Chcem si zadovážiť skrečka

14. jan 2021

Ahojte myslite že som veľmi čudná ak si chcem zadovážiť skrecka ? Mám 26 a skoro 3r dcerku , manzela, druhé babo v brušku.
Psíka teraz nechcem to až keď deti vyrastú tak chcem aspoň skrecka 🤪

petrofka
14. jan 2021

ved nablazni malu a kup to akoze jej, ked ti to je blbe 😂 Aj moj syn ma skrecky od troch rokov ;)

ave_eva
14. jan 2021

Aj ja som mala počas tehotenstva a chcela by som opäť, len sa bojím že mu mala ešte ublíži ;)))

sissy27
14. jan 2021

Čo siiii ja som si zaobstarala škrečka keď som mala 33 tuším? 😃

lienka9
14. jan 2021

Aj ja chcem kupit synovi..ale vzdy sa mi skrecky pacili :D tak si spravim radost aj ja 🙂)

lintu
14. jan 2021

som v skupinách so psami, s rybičkami, papagájmi,.... sám dospelý človek tam.... zvieratá si tam niektorí doslova zaobstarávajú do zbierky... proste srdcovka hobby... myslíš, že ich trápi, či prídu niekomu čudní? 😅 dneska sa chlapi s akvarkami v každom rohu domu rehotali, že nie na zbierku motýľov, ale na zbierku rýb budú baby loviť 😂

h2
14. jan 2021

Prečo by si mala byť čudná? Škrečkovia sú zlatí, pokojne si kúp. 👍

andula77
14. jan 2021

Moji dvaja synovia majú každý svojho a večer keď zaspia (deti), ja sa rozprávam so škrečkami, davam im čosi chrúmať a sledujem ich ako to hryzú, hľadám ich a pod...
Niekedy žehlim a škrečka si dám na neďaleký stôl aby nebol sám aksa akurát náhodou prebudí...

jumama
14. jan 2021

My sme mali postupne troch. Kazdy mal inu povahu 🙂 Boli to milackovia, kolkokrat idem vonku a si spomeniem, ze nemam teraz komu kuracku natrhat. Ak chces nejaku prakticku radu: Vravi sa ze samicky menej smrdia a je to pravda. Co sme mali samceka bol taky maly mrzut, a mna vzdy ocikaval, ked som si ho vzala do ruk a nechala lozit po mne.... potom sme mali dve samicky a oni boli take jasice, po kliekre ruckovali jak male tarzanky. Okrem domceka mali aj domcek s pieskom a tam sa chodili kupkat aj cikat za neho a tie veru nebolo vobec citit doma. Skrecok je inak nocne zvieratko, on cez den soi a vychadza po tme, sramoti, hrabe, hryzka....ak mu date kolotoc, bude aj celu noc kolotocovat, cize si rozmyslite, do ktorej izby ho date, lebo to vyrusuje 🙂 samozrejme aj cez den vstane, nas presne na obed vzdy vyliezol, co to pochrumkal a zasa zaliezol. Vraj ak sa casto budia, nie je im to dobre. No a co je smutne, a co deti nesmierne tazko nesu, skrecok zije okolo 2-3 rokov. Pisu aj viac, ale nam sa ziaden tolko nedozil. Nam posli na rakovinu, a je to velmi caste, ze sa im spravia hrcky a maju ich hoc aj rok a nic sa nedeje a potom zrazu sa to zdivie a rastie... aj veterinarka nam povedala, ze skrecky v zvieracich predajniach nemozes vediet, v akych labakoch a na ake testy boli slachtene, ze vo vysokej miere zomieraju prave na nadory. Inak su strasne zlatunke a ochocitelne.

lindusss2016
14. jan 2021

Ak mas kladny vztah k hlodsvcom, ako desiatky rokov skuseny chovatel vsetkeho mozneho odporucam potkana. Skrecok je uplna nuda. Potkan je skvele a inteligentne zviera, vela sa vie naucit.

