Zdravím. Chcem poslať balík kurierom s pani som sa dohodla že balík pošlem po úhrade poštovneho. Tým pádom po prebrati balíka zaplati len sumu za tovar . Nikdy pred tým som nič neposielala tak sa chcem opýtať ona zaplatí za tovar a ako prídu mne tie peniaze?
@helus888 aj keby to nebol rovnompodvod, kde ma pani motivaciu po obdrzani tovaru este posielat peniaze?
@helus888 peniaze vam pridu na ucet...ked pojdete balik poslat, tak vyplnite papier, kde vam maju peniaze prist...kurier jej odovzda balik, vezme peniaze a potom vam pridu
@helus888 tuším sa to dá tak ,že na dobierku cez kuriéra
... Ona ti posle na účet za kuriéra poštovné ja neviem cca 5e .... A ty si objednas kuriéra dáš mu balík ,dáš to na dobierku.. on jej to neda pokiaľ od nej neprevezme za balík peniaze ... Tie ti potom prídu buď na úcet alebo na adresu neviem presne ,keď si objednáva kuriéra tam sa to asi vypisuje .neviem u presne ako to je ...sa sa to ..len teda držím palce nech je pani solídna a nech si to prevezme ,aby ti to zas neprialo späť.
@helus888 ja tomu rozumiem tak, že ide o poslanie balíka na dobierku, akurát poštovné pani zaplati dopredu (aby ste neboli stratová v prípade, že balík nepreberie) a výška dobierky už bude iba cena za tovar.
Príde mi to ako rozumná ochrana kupujúceho aj predajcu. Tie som prišla pred časom o 50e, peniaze som poslala a tovar nikde.
@jaja20 preco by to mal byt podvod? Ako by ju vedela ta pani podviest? Ved predsa kurier jej neda balik kym nezaplati
@michaelam2 Niektorí podvodníci vydávali svojich pomocníkov za kuriérov,preto.
@helus888 vypočítaj si koľko vyjde poštovné , na stránke kuriérskej služby nájdeš kalkulačku. Nech ti pošle výšku poštovné a ostatné doplatí dobierkou pri prevzatí priamo kuriérov. A tebe peniaze potom prídu od kuriérskej spolocnosti na účet
Kľudne sa dá poštovné zarátať do dobierky
@helus888 A prečo ti nepošle rovno celú sumu už aj za tovar? Nebude to zase len nejaký podvod?