Ahojte.Nieje tu niekto kto sa túši naučiť spievať? Prípadne nejaký učiteľ spevu? 🙂
@klarissa25 da sa to. No nebude to trebars uroven na predstavenia, ci na zarabanie si spevom. Ale tak lokalne v nejakom miestnom divadle, alebo spevokole ano.
@moonlight1210 tak ja som spievala, a vraj fakt dobre 🙂 ale poznam baby ktoré sa snažili tiež a nešlo to teda a ani časom...a ak raz niekto nema hudobný sluch tak to nepôjde podla mna 🙂 ale skusiť môže....
Hlavne je rozdiel o aký druh spevu máš záujem.Ci populárny, ľudový alebo klasický operný spev. Ja som si prešla všetkými druhmi, ostala som pri opere. Videla som dievčatá, ktoré chodili so mnou na spoločné hodiny a videla som, že technika sa naučiť relatívne dá, to ci človek počuje a ma nadanie je druhá vec. Nie raz som zažila ako učiteľka spevu chválila techniku, ale dievca sa absolútne nepočulo, či intonuje, či ide rytmicky dobre a na tých koncertoch to veľakrát vyzeralo dosť desivo... 🤷
@klarissa25 to mi pripomina ako mi kamaratka hovorila, ze vedla v dome byva pani a vyucuje emotivny spev. Tym je myslene, ze spievas ako to citis 🙈 od srdca a nahlas. Uvolnit emocie ... ze to lieci 😅 Chudaci susedia podla mna potrebuju tiez liecenie - na pol roka na pustom ostrove 😂
@kittykat22 tak hej niektori ludia si napriklad myslia ze vedia spievat, maju tzv hudobny "hluch" proste oni sa pocuju spievat dobre.
@klarissa25 to chapem. Ja som napriklad idealna solova spevacka 🙂 spievam tak strasne, ze ked s tym zacnem, tak si nestaci usi zakryt. Pomoze fakt, len utekat 😅 pricom mne pride, ze mam talent. Zatial sa nenasiel clovek co by ma pochopil 😂
@nika020 ja som študovala spev na zuške, ale flákala som to a spievala som hrozne. Jedného dňa som si uvedomila (až keď ma rodičia odhlásili), že som urobila chybu. Prihlásila som sa opäť, naš5astie povolili pokračovanie a naučila som sa. Netvrdím, že spievam super, ale tak normálne viem 😁 len poviem k tomu toľko, že ja si myslím. Že človek sa to vie naučiť. Aj v rámci hudobnej, z ktorej som maturovala sme sa učili, že sa to naučiť dá, ale samozrejme, je minimálne percento ľudí, ktorí majú tzv hudobný hluch (mám aj príklad v rodine - strýko). A veľa robí tréma, mne vždy v zuške povedali, ako pekne spievam a koncert des, lebo som bola vyklepaná a to berie aj 50% úspechu..
Takže dá. A neviete či v okolí Trnavy je niečo na to zamerané Alebo nepozná niekto učiteľku spevu v tomto okolí? Ako začať?
naučiť spievať sa nedá. Buď nevieš vôbec a nemáš to prírodou dane alebo to vieš a už len si vycibrujes svoj talent
Ahojte, chodila som pol roka ako dospela na hodiny spevu na ZUS a velmi vela mi to za kratku dobu dalo, ked ma niekto mohol usmernit a ukazat co a ako, bola som naozaj zo seba prekvapena. Nikdy som na spev nechodila ani som sa mu nevenovala ale citim, ze by som sa mu chcela venovat vo volnom case, skusanie na nejake vystupenie ako motivaciu nevidim realne, aj ked by to bola obrovska motivaci, ako len spievat "iba tak" ale mate nejake tipy kde,coa ako? mimo online samokurzov a spievania a nacvikov v zbore, na to zial nemam tolko sebadiscipliny, motivacie a casu. Pripadne ak ma niekto podobnu tuzbu venovat sa spevu? Dakujeeem naozaj za akekolvek tipy a napady, velmi by to mne a mozno aj niekomu inemu pomohlo a dodalo taku novu chut do zivota:D, napadlo ma mozno pridat sa k nejakej posobiacej spevacke?:P naozaj neviem. Byvam momentalne v ZA. Ivana 🙂
Hlásim sa😊
Ak ešte hľadáte učiteľku spevu 🙂
@nika020 si najdi niečo vo svojom okolí, ale podla mna bud človek vie spievať alebo nie...a naučit sa to podla mna moc neda....