Ahojte , včera sme boli páliť sviečky a obliekla som si rifle, čierne topánky a horčicovy kabát. PS viete akú farbu myslím 😆 . No a keď sme už prišli domou priateľ mi hovorí že mala som si dať iný kabát napríklad čierny. že sa to na cintoríne nehodilo . A ja naňho len kukám že a čo veď nešla som na pohreb. Tak teraz neviem či mal pravdu . Pretože každý tam bol len v čiernom.
My sme boli včera a veru v čiernom som veľa ľudí nevidela. Tiež som mala krémový kabát.
Ja som tiež mala čierne dnes, ale je to najčastejšia farba v mojom šatníku. Moja švagriná bola v béžovom a švagor mal bundu všetkých farieb 🙂 čo mali ostatní, cudzí ľudia neviem a je mi to ukradnuté. Pre mňa je stále dôležitejšie to gesto, že k tomu hrobu prídeš ako to, v čom tam prídeš. ;)
Dusicky nemaju ziaden dresscode
Vyslovene cierna sa nemusi, no ide o pietne miesto. Ja vzdy volim tlmene farby.
ideš v tom čo chceš. tá čierna je blbina. ale on bol možno tak naučený…
ked ides len "palit sviecky", tak je je ozaj jedno, co mas oblecene...
My sme boli normalne oblečení vo farebnom. Nie je to pohreb.
@miggy veď aj mne to bolo ukradnuté. Dala som si to v čom sa dobre cítim a čo sa mi páči .
Tak to som rada že nie som v tom sama. Pretože včera naozaj som videla všetkých len v čiernom . Každý sa na mňa len tak pozeral neviem prečo .
Ja som bola v kriklavozltej bunde a absolútne netusim v com boli ini
Nejako som si nevsimala ludi,ale v ciernom neboli vsetci. Videla som cervenu,zltu a rozne farby. Ja tiez nechodim v ciernom. Nie je to pohreb.
Ved si si sama odpovedala preco sa na teba pozerali.
https://feminity.zoznam.sk/c/858951/co-si-oblie...
Základ je byť v teple. Kabát by mal patriť neodmysliteľne do šatníka každej dámy. Ideálny strih je do polky stehien. Nielenže pekne formuje postavu, ale chráni vás pred prípadným ofúknutím. Z farieb voľte buď klasický čierny alebo odtiene sivej, či bordovej.
Keďže ide o sviatok, ktorý je svojim významom veľmi citlivou záležitosťou, je vhodné vyhnúť sa módnym výstrelkom a extravagantným kúskom. Rovnako aj džínsom, či príliš krátkej sukni. Vyzývavé a rafinované kúsky sem rozhodne nepatria.
vzhladom na to, ze sme cintoriny obehavali na bicykloch, mala som sive teplaky a kriklavozltu sustakovu bundu….
včera kňazi slúžili omše v bielom - sviatok všetkých svätých, dnes slúžili v čiernom - pamiatka zosnulých-dušičky. V čom prídeš na cintorín sa neriadi týmito farbami.
My chodime na mestsky cintorin a tam mali ludia oblecene kadeco ale verim, ze na dedinach je iny dress code. Nastastie v meste nikto neriesi oblecenie
Čiernu som nenosila ani po pohrebe, je to nepríjemná farba.
Boli sme sme vcera sice vecer ale ludia mali rozne farby
Moja svokra mala cerveny kabat, ja sice ciernu bundu, ale dnes som si dala ruzovu vetrovku. Toto je uplne irelevantne.
Nikdy som to neriešila, ani nikto, koho poznám. Idem normálne v bunde, ktorú práve bežne nosím, resp. podľa počasia. Nebolo to len tým, že celkovo väčšina ľudí nosí na jeseň a v zime skôr tmavé oblečenie? Často je problém vôbec zohnať nejakú veselšiu farbu 🙂
Ja som videla prispevok v spravach, taka starsia pani v kroji hovorila, ze v piatok sa chodi v bielom a v sobotu v ciernom tieto dni na cintorin (bolo to natacane a vysielane v piatok). Nazov obce si nepamatam.
Ja som mala cierno-modru kombinaciu tento rok. Minuly som mala hnedo-ciernu.
Ono to sice nie je pohreb ale pre mna je cintorin vzdy tym miestom poslednej rozlucky kedy ozaj ten smutok… zostal prave tam. A samotny smutok je zahaleny prave do tej ciernej.
Jasne prepis to nie je ale… vziat si nejake “vyrazne” farby by som si ja nevzala.
@muchotrafka298 to bol Lendak.
Ano 1.11.všetkych svatych. Svaty=čista duša. Preto biela.
2.11.sviatok zosnulych. Čierna resp smutočna farba.
Obliekla som sa tak, aby som tam v tom vetre vydržala niečo vyše hodiny, keďže máme príbuzných na opačných koncoch cintorína. Čo mali na sebe ľudia, to naozaj netuším. Nepozerám po nich, neriešim,či majú vence, či prázdne ruky, ani či majú čiernu vetrovku alebo bielu. Bola som tam z iného dôvodu. Ja napr.čiernu celkovo nemusím, nemám ani čiernu vetrovku, ani kabát. Ani manžel a deti už absolútne nie.
Záleží podľa toho, ako človek s tými, ktorým šiel zapáliť sviečku, vychádzal. Pokiaľ dobre, tak čierny odev je prejavom pretrvávajúceho smútku. V opačnom prípade je to už len na osobnom zvážení.
Bola si dobre oblečená .nikdy som nepočula že len v čiernom na cintorín .my sa na cintoríne zastavíme kľudne aj po víkendovom výlete a keď nemám na sebe čierne tak sa nebudem predsa prezliekať niekde v aute
Cintorinom sa tieto sviatky vyhýbam lebo nemám rada to množstvo ľudí.. ale chodievam tam bežne oblečená a nikdy som ani neriešila kto má čo na sebe.. môj 8r syn má krikľavo žltu bundu kvôli bezpečnosti - nebudem mu kupovať čiernu preto že sa raz za čas zastavíme na cintoríne zapáliť sviečky jeho starym rodičom..
Chodim na cintorin v beznom obleeceni, prvy x pocujem. Ze cierne...
Na dušičky sme chodili oblečení normálne v bežných farbách,ak ľudí na cintoríne som videla oblečených rôzne, svetle aj tmavé vetrovky
Možno niekde na dedinách to tak majú,ako nepísané pravidlo,no nie je to bežný zvyk,ani pravidlo.
Ja som mala napríklad krémovú vetrovku, sestra svetlomodru, brat bol v zelenej.
Nechodí sa vyslovene v čiernom,ani na dedinách.
Ale možno niektorí tak podvedome siahnu po tmavom oblečení....keď tak uvažujem,aj ja som siahla po tmavšej vetrovke.
Inak aj ja som si včera všimla ze veľa ludi bolo v čiernom 😀 ja som mala ružovú mikinu, manžel bordovu 😀 to nie je pohreb ze máš prísť v smútočnom....teda aspoň ja to tak beriem