Chcem predávať bagety a chlebíčky, budem ich plniť a zdobiť. Ako na to?

nika3111
5. apr 2020

Ak viete ,poraďte čo všetko potrebujem na predaj svojich bagiet a chlebíčkov.Kupovala by som bagety ale plniť a zdobiť by som chcela sama.Som vyučená v obore kuchár -čašník .O živnosti viem.Ale aj tak si myslím ,že to nebude len tak.Ďakujem za Vaše rady-ak budú😃

evalin88
5. apr 2020

@nika3111 ja by som s tym asi zacala az toto vsetko prejde..... okolo Covid.. ale inak ti drzim palce. U nas mame jedno take bistro a ludia sa naucili si tam objednavat napr. na firemne akcie, oslavy atd. Takze potencial to ma ❤

denkabemommy
5. apr 2020

@nika3111 zdravotný preukaz, hygienou schválené prostredie,.. atď je toho celkom dosť.. pre začiatok by som na tvojom mieste, len robila chlebíčky, tak ako napr. robia ženy torty.. v podstate cez fb.. za jedno odvody sú dosť vysoké pre živnostníkov a za druhé zistíš, či je o to vôbec záujem.. no ozaj jedna rada pred začatím.. vo svojom okolí (nie kamoškám, skôr v mestských fb,mk skupinách) daj dotazník, či sa ti to vôbec oplatí začať riešiť a dávať do toho energiu a úsilie, lebo zbytočne niečo ponúkať, ak záujem nebude

nika3111
autor
5. apr 2020

Mám niečo našetrené a momentálne som bez práce ,rada by som si otvorila takú malú prevádzku.Niečo ako lahôdky ,len neviem či budem môcť vyrábať sama .

10zabka
5. apr 2020

@nika3111 na taký spôsob fungujú napr. Subway a napr. Mc.Donald alebo KFC, ktoré fungujú aj formou franchising. Práve firma Subway plní bagety a sú fakt úžasné 🙂
https://franchising.sk/abc-franchisingu/1745/fr...

denkabemommy
5. apr 2020

@nika3111 DÔLEŽITÉ - podnikateľský plán - rozrátať ceny, zistiť sumy, dodávateľov, atď.. nedá sa to zhrnúť do jedného komentáru tak jednoducho, čo treba pred začatím.. je toho dosť tak na 3-12 mesiacov pred spustením prevádzky ( zahŕňa to plánovanie, zisťovanie cien od dodávateľov, robenie cien produtku, zisťovanie a sledovanie konkurencie v okolí, hľadanie priestorov,.. atď) všetko vyzerá tak jednoducho ale keď sa do toho človek pustí hrr, tak skončí skôr ako začne a ešte k tomu príde aj o peniaze.. takže okrem premyslenia v hlave, to daj na papier aj v číslach..

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miadi
6. apr 2020

@10zabka mnam subway su naj Lebo clovek si moze vybrat presne co chce nie kazdy mà rad papriku ci cibulu atd , kazdy mà svoje chute a prefencie 😅a tie ich bagety su super take čerstve Lebo cesto im dovažaju z high tech tovarni zmrazene a v predajni ich denne rozmrazia a upeču.
@nika3111 Kupovala by si bagety to už nie je ono taka bageta velmi rychlo starne druhy den.. hlavne by si mala mat predajnu niekde v centre mesta aby si mala dost zakaznikov, Clovek nemusi byt vyučeni kuchar časnik aby si bagety cNoi sandwich urobil sam. Je to skor fast food ktory si clovek kupi cestou cez mesto ci na dialnici proste ked nie je čas ist do restiky a este je domov daleko ., je to taky snack v čase nudze😃chodila som v Ba do jedneho podniku kde robia panini a bagetky velmi dobre este ako študentka, v centre na korze v zašitej uličke. Teraz ale urcite nie je najvhodnejšia doba nieco take začinat ked je corona fakt neista doba na taketo nieco. Radsej si tie usetrene peniaze nechaj na žitie a potom neskor ries taketo plany.

nika3111
autor
6. apr 2020

Ďakujem kočky za vaše komenty.Je jasné že teraz nemám šancu začínať.Strašne dúfam že sa toto rýchlo skončí ,lebo hrozí že ak to bude dlho trvať tak úspory prejeme a minieme na šeky.Ja som ale potrebovala vedieť či tie chlebíčky môžem robiť priamo v prevádzke alebo musí byť oddelený priesto.To čo som si vyhliadla je len jeden priestor a nebudú možné úpravy.

larisalarisa
6. apr 2020

Super nápad, aj misy robte. Ja mám takéto služby rada.

lenadka
6. apr 2020

@nika3111 prečo by si nemohla? Si vyučená v odbore. Teraz by bolo výhodnejšie mať stánok a predávať cez okienko, alebo s doručením domov. Priestor stánku ti na základe žiadosti a živnostenského listu schvália na hygiene. Ak máš rodinný dom a kuchynku naviac, ktorú by si dokázala obetovať na vyčlenenie u bytových priestorov na podnikanie aj tak sa dá. Tento proces je však časovo náročnejší ako schválenie stánku ktorý už predtým slúžil na podnikanie a ty ho preberieš.

