Chcem začať behať, ale hanbím sa

andrea1235356
21. jún 2020

Ahojte, rada by som začala behávať avšak hanbím sa ísť len tak von a behať kde ma vidí množstvo ľudí či už známych alebo cudzích. Taktiež v cvičení som len začiatočník, neviete mi poradiť ako sa k tomu dokopať? Chudnem behom z brucha , bokov a stehien? Dakujem vám pekne za rady a odpovede.

nanka1986
21. jún 2020

Ahoj. Ser na ľudí, ja behavam normálne u nás v dedine 3x týždenne podvečer. Hore do dediny a dolu, spolu 5km. No a čo, že ťa vidia, pozdrav sa a dobre. Schudla som hlavne na nohách, zadku a celkovo som spevnela. A kg asi 6,7. Ale jem normálne, nedietujem. Veľa zdaru 😉

evica01
21. jún 2020

Aj ja som to mala tie prve razy. Najprv po tme, potom uz hocijako.
Najlepsie bolo behat o 6.00 rano ked vyslo slniecko a priroda sa prebudzala.

Uvazujem, ze zacnem zas 🤔

tibka23
21. jún 2020

Ahoj,tiež som bola na tom rovnako. Začala som behávať v čase, keď bolo, čo najmenej ľudí. Ráno, večer, v lete okolo 14:00 🙂 a postupom času už mi to bolo jedno 🙂

luccija
21. jún 2020

@andrea1235356 prečítaj si o spravnom dychani, dobrej obuvi...zo začiatku by si mala viac kráčať ako behať a striedať to.Rychlochodza a beh a postupne vystriedať beh za chôdzu.Schudnes veľmi pekne a rýchlo, ak budeš aspoň 3x týždenne behať.Schudla som 7 kg úplne ľahko.Najviac nohy, zadok...behala som večer teraz sa uz nehanbím😀

metuzalem
21. jún 2020

Zavidim ze mozes ist behat, ja nemozem som v 9.mesiaci ale tesim sa, ked budem moct opat ist 🏃 a nech ta neodradi ze nebudes od zaciatku vladat, casom to bude lepsie 😎 vyber si trasu aka ti vyhovuje, odporucam nie asfalt ale travu, a kde nie su auta, ludi co ta uvidia sa nehanbi, ale im zakyvaj 👋

jovana9
21. jún 2020

Ja sa v podobných situáciách vždy riadim heslom: "Inteligentný pochopí a názor hlupáka ma nezaujíma." Každý, kto niekedy niečo dosiahol vie, že všetci sme boli niekedy v niečom začiatočníci. Pochopí, že cvičíš/beháš, lebo sa o seba staráš a chceš schudnúť a je kopa ľudí, ktorá váľa šunky na gauči a neurobí vôbec nič pre svoje zdravie. Beh je zdravý a je cool 🙂 Názory hlupákov Ťa nemusia zaujímať. Určite by som Ti teda odporučila neprispôsobovať ľuďom čas, spôsob alebo trasu svojho tréningu.

leuchtturm
21. jún 2020

vacsina okoloiducich ma uplne na salame, ci niekto beha. Tak to mozes mat na salame tiez, ci ta niekto vidi alebo nie.

angela85
21. jún 2020

Teraz je už behanie dosť bežné,alebo palickovanie. Behajú mladý aj starý,ženy aj deti. Možno práveže budeš pre niekoho inšpiráciou.

cristi
21. jún 2020

behas predsa pre seba, nie pre inych ludi.Ver ,ze nikoho uprimne nezaujima, ci behas a preco.

cristi
21. jún 2020

a mozno pohlad do zrkadla a samotny zly pocit zo seba je dostatocny dovod na zmenu😉

jazmi3
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jazmi3
21. jún 2020

@luccija
@nanka1986
Super výsledok, za aký dlhy čas?

luccija
21. jún 2020

@jazmi3 4 m, ale so stravou to nepreháňam😊aj pečenú rybu a koláče si dám.Musela som si nájsť únik z domu a to beh som neznasala.Nic to nestojí si na vzduchu slúchadlá do uší ja si veľmi pochvalujem.A to prvé razy som viac chodila ako behala.Este Nordic walking je dobrý zapájas viac ruky, chrbát, ale je dobré si to nechať vysvetliť od niekoho, kto sa tomu venuje

nanka1986
21. jún 2020

@jazmi3 u mňa tak postupne od septembra, začala som delenou stravou, lenže skoro som pochopila, že bez pohybu to nepôjde. Začala som chôdzou, rýchlou chôdzou, potom beh, ani teraz celú trasu neprebehnem, ale spotim sa ako prasa, cítim sa super, svaly pracujú, takže to svoj účel spĺňa 😊 mala som 78, teraz mam 69 a obliekam 40tku 😉 hlavne ma to teší, že som sa prekonala...

engel76
21. jún 2020

Nechodim behat. Skacem cez svihadlo a chodim po schodoch a chudnem. Treba vsak zmenit jedalnicek, resp. Obmedzit sladke.

lucyluv
21. jún 2020

Kamoska chodila behat vecer po tme :D

tripetta
22. jún 2020

A ostatní ako vyzerajú? Boože, čo sa na ľudí nevykašleš a nemáš ich v paži? Všetci ľudia sú svojim spôsobom škaredí :D Stačí ich odllíčiť, či predstaviť si, ako vyzerajú po prebudení. No mátohy! Nikto sa nemá čím chváliť, čo sa výzoru týka.

lobic
23. jún 2020

@andrea1235356 tiez som toto mala. Chodila som behat tam kam nikto nechodi, do lesa, aby som nikoho nestretla. Myslela som, ze si budu ludia rozpravat o mne ked nebudem vladat alebo nieco. Ale po tyzdni ma to preslo. Mozem vsetkych vies co 🙂 Ty aspon pre seba nieco robis zatialco ti co budu mat potrebu o tebe vypravat tak nerobia nic 😉

bettymacd
23. jún 2020

Ja s prestávkami beham od ZŠ
Je to top na schudnutie a dobrú náladu
Choď do toho
Teraz som v období že sme sa presťahovali na dedinu už mesiac a tiež je to tam iné ako na sídlisku....ešte som nebola
Aké ži skúsenosti to poradím toto pred 10 rokmi keď som začala po prestávke najprv som potrebovala získať kondičku tak som si kúpila švihadlo a skákala, beh som zaradila potom.....
Predsalen som chcela prebehnúť 3km bez pomoci kyslikovej masky.....idem do toho aj ja 👌👌👌

barborkabar
23. jún 2020

na iných sa nepozeraj, nerieš kto čo môže povedať, robíš to pre seba, pre radosť, pre zdravie 🙂

prasiatko30
23. jún 2020

Vsak zacni najprv chodit - rychla chodza - si na prechadzke a kto to koho co zaujima - tak si aspon neznicos hned klby a tapky noh

prasiatko30
23. jún 2020

Sa mi to poslali skor ako som chcela - a ptom si do toho chodenia das intervaly behu a tak pomaly zacnes aj naberat formu.

andrea147
23. sep 2023

@luccija Ahoj,z akej váhy si schudla,?ak sa mozem opytat