Chcú mamičky v bazári už veci zadarmo?

4. jan 2024

Niektoré komunikácie sú vyslovene drzé. Ako pár dni pred vianocami keď neviem kde mi hlava stojí mi písala mamka o jedno automaticky poslala poštovnú adresu v prvej správe, body za 0,50 € a podmienka pošta za 0,90€ keď dom jej odpísala že až po Vianociach. Ďalšie mi písali o nové perinky vyslovene sa pýtajú na to, čo je v popise riadne rozpîsané ohľadne ceny. Asi čakali mimoriadnu zľavu.

No takto dámy, radšej darujem mamkám v núdzi ako predávať vychcaným ženám, ktoré chcú všetko zadarmo, ale ja som to musela pre moje deti kúpiť ja som to neukradla!

aliziana
4. jan 2024

Ďakujeme za info 🙂
Vždy budú ľudia kadejakí, s tým nič nespravíš

viestta
4. jan 2024

S bazarom na MK ma presla trpezlivost asi po dvoch mesiacoch. Radsej veci posuniem kamoskam, ktore ich vyuziju alebo odnesiem do krizoveho centra.

autor
4. jan 2024

@viestta práve nad tým rozmýšľam.

autor
4. jan 2024

@aliziana je tu samozrejme aj kopa úžasných kupujúcich ale žiaľ za posledné 3 mesiace takáto správa za správou.

viestta
4. jan 2024

Ked vytriedim oblecenie zvolam "rozdavaciu" party, ktora si co vyberie to si odnesie, ostatne putuje do mecha a odvezie sa. Zbavila som sa aj hraciek, aj takych veci ako postielka, kocik, stupienok... V nasom krizovom centre vezmu v podstate vsetko, aj riady, postelne, uteraky... Vzdy pribalim par parov novych ponoziek a spodneho pradla roznych velkosti, pretoze toto im vzdy chyba. Ked sme viezli postielku, tak nam dali hned adresu a odviezli sme ju tam, kde ju potrebovali.

zooeynka
4. jan 2024

Naco sa nad tym vzrusujes? Prilis to prezivas. Mne pisala jedna ohladom tenisiek, ale mam poslat hned a ze peniaze posle bud.tyzden. No co si o takej pomyslis? Posles ju slusne do zadku a viac sa tym nezaoberas.
Ale zas na druhej strane, keby mi predavajuca napise ze nema cas a posle mi veci az o tyzden tak ju kaslem a nakupim inde....chapes.

simona20201309
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
4. jan 2024

@zooeynka ale veď nech si kúpi inde. Ale písať 3 dni pred Vianocami o body za 0,50€ ? Ako sorry a dávať si následne po upozornení že až po sviatkoch podmienky že poštovné musí byť za 0.90€?

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lenkakravcova
4. jan 2024

Mne nevadí keď ľudia zjednavaju. Predávam nosené veci, tam pár eur hore dole. Hlavne že sa toho zbavim. 🙂

S tým poštovným - idem na poštu ako stíham. Nebudem behať s jedným balickom autom na poštu do vedľajšej dediny. Beriem to väčšinou s inými balíkmi alebo po ceste. Väčšinou raz za 2-3 dní.

simca06022011
4. jan 2024

To ze sa pytaju dookola to co je napisane, nepovazuejm za "ziadost" o zlavu. Je to proste to ze sa pytaju dookola to iste, tiez sa mi to stava... kedysi tu boli diskusie o tom, ze neprislo to co bolo v popise, tak si tam pisali, ze treba sa este extra spytat raz, nech je to potvrdene.. tak sa teraz asi kazda pyta do nemoty to iste. Ja som pred vianocami bazar vypla. Lebo mne tieto vypisovacky idu na nervy, dam vec za 1/3 povodnej ceny a zjednavaju.. vec co nie je ani pouzivana, 150eur nova, 50eur z bazaru... nikde ani na bazosi ani nikde som nenasla lacnejsie...a na drzovku napisu, ze dam 30, pridem sizobrat = IGNORUJEM. A vypla som bazar, lebo vypisovat si dva tyzdne a vyckavat, kvoli predaju jednej veci ma nebavi...
Co sa tyka otazok neznasam na MK, otazku A DA SA TO POSLAT POSTOU DO... ? No co uz je toto za otazka?
Proste ked nie som v psychickom rozpolozeni, riesit otazky, nebazarujem. Veci za 0,5EUR by som ani nepredavala, cesta na postu a balenie a fotenie mi zaberie viac casu. Vykaslaa by som sa na to a darujem krabicu veci v ramci mesta = tomu kto si to pride zobrat, alebo to hodim do humany...
A z pohladu kupujucej, radsje pozriem ten vinted, tu je to prepchate lacnymi somarina a zbytocnostami... (predat som tam nepredala nic, lebo mne zase tie vecne diskutujuce kupujuce, cakanie na odpovede, proste cele to bolo spomalene.. vacsinou ked som nahodila vec predala som to tu o mnoho rychlejsie ako na vinted)

Ale inak preco ti vadi ze si niekto 3dni pred vianocami napise o body?? :D a postovne je predsa obycajne 0,9EUR nie? 🙂

janulka182
4. jan 2024

@simona20201309 ktora celebrita?. napis prosiiim. puknem od zvedavosti 😀

ivik4
4. jan 2024

Ja celkovo nic uz nepredavam ,nielen tu na MK .
Vela ludi su drzi jak opice, vsetko by zadara chceli , este aj s dovozom a maslou navrchu.
Ale co ma vzdy dorazilo najviac bolo , ze ani inzerat nevedia precitat poriadne.

elanor
4. jan 2024

@simca06022011 0,90e je sice obycajne postovne, ale iba do 50g za obalku v ktorej je list. Ak je tam nieco ine, aj ked vazi do 50g, tak sa rata drahsi tarif do 100g cize 1,10e
A teda velmi pochybujem, ze bodicko vazi menej ako 50g, dokonca si myslim, ze ma viac ako 100g. V kazdom pripade, aj keby malo zazrakom do 50g, kedze ked ho poskladas, to na zlozeny list v obalke neukecas, a postovne sa bude ratat min, 1,10e.
Realne si ale myslim, ze spada min. do 500g za 1,40e
Cize panicka si realne objednala bodicko za 0,5e, plus realne postovne min. 1,40e, ale chce postovne za 0,90e a to bodicko asi aj naj zadarmo. A kvoli tomu sa ma predajca potrhat, este aj na sviatky??
@autorka mas moj obdiv, ze si jej odpisala slusne, lebo ja teda neviem ci by som sa zdrzala, a neposlala ju do teplych krajin hned...

simca06022011
4. jan 2024

@elanor boze ved to neprezivaj tolko, ja neviem, kde by sa mal predajca potrhat :D ved len napisala, ze ako si predstavuje postovne, nevieme podla textu ci pisala, ze to ma poslat okamzite atd... ja osobne mam napr rad ked sa nechodi okolo horucej kase a okamzite ked ma zaujemkupujuci posle aj adresu a vsetko. Nemusim vyckavat. Na postovne by som jej napisala, podla hmotnosti kolko bude... a koniec debaty by bol, ked chce posle penizae, ked nie neposle... neposle = neriesim.
ja osobne by som 0,5eurove veci ani nepredavala, hlavne ak na to nemam nervy

janinah
4. jan 2024

Stále viem slušne kúpiť a čo-to aj predať.ale už nie na mk.tu sa to nehýbe.A slušným promptnym jednanim som práve získala skvelu bundu na FB spomedzi asi 8 záujemcov😀

lonely66
4. jan 2024

ja podobne ako poniektoré, radšej už podarujem na FB v rámci mesta, vždy si niekto pre veci príde (a nielen oblečenie), než sa naťahovať o centy... a ďalší fakt je, že už keď chcem niečo predať, nie darovať, idem cez FB. tam to predám rýchlejšie a bez nejakých jednaní.

autor
4. jan 2024

@elanor moc som sa ovládala. Takú drzosť som ešte nezažila, naozaj. Vychcsnosť prvého rangu. Lebo veď ona to chce pre kamarátku a aj tá druha pani čo sa vypytovala o perinku. Tiež pre kamarátku. Takže ja dám zadarmo lebo pre kamarátku? No odpadla som.

autor
4. jan 2024

@simca06022011 chcela poslať obyčajne ako list poslala rovno adresu. 3 dni pred sviatkami! Keď som ju upozornila, že môžem poslať až po sviatkoch, tak povedala že to chce pre kamarátku a zoberie len ak poštovné bude do 0,90€! Akože fakt sorry….

