Zdravim chcela by som si spraviť vodičský ale bojím sa čo ak nebudem vedieť cesty a podobne? Auto by mi uľahčilo veľa veci ale ako ste sa naučili šoférovať a ovládať cesty a podobne ?
Základy by si mala ovládať aj ako chodec, cyklista ...ostatné sa naučíš v autoškole.
Ak sa s niekým vezieš v aute sleduj cestu, značky, križovatky.
Aj keď ideš pešo, môžeš si každú križovatku obzrieť z pohľadu vodičov
Tak sa pred autoškolou učila dcéra, pomohlo, počas jázd si už bola istejšia v riešení križovatiek.
Predsa podla GPS budes vediet cesty, uz to ma skoro kazde auto. A soferovat sa naucis v autoskole.
Ved to nie je hlbinne bezpristrojove potapanie 🙃. Ak mas vludneho priatela/partnera/kamarata, moze ta zaklady soferovania kdesi na odlahlom sukromnom priestrannom mieste naucit. Potom sa nebudes jazd v autoskole tolko obavat. Teoriu (testy) mas aj na webe a mozes dopredu popozerat, potrenovat.
A keby si aj vonkoncom bola extremny antitalent (takych je malicko) tiez sa preto svet nezruti. Nicoho sa neboj, dokazali to ini, zvladnes to aj ty.
A orientacia nz cestach (ci v mestach) pride casom, praxou a kedze na mobiloch mame vsetci GPS z mapy (uplne stacia google maps), tak aj my (s orientacnym nezmyslom) sme zachraneni!
vyššie spomínané testy nájdeš tu
https://www.minv.sk/?elektronicke-testy
Žeby v autoškole? 🙄