Chcem poslať balík kuriérom

helus888
6. feb 2022

Zdravím. Chcem poslať balík kurierom s pani som sa dohodla že balík pošlem po úhrade poštovneho. Tým pádom po prebrati balíka zaplati len sumu za tovar . Nikdy pred tým som nič neposielala tak sa chcem opýtať ona zaplatí za tovar a ako prídu mne tie peniaze?

jaja20
6. feb 2022

@helus888 A prečo ti nepošle rovno celú sumu už aj za tovar? Nebude to zase len nejaký podvod?

helus888
autor
6. feb 2022

@jaja20 ja som jej to tak navrhla povedala mi že bola oklamana a ide o väčšiu sumu

jaja20
6. feb 2022

@helus888 Fakt sa mi to nezdá... a odpísala ti na inzerát tu na Koníkovi alebo FB,Bazoši...? Má nejaké hodnotenia od predchádzajúcich predajcov?
Lebo v poslednej dobe sa s týmito popdvodmi akoby roztrhlo vrece.

pondelok01
6. feb 2022

@helus888 aj keby to nebol rovnompodvod, kde ma pani motivaciu po obdrzani tovaru este posielat peniaze?

michaelam2
6. feb 2022

@helus888 peniaze vam pridu na ucet...ked pojdete balik poslat, tak vyplnite papier, kde vam maju peniaze prist...kurier jej odovzda balik, vezme peniaze a potom vam pridu

bobo2433
6. feb 2022

@helus888 tuším sa to dá tak ,že na dobierku cez kuriéra
... Ona ti posle na účet za kuriéra poštovné ja neviem cca 5e .... A ty si objednas kuriéra dáš mu balík ,dáš to na dobierku.. on jej to neda pokiaľ od nej neprevezme za balík peniaze ... Tie ti potom prídu buď na úcet alebo na adresu neviem presne ,keď si objednáva kuriéra tam sa to asi vypisuje .neviem u presne ako to je ...sa sa to ..len teda držím palce nech je pani solídna a nech si to prevezme ,aby ti to zas neprialo späť.

ziarifka
6. feb 2022

@helus888 ja tomu rozumiem tak, že ide o poslanie balíka na dobierku, akurát poštovné pani zaplati dopredu (aby ste neboli stratová v prípade, že balík nepreberie) a výška dobierky už bude iba cena za tovar.

Príde mi to ako rozumná ochrana kupujúceho aj predajcu. Tie som prišla pred časom o 50e, peniaze som poslala a tovar nikde.

helus888
autor
6. feb 2022

@ziarifka ale veď jasné ja to tak tiež bežne robím. Tiež niekomu neposlem len tak 300 e na účet.

helus888
autor
6. feb 2022

@bobo2433 dobre presne takto som to potrebovala vysvetliť ďakujem

jaja20
6. feb 2022

@helus888 Ale mňa by vážne zaujímali odpovede na tie moje otázky.
Lebo to by pomohlo zistiť, či sa jedná o podvod.
A predávaš jej nejakú nadrozmernu vec, keď je to treba poslať kuriérom?

michaelam2
6. feb 2022

@jaja20 preco by to mal byt podvod? Ako by ju vedela ta pani podviest? Ved predsa kurier jej neda balik kym nezaplati

helus888
autor
6. feb 2022

@jaja20 prečo by malo ísť o podvod nechápem? Ona mi pošle poštovné tým pádom som ja chránená. A ona je tiež pretože bude musieť balík prevziať keďžepostovne už uhradila .

helus888
autor
6. feb 2022

@jaja20 áno predávam nadrozmernu vec

jaja20
6. feb 2022

@michaelam2 Niektorí podvodníci vydávali svojich pomocníkov za kuriérov,preto.

jaja20
6. feb 2022

@helus888 A peniaze za to poštovné ti normálne uhradila na účet,či ti písala, že máš kliknúť na nejaký odkaz v linku?

helus888
autor
6. feb 2022

@jaja20 však ale ja to idem poslať normálne poštovym kuriérom

helus888
autor
6. feb 2022

@jaja20 poštovné už uhradila akurát počkám kým nabehnu

desore
6. feb 2022

@helus888 Pokial si das balik na dobierku, balik jej bude odovzdany az po zaplateni.
Pravidelne posielam cez postu, postovne uhradene vopred na ucet. Nikdy som problem nemala.

mamina1419
6. feb 2022

@helus888 vypočítaj si koľko vyjde poštovné , na stránke kuriérskej služby nájdeš kalkulačku. Nech ti pošle výšku poštovné a ostatné doplatí dobierkou pri prevzatí priamo kuriérov. A tebe peniaze potom prídu od kuriérskej spolocnosti na účet

siu296
6. feb 2022

@helus888 zdravím. Ja som posielala tovar na dobierku cez gls. Normálne vyplnite na nete objednavku a tovar keď dotyčná prevezme, zaplatí, peniaze prídu na účet do pár dni.

siu296
6. feb 2022

Kľudne sa dá poštovné zarátať do dobierky

noami12
6. feb 2022

@helus888 pokiaľ si dáš peniaze na účet ze ti ich pošta po prebrati ma na účet poslať tak cca 4 dní, keď si dáš na adresu tak na druhý deň od podania si ich môžeš na poste vybrať🙂 posielala som 2 týždne dozadu tak kočík