ahojte vie mi niekto poradit viem ze to nema s detmi co spolocne ale aj tak sa spytam,v detstve som dostala od pra babky dom aj so zahradov /darovacia zmluva/,,,teraz by som ho chcela predat lenze ten pozemok je spojeny s pozemkom starkych,kedze mam dceru a priatelovi teraz zistili chorobu s ktorej sa musi rok liecit,tak je to dost na prd o malu sa on nebude vladat starat kedze vedlajsie ucinky choroby su horucky,zimnice,chudnutie,nespavost atd,,,,tie peniaze by mi velmi pomohli len neviem ako sa tam dohadat ☹ v
@jankaja ahoj ano su spolocne dvory ale dve rozdielne prijazdove cesty jedna z vrchu k nim a jedna cez zahradu k mojmu domu,,
Predať je možné dom aj na spoločnom dvore. Samozrejme, kupujúci to bude brať ako negatívum a odrazí sa to v nižšej cene domu. Ak sú dve príjazdové cesty, bolo by ideálne pozemok rozdeliť, aby každý dom mal svoj vlastný pozemok. Možno s tým starkí nesúhlasia, ale nemôžu ti zabrániť, aby si predala svoj dom aj s podielom na spoločnom dvore.
@jankaja ved ja viem to iste mi vravel aj realitkar kebyze neni situacia aka je tak to nerobym ale nemam velmi ine vychodisko ja len neviem ako sa tam dohadat lebo realitkar musi pofotit moj dom aj ked je to vapenny ale aj tak on trval na tom ze treba,,a na to treba kluce ktore maju oni,moznoze u normalnej rodiny by to nebol problem ale moj starky je velmi ale velmi temperemantni 😕
@martinkova24 tak s tým ti neporadím. Ale máš právo vstúpiť do vlastného domu, či už tak, že ti odomknú, alebo že necháš vyraziť dvere.
@jankaja no to viem len neviem co robyt ☹
Nerozumiem tomu, že spojený. Dvor je spoločný? Alebo prístup k tvojmu pozemku je cez pozemok starkých?