Ahojte, chcem sa spytat ci aj vam prisli poslednych par mesiacov dozadu emaily o tom, ze ste dedic po mrtvom XY-nejake anglicke meno, pise to vlastne ten advokat zosnulej osoby, ktora mala havariu a teraz on hlada dedicov a nasiel prave mna. Ze mu mam poslat kontaktne udaje aby mohol previest peniaze-dedicstvo na moj ucet. Cely email je sice po slovensky ale pisany anglicanom cize preklad je hrozny. Neodpovedam na taketo emaily a aj tak ma uz asi 5x kontaktoval. Myslim si ze je to nejaky podvrh a chce sa dostat k mojmu uctu,preto nic neposielam ziadne kontaktne udaje. Lebo ako podla nicku mohol zistit ze ja som dedic ked meno sa absolutne nezhoduje a nick je vymyslena prezyvka kde som svoje meno a priezvisko neuviedla. Mate niekto s tymto skusenost, co ste robili?
Občas sa také objavia. Krásne ich ignorujem.
Ignorovat,ide o spam,ja uz take hned hadzem do kosa,a potom nekto vyplakava ze pridiel o velke peniaze
@martina374 ahoj s tymto skusenost mam a presne s tou istou situaciou, kamaratovi tiez tak prisiel mail a jemu sa dokonca meno zhodovalo resp.priezvisko, deda mal mat v amerike..nechapem ako to zladili :D ale kazdopadne naletel povytahovali z neho asi 4000eur..konkretne pisali akoze z indickej Canara bank...takze fakt ignorovat
No hadam by si tomu neverila? :D Kedze pises tuto diskusiu predpokladam ze nad tym rozmyslal... Heckeri sa chcu dostat k tvojim udajom, tvojmu bank. uctu a o vsetko ta obrat... Vedia ze niektori ludia su tak chamtivi za peniazmi ze im s raodstou poslu vsetko co oni od nich chcu a potom si buchaju hlavu o stenu :D
@martina374 Ano, chodia rovno do foldra Spam. Ani sa mi verit nechce, ze to po vsetkych medializaciach este niekto cita.
Az ti pride domov list s oficialnou peciatkou s apostilou, potom ries dedicstvo americkeho pribuzneho 🙂
nigerijske listy. Nastastie mi take nechodia. Asi sa len potesit, ze bez namahy prides k peniazom a potom si povzdychnut, ze je to zase len podvod. A zit dalej. Hlupaci, ktori tomu uveria sa najdu, inak by take veci nikto hromadne neposielal.