnejsia. Nie je vhodné učiť sa z videí ...

jamimo
9. feb 2024

ja som cvičila jogu intenzívne, dlhé roky, chodila na pobyty. Zažila mnoho cvičiteľov, rôznych cvičiacich. Často chodili ľudia v hesle, bolí ma chrbát, krčná chrbtica, joga ma zachráni. Určite nie. Fyzioterapeut. Cvikmi z jogy si môžeš ešte viac ublížiť. Ja som aj behávala.... Dnes už nebehám, nechodím na jogu, problém s platničkami. Sú cviky, zostavy = predklony, záklony, ohyby, ktoré nesmiem robiť 🚩 Takže cvičím s fyzioterapeutkou a doma. Bohužiaľ. Joga je úžasná, má vynikajúci vplyv na telo i dušu. Treba však zvážiť 🤔
PS: určite sa neuč z videí na youtube, zváž malú skupinu a trénera s dlhoročnými skúsenosťami adekvátnou praxou. Dnes mnohí majú certifikát a hurá cvičím... aj takých som zažila a bol to des. Alebo v otvorenej skupine 38 ľudí, nehrozí. Keď som chodila na Pilates, boli nás 10 v uzavretej skupine, cvičiteľka bola bývala gymnastka a tanečnica a stále nás opravovala 👍
Moja fyzio ma opravuje tiež.

tetapetra
9. feb 2024

Pred koronou som chodila na jogu dva roky. Po troch rokoch som sa k nej znova vrátila. Joga je super,vyčistiť si hlavu, zistím,že mám svaly aj tam,kde som netušila,že vôbec sú😄. Len skodat,že som hnila cvičiť ju aj sama doma. Chodím 2x do týždňa

slavomirslavo
10. sep 2024

Za mna je joga totalna hlupost :D