lenadka
6. apr 2020

@nika3111 konkrétnejšie opíš priestory ktoré si si vyhliadla? Je to v potravinárskej prevádzke?

larisalarisa
6. apr 2020

Globusproduct.sk my máme toto v Prešove a vyuzivame

nika3111
autor
6. apr 2020

Je to na chodbe v hyper tescu .Jeden priestor a roleta.Rada by som kúpila vitríny a vystavovala už hotové.A ozaj neviem či mi to hygiena schváli aj teraz,keď majú iné starosti.Nebola by to samoobsluha .

nika3111
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nika3111
autor
6. apr 2020

Nie je tam umývadlo ,to ma trápi najviac.Ale možno by sa dalo také s nádržou.Bol by to pult.predaj.

fokuska
6. apr 2020

@nika3111 Bez umyvadla nie je sanca. A to potrebujes osobitne umyvadlo/drez na umyvanie jedla (neviemci nie je este aj osobitne maso a zelenina) a osobitne umyvadlo na umyvanie ruk.
Pult musis mat tiez rozdeleny - priprava suroveho masa, osobitne priprava zeleniny a inych veci. Chladnicky tiez oddelene.

dilino
6. apr 2020

gastro prevadzky v prvom rade musi byť voda tepla bez toho ti ani hygiena neschváli potom rozdelene umyvadla ako piše fokuska steny na bielo omaľovane, dalej WC musiš mať , odvetravanie, pomocov ventilátorov stroje a priestor v Tescu asi vhodný nebude nakoľko tam ako pišeš nieje umyvadlo a ani voda , dalej registračnu pokladňu, vitriny, a investicia by bola veľka a ako pišu ostatne baby nevieš či by ti to išlo neni to len take jednoduche a zvlasť ked by si do toho dala peniaze a nešlo ti to tak zavrieť a investicia už sa ti nikdy toľko nevráti koľko si do toho dala hygiena to berie veľmi prisne ja mám second hand pred otvoreným a hned prvé čo ich zaujimalo a prišli je teplá voda to hned aby som im ukazala mám prietokovy ohrievač, a dve umyvadla tiež s jedneho na umyvanie podlahy a druhé na umyvanie rúk dalej odvetravanie a WC to chceli aj vydieť nielen že im priestory ukažem ale musim to mať aj na papieri to neni len tak už ked sa rozhoduješ tak tak že budeš mať aj svoje čerstve bagety upečne že ty ich sama budeš robiť ked ti donesu už hotove bagety a ty ich naplniš to robia tak staničné bufety ale ked chceš zakaznika zaujať tak urob od základu všetko aj bagety musiš si ziskať niečim výnimočným takým niečim čo by ich lákalo sa vždy k tebe vrátiť naplniť bagetu a kúpiť hotove nieje žiadne umenie ale umenie je sama ich upiecť a naplniť to je lákadlo.

nika3111
autor
6. apr 2020

Asi máte pravdu ,ale prečo tam predávaju klobásu slaninu.Túsok ďalej bryndzu ,ovčí syr.Prevádzky sú rovnaké.Toto nechápem.

fokuska
6. apr 2020

@nika3111 Pretoze tu bryndzu, klobasu, slaninu a pod. tam nevyrabaju a nespracuvaju. Dovezu im hotove nabalene vyrobky a oni ich predavaju.
Ale myslim, ze umyvadlo na ruky musia mat aj tak.

Je rozdiel v tom keby si predavala hotove bagety a ked tam chces krajat pecivo, suroviny, plnit ich...

nika3111
autor
6. apr 2020

@fokuska Aha ďakujem,ale hotové by som mohla .A výrobňu iňde.Fak to je všetko komplikované.😕

mogaa
6. apr 2020

@nika3111 momentálne otvárať takúto prevádzku je nerozumné...treba sa prihlásiť na UP a zistiť si podmienky na podporu podnikania a vytvorenia prac.miesta....Tak či tak musíš ak chceš dostať dotáciu na podnikanie, musíš byť určitú dobu nezamestnaná a okrem vybavenia živnosti, musíš v prevádzke vybaviť schválenie hygienou.....v aktuálnej dobe napr.chlebíčky klasické obložené chlebíčky nepôjdu vôbec a myslím že ani balené bagety pretože tí čo pracujú a kupujú si ich do práce si ich kúpia v klasických potravinách

lenadka
6. apr 2020

@nika3111 bez prívodu vody, drezu a unyvadla na ruky ti to nik neschváli.

lenadka
6. apr 2020

@nika3111 ty budeš tie bagety pripravovať a to je iné ako predaj hotových výrobkov v chladničkach a pultoch. Tak isto aj prevádzka vedľa s klobásou musí mať vodu. Zrejme ju majú v zázemi. Ak krajaju výrobky musí byť drez v blízkosti vitríny a váhy.

rayg
8. feb 2023

Ahojte
Poraďte mi prosim. Ked chcem otvorit gastro auto s predajom polievok musím byt vyučeným kuchárom?