Chcela by som si doma vypestovat klicky z roznych obilnin lebo som niekde citalaze obsahuju vela bielkovin a dobrych veci. Za rohom mame bio obchod jedna debnicka co skladate na poschodia je za 3 eura...chcem sa opyatatci na to treba specialne boxy na naklicenie a ak nie co pouzivate vy? A ako na to? Co mi treba kupit a co ako klici a preco je to zdrave? Napriklad som citala ze sojove klicky ak ostanu dlhsie ako maju vznikaju v nich toxiny... Kto bude taki dobri a poradi mi...Chcem svoju vlastnu farmu na klicky jem vela salatov a klicky by sa don hodili, vdaka! 🙂
@dufka31 Žiadne nakličovacie boxy nepotrebuješ. Zober si obyčajný zaváraninový pohár, nasyp tam semená, zalej vodou a hore na pohár pripevni gumičkou gázu. Po istom čase (kukni do tabuľky) vodu vylej, a každý deň asi 3x semená prepláchni, čiže napusti vodu do pohára a otoč, gáza ti semená zachytí, aby nevypadli... Ja najradšej nakličujem reďkovku, šošovicu, mungo...
Tu je aj tabuľka, že ako dlho semená máčať a potom nechať nakličovať:
http://www.raciofit.sk/novinky/klicky.pdf
Dakujem ali za stranku a tebe janka za rady...Teraz som si namocila lanove semiacka do 19.30 su vo vode 🙂 Potom vodu zlejem a necham ich bez vody? A preplachujem lan 3-4 denne a papam ich cca v sobotu na obed? 🙂 A na slniecko sa klicky davaju kedy, pred konzumaciou na hodku dve? ;) Vdaka za odpovede!
ahojky ja napr naklicujem zatial len mungo fazulky kupis aj vdmke a chutia fajne ako mlady zelenyhrasok.-D
A NADOBU specialnu nemam namocim do vody a prvy den3x preplachujem anadruhy den dam len trochu vody aby boli poloponorene a na3-4den su fajn mnam