cimage
14. jan 2021

My sme mali s muzom postupne asi 6skreckov, ale este bez deti. Kazdy bol povahovo uplne iny. Niektori boli milackovia, co behali po byte, nechali sa mojkat a niektori zas hryzli. Strasna nevyhoda je, ze sa malo dozivaju, cca 2roky. Potom sme sa radsej rozhodli zadovazit si psa.

ankaanka1977
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
alexa21
15. jan 2021

Aj ja som chcela,hodila som to na deti a dostali od Ježiška😂

ivetka_kamo
15. jan 2021

Naša Pipi, je úplne úžasná, je to môj 39 škrečok 😉, zostala som verná syrskym. Mali sme aj 2 dzungarakov, ale to už nikdy viac. Rada sa tuli, dokonca vie na nás aj zaspať. Raz za týždeň vymeníme klietku, žiadna poriadna robota s tým nie je. Je to rýchlovka. My vždy škrečka kupujeme od chovateľa, nikdy z obchodu. Tam nevieš čo sa ti dostane do rúk...

alexa21
15. jan 2021

@ankaanka1977 myslím že zvieratkám typu škrečok,zajo,morča sa majú určite lepšie u niekoho doma ako v zoo shopoch natlačeni aj 10ti v malom skle
Určite je hafan lepší,ale škrečok je príjemný tréning na zodpovednosť pri starostlivosti.
Akonáhle uvidím ,že decka nejavia záujem starať sa o drobcov,väčšie ,zvieratko im nedovolím.

alexa21
15. jan 2021

@ivetka_kamo aký je rozkošný.a keď je ešte aj tulivy,to je úžasné.
Naši si zvykli na dcérku,tej dovolia vybrať ich aj keď spia či jedia,nespravia nič.ale na mňa a syna sa ešte vedia nehnevat😂.
Túliť sa ale nebudú ani pánovi ani s Eliskou😂.
Sme zvažovali zlatého,ale chcela som párik a bála som sa že by im bola malá klietka ktorú sme už mali doma.
Už som mala zopár kúskov škrečkov ale vždy len dzungarak a zlaty.
Prečo ty už dzungaraka nie?

ivetka_kamo
15. jan 2021

@alexa21 boli velmi agresívne, nedali sa ani chytiť poriadne. Veľmi sú aj malé, mne proste nesadli. Ani deťom. Po týchto dvoch už nechceli žiadneho a nakoniec som zavelila, že ideme pre tohto a je to miláčik. Stále sú s ňou. Láska... Mladší sa ma pýtal, či sa s ňou môže oženiť 😂. Mali sme aj potkanika, veľmi rozumný, po čase mohol behať volne po byte, nikdy nám nič nezaspinil, nerozhryzol, potrebu robil vždy na určenom mieste. reagoval na meno, tiež bol od chovateľa, s rodným listom. Mal takú sivomodru srts a modré oči. Dožil sa 5 rokov.

ivetka_kamo
15. jan 2021

@alexa21 toto je potkanik, dokonca sa rešpektovali aj so psíkom pitbulikom.

ankaanka1977
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
moonlight1210
15. jan 2021

Preco cudna, preboha?

Normalne si ho kup.
chce to len priestrannu klietku, pilinky, domcek, vodu, misku na zradlo, popripade malu vanicku s pieskom pre cincily, lebo aj skrecky to tiez miluju, keds sa mozu valat v piesku a "kupat". a koliecko na behanie a kopec drobnosti, cez ktore mozu v klietke liezt hore-dole, nech sa nenudia.

