Chceme šteniatko

00momo
2. mar 2023

Ahojte. Chceme si zaobstarať šteniatko psíka a nevieme sa rozhodnúť akého. Máme viac kanididatov. Labrador, Zlatý retriver, Doberman, Nemecka doga alebo Novoufodlan.
Bude mat dokončený domček takže pocas dna bude vonku a vecer vo vnútri.
Ďakujem za rady.

25elena25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
00momo
autor
2. mar 2023

@25elena25 zabudla som dodat ze mame maleho krpca 1.5r

andrea_82
2. mar 2023

za mňa k dieťatu určite zlatý retriver alebo labrador. Mám doma retriverku, je to mazel.

00momo
autor
2. mar 2023

@andrea_82 manzel chce preve 2 a ja ostatne

cimage
2. mar 2023

Ked ho chcete mat vnutri, tak kratkosrsty, lebo to bude hruza ked bude plznut. Velke plemena su vacsinou viac salamisti ako male plemena. Nasi mali rotvajlera a bol to milacik s detmi. Za to taky yorkshire stale vrci ked sa priblizia.

00momo
autor
2. mar 2023

@cimage take domace prachovky typu york... Nechceme

adrianka2606
2. mar 2023

My mame doma labradorku a je to ten najlepsi hafan na svete 😍

pribinak
2. mar 2023

Dosť podstatne je, že či ste už psa niekedy mali. Ak nie, treba vyberať rozhodne spoločenské plemena labrador alebo retriver, nie havkacov typu doberman, doga, ….

00momo
autor
2. mar 2023

@pribinak ja som nemala ale manzel mal pred x rokmi

gejb
2. mar 2023

@00momo súhlasím s Pribinak. Labrador a retriever su aj pre začiatočníkov, oboch sme mali v rodine. Na dobermana potrebuješ pevnejsiu ruku...a novofundland.. s ním skusenost nemám...ale nechcela by som to vysavat 😁😁

zuzanaam
2. mar 2023

@cimage top horor na pĺznutie sú práve krátkosrsté psy. Viem o čom píšem, mali sme aj krátkosrstých, dlhosrstého a hrubosrstého. Na krátkosrstých sa tie dve kategórie absolútne nechytajú. Najmä hrubosrsté pri pravidelnom trimovaní pĺznu minimálne.

belllinka
2. mar 2023

@cimage skvelá rada 🙂 Krátkosrsté snáď nepĺznu?

renirv
2. mar 2023

ja osobne som odjakziva tuzila po velkom psovi🙂 mali sme zakazdym len maleho, ono je podla mna jedno, aku rasu si vyberies. dietatko si k nemu cestu najde🙂 podla mna je fajn, ked dieta vyrasta so psikom, je to rozhodne prospesne z roznych hladisk. alergie nevynimajuc🙂

00momo
autor
2. mar 2023

@renirv no zabudla som dodat ze mame papaga Żaka.

renirv
2. mar 2023

@00momo jeej, papagaje su super :D aj vie uz volaco povedat?🙂 lebo podla toho, co viem, tak tito su zo vsetkych najucenlivejsi.

00momo
autor
2. mar 2023

@renirv hej od rana do vecera keca. Najnovšie to co hovorim malemu ideme papať a ona Maťko ham. Alebo ked mu ukazujem knihu o zvieratkách tak to obkcam ako robí mačička mnau , kožička... .a toto sive opakuje. Vecer ideme spinkať........

simona20201309
2. mar 2023

@00momo ja by som nemala odvahu ísť do psov, ktori majú prívlastok,,bojove" - pri malom dietati. Síce všetko závisí od výcviku, ale pri malom dietati nebudeš mať čas tráviť minimálne 2hod denne so psom. Prvý rok je najdolezitejsi. Naozaj sa potrebuješ tomu psovi venovať na 180%, dlhé prechádzky.... proste nechoď do toho. Potom budete nešťastní, že vám ničí celú záhradu.
Mne osobne je labrador a zlatú retriever nesympaticky. Možno preto, že ho má každý, ...neviem. hlavne retriever, ta srsť keď sa o ňu nestaras je odporná.
Ja ti odporúčam nemeckého ovčiaka. Inteligentný pes. Budí dojem strážneho psa, pritom je to dobracisko. A je to krásny psík.

cimage
2. mar 2023

@00momo ved toho ani neodporucam k detom. Velke plemena su ohladuplnejsie.

cimage
2. mar 2023

@belllinka plznu, len viem, ako to je s tym dlhosrstym. Mame doma aj aj.

dankanka
2. mar 2023

@00momo ak mate malo skusenosti tak radsej retriever a podobne..ostatne potrebuju pevnu ruku, veduet kto je pan a ze su na poslednom.mieste vo svorke..ziadne tutu-mutu, viem o com hovorim 🙂. Najlepsie s takou dogou aj na vycvik rivno sa zahlasit.