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lonely66
5. jan 2024

@stvura no ja to už robím v poslednom čase tak, že kto prv príde, ten má... a druhá vec, už akosi zo zásady nečakám na cezpoľných, leda ak uvedú, že práve idú do mesta a že vedia prísť do max. 2 hodín. lebo sa mi prvé mesiace-rok, dva "darilo" ako aj tebe. človek sa poučí 🙂

zooeynka
5. jan 2024

Sa zavzdusnujes ako keby o zivot islo. Predavas za par centov a potom sa cudujes ze mas ist s jednou vecou za 0,50€ na postu. Bud urob balik vsetkeho v jednej-dvoch velkosti coho sa chces zbavit, daj nizku cenu a predas rychlo. Alebo kasli na to a proste to daruj, vyhod...
Ja tu nakupujem celkom dost, chodim si osobne ale tiez by som sa netrepala pre jedno body niekam....bud vyhodny balik alebo nakupim v pepcu, primarku.

ema22270
11. jan 2024

Ono kazda minca ma dve strany, ja zvacsa uz kupujem detom nove, po skusenostiach z bazarov, minule si vravim, skusim najst nejaky balik veci, podla opisu stav top, znackove, dost oblecenia, vhodne do skoly, aj nenosene kusky. Cena za balik 100e. Manzel bol pre to osobne. No skoro ma vystrelo, viac ako polovica veci zmolkavych, dokonca diery, spinave, veci z Lidla.. Cisla boli aj vacsie, ako mamicka slubovala. Pytala som sa hlavne, ci balik obsahuje aj teplaky, mikiny, ano ano vsetko obsahoval podla nej, ale teplaky tam boli az jedny.
Manzel jej to isiel zas vratit, benzin, cas (3hod dokopy) uz nik nevrati, syn bol smutny, lebo tam bolo par premienacich triciek. Nevedela som mu vysvetlit, ze inak su tie veci znicene.
Momentalne je pravda, ze ma veci pomenej, lebo zo vsetkeho vyrastol, objednavam zvacsa z nextu, lebo tie mu sedia, ale su aj pomerne drahsie. Hned v ten vecer som synovi objednala teda nove, aj premienacie tricka, nech je spokojny, mali v lindexe len. Cena vysoka, ale kaslem na to, uz zas dlho nic nekupim z bazarov.

milanemila
11. jan 2024

Ja som vzdy posuvala po dcere aj drahsie veci za symbolicku cenu, aby sa este vyuzili a mala som proste z toho dobry pocit, ze aj niekto kto ma menej penazi bude mat pre svoje dievcatko pekne veci. Tento moj idealizmus ma presiel ked som potom 2 mamicky videla predavat tie veci v tej istej skupine po par mesiacoch za nasobne vyssiu sumu :D takze teraz predam radsej za adekvatnu cenu a peniaze darujem niekde kde ich je treba 🤷🏼‍♀️

zooeynka
11. jan 2024

@milanemila a nie je ti to jedno co s tym dalsia mamicka urobi? Ved nech predava dalej ak ma na to nervy a chut, ved v podstate je to strata casu.

milanemila
11. jan 2024

@zooeynka nie pride mi to nemoralne takto zarabat 🤷🏼‍♀️ resp aj zavadzat a klamat, ked napise ze predava po dcerke ako nove a ze kupovala za plnu cenu nie vo vypredaji 😂 boli to nejake lindex a newbie veci.

zooeynka
11. jan 2024

@milanemila nikdy nevies ake pohnutky vedu ludi toto robit :/ Ono, keby dotycna mamicka nemusela, tak by to asi nerobila....chapes co myslim? Zasa sa netvarme ze tych par desiatok eur co na tom zarobi je bohovsky kseft....

veronikapetra
11. jan 2024

Sice nie na MK ale predavala som znackove gumaky, povodna suma cca 130€, dala som ich za 13€ a plus gratis bielu bluzku, ved naco to budem susit v skrini ked uz nenosim.. Dostala som za to 4 hviezdicky z piatich lebo snurky na gumakoch boli prilis dlhe 😂🙄 Cloveka aj prejde chut potom saskovat okolo balikov..

milanemila
11. jan 2024

@zooeynka no vacsinou vychcanost a zial na slovensku “za dobrotu na zobrotu” plati dvojnasobne 🤷🏼‍♀️