A priesvitnu gulu, do ktorej ho zavries a nechas z casu na cas vybehat po byte. nase sa na nu vzdy rychlo naucia a vandruju tak po dome. naucili sa prejst aj cez prah, cez kable a behaju vsade. a napriek tomu nemozu nikam zabehnut, zaliezt, nemozu nic prehryzt. a prekavpivo vacsinou idu tam, kde ja, doslova ma vyhladuju, aj ked sa im stratim z izby, kde prave su a motaju sa mi okolo noh.
a tiez je sranda, ked ides po dome a zrazu sa popred teba velkou rychlostou pregula priesvitna gula a za nou druha, ked sa nahanaju.

hanka1505
15. jan 2021

Ja ti darujem naseho😂😂😂😂hrozne otravné zvieratko pre mňa, prvého pol roka sa priprav že celú noc bude behať v kolísku (co celkom dosť buchoce) a lozit po klietke😂mne to vadí a uz by som ho nikdy nekúpila, ale dcerine ocka nás ukecali... To uz radšej mini psa🤭

alexa21
15. jan 2021

@ankaanka1977 myslím že napísať že sú pokusy na dieťa či zvládne starostlivosť je trochu prehnané,nemyslíš?
Určite to v dieťati buduje zodpovednosť.
A áno,každá si deti poznáme,čiže keby som vedela že k zvieratkám vzťah nemajú,nemali by ani rybku.
Ale áno,môže sa stať,že dieťa stratí zaujem,lenže ak k tomu dôjde,nie je to tak náročné zvieratko aby zaťažovali rodičov alebo aby trpelo.
Nemyslím si že je to to isté ako keď sú v obchode,netvrdím že všetky kúpené škrečky majú šťastie na nových majiteľov ale konkrétne naše majú pravidelny výbeh a dávku maznania.
4 ročná každy deň mení vodu ,12 ročný prevzal úlohu čistenia.
Neviem ako to bude o pol roka ,ale som si istá že ani jeden u nás netrpí.

alexa21
15. jan 2021

@ivetka_kamo ten je neskutočný😍😍😍ako z kreslenej rozprávky..
Dúfam že sa nám Hugo s Lujzou udržia čo najdlhšie,ale myslím ,že najbližšie sa budem obzerať po takom fešákovi.len my tu v okolí nemáme žiadneho chovateľa..teda neviem o žiadnom.
Ja som si myslela že práve potkanik môže obhryzavat a smrdieť ale potom čo čítam som unesená😄

moonlight1210
15. jan 2021

@hanka1505 ja som im pravidelne striekla trosicku WD40 do miesta, kde sa koliecko trie a bezalo vzdy potichu.

hanka1505
15. jan 2021

@moonlight1210 tak to ma nenapadlo, na noc chodí na samotou lebo to aj deti v detskej budilo po pravde, ale teraz sa už ukludni už není taky naspeedovany🙂

ivetka_kamo
15. jan 2021

@alexa21 je chovateľ s Bernolákove, skus vygooglit. Je to už pár rokov, čo som si bola ja cez nič brat, mali sme len jedného. Je to rasa Dumbo.

nela6
15. jan 2021

skrecok je hlodavec = nocne zviera, bude v noci robiť bordel, plus to ma rychly metabolizmus = priprav sa na kopu sracek 😄, to pisem prakticku stranku veci... ale ak take zvierata mas rada, tak nemas co riesit

nominativ
15. jan 2021

@lindusss2016 potkany sú top. Strašne múdre zviera. Škoda, že mám dve mačky, tým to asi nevysvetlim, že toto je náš. 😄 Hoci, pes vie, ktoré dve mačky sú naše. 🤔 :D

ivetka_kamo
15. jan 2021

@alexa21 a ešte som ti nenapísala, že strašne rád dával pusinky, stále nás oblizoval 😂

lindusss2016
15. jan 2021

@nominativ no my sme mali kocura a osmakov a parkrat sa stalo, ze sa osmaci vyslobodili z klietky a usli, ale kocur na nich len cumel, sice nahanal, ale nedotkol sa ich nikdy. Dokonca pod mojim dozorom kocur jedol granulky osmakovi z ruky 😁 mame momentalne mladeho kocura a planujrme tento rok kupit aj potkaniky, ja verim, ze to spolu zvladneme 😁

nominativ
15. jan 2021

@lindusss2016 no, naše mačky sú vonkajsie aj vnútorné a celý rok nosia z pola všetko možné, aj potkany sa už našli a obrovské hraboše. Takže ja mám vraždiace komando. Raz nám zebricka uletela z klietky, žila asi 5 sekúnd. 🙁