00momo
autor
2. mar 2023

@cimage zatial sme v podnajme. Suseda ma Austrálskeho ovciaka vycese vonku a ma pokoj vo vnútri.

babababka
2. mar 2023

jednoznačne labrador.

katkaseiner
2. mar 2023

my sme tiez zvazovali retrievera alebo labradora... su to velmi podobne plemena aj charakteristikou tak sme sa rozhodli pre labradora... mne je to srdecne jedno, muz tvrdi ze kratka srst nebude taky problem ako dlha (no uvidime, nechce sa mi verit ale ako hovorim, ja upratujem, je mi to jedno).

simona92101
2. mar 2023

@00momo nevyberajte podla toho,co sa vam paci,ale prihliadajte na potreby psa.novofundland-pes nevhodny do domu,ma hrubu srst,vnutri mu bude teplo.doberman-nema podsadu,nevhodny na pobyt vonku cez zimu,a tiez treba vycvik,na dvore sa bude nudit.doga to iste...
Vyberajte z prvych dvoch plemien..

kavaba
2. mar 2023

@00momo Z uvedených by som brala asi z prvých dvoch. Ale dostuduj si podrobne info o ich povahach. Aj keď labrador je spoločenský, je to predsa len poľovné plemeno a hlavne mladé psy (všetkých plemien) sú santive a potrebujú výcvik, pohyb, venovanie sa. ...že cez deň bude vonku a v noci dnu - no neviem veru, pri šteniatku to iste platiť nebude. To by ste ho museli niekde zavrieť a aj tak bude knucat. Nevysvetlis mu že v noci môže byť dnu a cez deň nie. Bude chcieť byť s vami.
Neviem teda či máte skúsenosti so psami, ale ozaj pozor na povahu. Ani labradory nie sú všetci rovnakí. Jeden si nechá ,skákať po hlave, druhy nie. Ak chcete cistokrvneho psa, určite si starostlivo vyberte chovateľa a dohodnite sa kľudne na navsteve aby ste si sami mohli vybrať šteniatko a videli kde vlastne pes žije. Ak kúpite od mnoziara, len podporíte utrpenie a často psy trpia aj chorobami a môžu mať nevyrovnanu povahu prip. problémy sa socializovat. Takže žiadna kúpa ,na parkovisku,. To by som hlavne pri malom dieťati asi neriskovala. A keďže také malé deti nemajú ešte cit na zaobchádzanie so zvieratami, môžu šteniatku ľahko sprotivit všetky deti svojim zaobchádzaním. Takže nechať ich osamote neprichádza do úvahy, t. j. oči na stopkách dvojnásobne. (Už som videla video inak mierumilovného huskiho z ktorého aj vďaka deťom - a hlavne teda ich rodičom - vyrástol obávaný trhac.) Druhá vec je, či sa dieťa nebude psa báť, keďže sú to všetko veľké plemená. Aj keď budú spolu odmala, nie všetky deti stoja o spoločnosť čo ich olizuje, skáče, zhadzuje... To už musíte vedieť vy.
...no a ak upustite od cistokrvneho psa v útulku určite nájdete vášmu srdcu blízkeho psíka, aj šteniatko a personal vie dobre poradiť ohľadom ne/vhodnosti konkrétneho psa. Držím palce a dobrý výber ;)

maminkadeticiek
2. mar 2023

My uvazujeme aj o svajciarskom salasnickom psovi alebo labradorovi retriverovi.Neviem sa rozhodnut.

macko1007
2. mar 2023

@00momo do labradora a zlateho by som nesla koli zdrav.problemom,ja osobne by som isla do dogy

zafir01
2. mar 2023

@00momo my máme tibetsku dogu... Mame ju 9 rokov a vyrastajú pri nej všetky tri moje deti, zároveň je úžasný strážca.

Novofundlana neodporúčam, určite to chce skúsenosti

lenkakravcova
2. mar 2023

@00momo My máme border koliu a s deťmi (2,5 ročná stredná) sa hrajú hodiny. 🙂 ani mesačne u bábätku nič neurobí, max olíže nohu. Neškodný hravý psík vhodný k deťom. Trochu hyperaktívny na behanie, ale s deťmi je to narovnako. 🙂
Z tých, čo uvažujete - bud retriever alebo labrador.

25elena25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz