Kamarátka z Poľska ma varovala, aby sme na Slovensku dávali pozor na podozrivé inzeráty. Šla totiž na pohovor do práce na pozíciu predavačka v Zoo obchode a vykľul sa z toho obchod s bielym mäsom. A nie, nie je to vymyslené, ani scéna z filmu. Deň predtým si na Google maps prezerala adresu a nevidela žiaden Zoo obchod, tak šla pre istotu so snúbencom. Keď tam dorazili, zastavil ich nejaký bezdomovec, zobral bokom a ukázal policajné doklady. Povedal, že tam hliadkujú, lebo majú podozrenie na obchodovanie s ľudmi. Kamarátka zavolala na políciu, aby si overila, či si niekto nerobí srandu a naozaj jej to potvrdili. Prišla jej takáto sms, tak aby ste dávali pozor na firmu happy paws a pod. 😳
@svetlonos až mám zimomriavky 😳 Takže toto sa vážne ešte deje?
Autorka, este ze to skoncilo pre tu tvoju kamaratku dobre. Bohuzial, na taketo podvody rocne naleti velmi vela ludi a nie vsetci z nich maju take stastie v nestasti. Ak to niekoho zaujima, na yt je kratsi dokumentarny film o pribehoch ludi zo Slovenska, ktori sa stali obetami obchodovania s bielym masom.
https://www.youtube.com/watch?v=qzlJXMkIgnA@aeruginosa ved stacilo ako tu jeden chalan pisal c ze mal kdesi ist a pozadovali Foto ruk,postavy a podobne veci. Co je pre pracu v sklade zvlastne. Proste da tieto veci stale deju a idu na to viac a viac prefikane. Ako tento zooshop.
@aeruginosa určite pozriem 😳
@kiki68 ,ale ako je možné, že sa toto deje a za bieleho dňa? Mamina ma vždy varovala, ale to bolo skôr pred pracovnými agentúrami v zahraničí, modeling a podobne. Nie takto, že vo svojom meste idem na pracovný pohovor.
@kiki68 Urcite, to je asi zaklad obmienat modus operandi. Ved to aj v tom dokumente hovoria, ze obchod s bielym masom je hned po zbraniach a alkohole najvynosnejsi. Cize stale tu je. Treba byt velmi ostrazity.
Autorka, kde našla kamarátka ten inzerát ? Ako natrafila na tú ponuku ?
Ja väčšinou pozerám inzeráty z úradu práce tam by nemali byť podvodné ponuky. Tie inzeráty na facebookých skupinách mi prídu niekedy nebezpečné.
@estellas bolo to síce na facebooku, ale oni tam majú aj stránku. Všetko vyzeralo naozaj seriózne. 😳
v ktorom slov.meste je ulica Balcera.lebo ani google nevie
@rozculena nepíše, že na sk sa to stalo ale že v pl, v blízkosti sk sa toto deje, kde jej kamoska v rodnom meste zažila takúto vec... Takže ze aj na sk je to možné... A žiaľ je to možné dialo sa to a deje aj na sk. :/ Pre mňa cz ani pl nie je zahraničnie ako napríklad Nemecko a vzdialenejsie. 🙂
@rozculena Stalo sa to v Lubline, nie na Slovensku.
Ja som tak ušla skúsiť do Švajčiarska pracovať, ale cez kamoskinho syna. Bola som v jednom mini penzióne s restikou. A tam robila taka 20 rocna žaba. Tiez polka. A ona isla na inzerát, práca zaujímavá s ľuďmi za 6000 frankov mesačne. Mladá blba nerozmýšľala a isla. Hneď vonku od nej vzali pas ze na overenie, nezdalo sa jej to a hneď ušla, sadla na taxi. Ona nastastie mala v tom meste tetu, žije tam. Isla ku nej, ohlásili to na polícii a to bola vlastne práca v bordeli. Urobili rádiu, zistili, že tam sú ženy nedobrovoľne, nasilne drzane.
Takže mlada mala šťastie.