Chceme žiť v chate

10. dec 2021

S mužom sme si vyhliadli ozaj krásnu chatu. Vždy sme snívali, že budeme bývať v chate, trochu ďalej od ľudí. Panelákové bývanie nie je pre nás. Čo ma ale zarazilo, že to ľudia okolo nás začali riešiť, že ideme do chaty, akoby sme boli nejaký vandráci a smejú sa za chrbtom. Možno zbytočná téma, ale som z toho znechutená ako ohovárajú a smejú sa ľudia, ktorých som považovala za priateľov. Chata to je veľká, krásna, murovaná, má všetko (voda, elektrina, kanalizácia, možnosť trvalého pobytu sme riešili a dá sa).. Veľká záhrada, vždy som chcela pestovať svoje ovocie, zeleninu, kvety, vysadiť strom. To sme fakt divní, že chceme žiť na chate?

ella_price
10. dec 2021

Je to vaša vec. Ak to takto cítite, nevidím dôvod, prečo by ste mali riešiť okolie. O tom vám predsa ide nie? Byť ďalej od ľudí a mať svoj pokoj. Keby ste aj bývali v jaskyni, tak druhým je po tom nič.

agacela
10. dec 2021

V tomto prípade načo to nazývať chatou? Nazvala by som to rodinným domom v lese, na samote….
A nechapem načo nikomu hovoriť že idete do “chaty”
Nikomu nič nehovorte a mate pokoj ;)

autor
10. dec 2021

@ella_price Je to náš sen, len nechápem tie reči okolo toho. Veď to nie je chata za 3000€ v hrozných podmienkach, je to krásna a veľká chata, má všetko, nebudeme chodiť na wc do kadibudy, je tam kanalizácia, voda, elektrina.

ella_price
10. dec 2021

Veď presne ako sa píše vyššie. Na čo to riešite s ostatnými? Zariaďte sa tak, ako to vyhovuje vám.

3009
10. dec 2021

Ak máte vyriešené dochádzanie do roboty, ak máte deti do školy a zo školy tak OK. Treba sa opýtať detí ak máte, či im nebudú chýbať kamaráti ak budete bývať na samote.

martina1201
10. dec 2021

Ahoj, cítiť sa dotknutá môžeš vtedy ak ťa chata nie je vhodná na celoročné bývanie a idete tam bývať z finančných dôvodov. Ja by som sa tým netrápia, proste ak budete chcieť pozvete ich na návštevu a presvedčia sa, že je to ako dom len mimo civilizácie. Možno by aj oni tak chceli bývať ale nemajú financie a odvahu sa pohnúť tým smerom... Ja osobne by som si ich nevšímala..... Je to vaša osobná vec.....

irusa
10. dec 2021

nie nie ste..išla by som hneď teraz

autor
10. dec 2021

@3009 Deti ešte nemáme, dochádzanie je bezproblémové, chodia busy a obaja máme auto, autom je to 8 minút do veľkého mesta.

vulka
10. dec 2021

Ty asi budeš z mesta, keď to tak veľmi riešite. Na Orave žije mnoho ľudí v chatách, horárňach a tu to teda nik nerieši. Akurát si človek musí zvyknúť na dochádzanie a presné nákupy(keď Ti niečo zachýba, tak neskočíš len tak na prízemie do samoobsluhy).

autor
10. dec 2021

@martina1201 Je to chata na celoročné bývanie, zateplená, má všetko to, čo dom alebo byt.

autor
10. dec 2021

@vulka Áno, celý život som žila v meste, v paneláku.

martina1201
10. dec 2021

Tak by som reči ľudí okolo brala jedným uchom dnu a druhým von.... Netráp sa tým keď zbadajú ako žijete budú ešte závidieť a chcieť k vám chodiť na navstevy

1angelika
10. dec 2021

jedných uchom dnu, druhým von..Kritizujú a v skutočnosti závidia 🙂

marcellka32
10. dec 2021

A prečo to voláte chata? To čo opisujes, je dom na vidieku a je to čisto vaša vec, kde budete bývať, aj keby ste bývali na stracej nozke, vaša vec

0silvia0
10. dec 2021

ja ti to odobrujem. Kludne chodte do chaty a zelam prijemny zivot tam.

meiwe
10. dec 2021

A ked zacnete byvat tak cez leto vsetci ktory Vas teraz takto kritizuju budu chodit k Vam do bazena 🙂
Je uzasne byvat 8min od mesta a mat dopravu 😉
Chaty na celorocne uzivanie splnaju podmienky rod. domu , len su tam mensie odchylky . Poznam vela ludi co byvaju aj v Ba v oblastiach kde sa da len takyto typ byvania. Nevsimat si a hotovo vasa vec

petamich
10. dec 2021

aj keby ste do stanu isli, je to vasa vec

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zdena1990
10. dec 2021

nerieš a chodte dobre ste sa rozhodli 👍len si zistite to či piše
@beata_k ine by som neriešila

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zdena1990
10. dec 2021

@beata_k však presne to som myslelela aj ja čo si pisala nech si zistia že či to tam funguje normalne asi ako na dedine či to nie je chatova oblast ... lebo to sa neda to je už horšie

nika1971
10. dec 2021

potom je to dom, nie chata...ja to na vas, ako chcete byvat...vobec by som to neriesila...

enoula
10. dec 2021

Choďte, nerieste. Ak ste obidvaja za, zacnite to riešiť, nech vas niekto neprebehne alebo cena nepôjde hore. Predpoklada sa stale zvyseny záujem o takéto nehnuteľnosti.

zooeynka
10. dec 2021

Preco ta trapi co niekto hovori? To sa rychlo oduc, lebo cely zivot budes pocuvat reci ludi a to budes zakazdym z toho"smutna"? Ved dlab na nich.

lenkakamen
10. dec 2021

Vola sa to zavist...kaslat na ludi

simca06022011
10. dec 2021

Velmi to prežívaš. Obhajujrs si aka je to chata ako vyzera.... Dnes aj obycajna chajda v kopci, s dvoma izbami u nas stoji 50t, cize o veľkosť, vyzor nejde. Je to vas zivot, zivotny styl. Jedným uchom dnu a druhým von. Tiez sa napocuvame za sliepky, za hus, za kozu a za zahradu ale.ked mam plny mrazak teraz domaceho všetkého tak zase lementuju ako nam je dobre 😂🤦🏻‍♀️ no nevyhovies. Plus na tychto samotach ten klud, ticho, cisty vzduch... To je na nezaplatenie. Nech si kazdy hovori co chce. Ja si vzdy poviem, ze je to proste závisť 😂 aj keby som v mobilnom dome njekde na luke byvala, aj tak by to bolo lepšie ako vacsina sidlisk a aj dedin.

simca06022011
10. dec 2021

@beata_k 8 min autom do mesta... To aj na sankach sa suchnu 😂 mne to do mesta autom dedinou, cca 10km, trva 10-15min... Pesi 40... Museli sme uz kadejake sposoby najst a vyuzit. A ak chodí autobus, cesty urcite odhrabavaju.

juliasb
10. dec 2021

No a 🙂 aj keby ste chceli bývať v IGLU

tabakmirka
10. dec 2021

A čo koho do toho? Je to vaše rozhodnutie, ak tak budete šťastní tak ostatní vám môžu vieš čo.. 🙂
Nechápem prečo majú ľudia potrebu sa starať do toho čo iní robia alebo nerobia. Príde mi to úplne akože mimo.

sashulla
10. dec 2021

Neriešila by som nikoho, len sa nasťahovala a žila si svoj sen🙂 Keby som mohla hneď idem...