Ahojte...
Potrebujem poradiť ....
Poviem to v skratke....
Mám priateľa od ktorého chcem odísť máme spolu dve deti... Dcérka má 5 a syn má 3....
Priateľ my nechce dať obidve deti malú si chce on nechať.....
Zobraty sme není takže neviem ako mám túto situáciu riešiť....
Ja som ešte na materskej..... A zo strany mojich rodičov nemám žiadnu pomoc z bývaním atď.... Môže sa stať že to on dá na súd a zoberie my aj malého....poraďte my lebo už som zúfalá..... Poviem pravdu mám aj troch exekutorov ktorý my momentálne nič nesťahuje lebo poberám ešte rodičovský príspevok.... Bývanie si nájdem a nejako to zvládnem len neviem či aj to že mám exekútorov môže nejako on napadnúť
On tiež má exekútora a zablokovaný účet a tiež nič neplatí
Tak ako môže oddeliť dvoch súrodencov od seba.... A zobrať ich máme nechcem to moc riešiť súdne ale bude to dosť blbé mať iba jedno dieťa a to druhé iba raz za čas stretávať
a keď od neho odídeš z čoho sa chceš postarať o detí ??? Ako tak čítam sami exekútor ty , alebo on ......
Prečo by ti mal decko zobrať....ak nie si alkoholik, neberieš drogy, ....tak ymslím že chlap nemá šancu...
Exekútorov máte obaja tak ste jedna - jedna...
Myslím si že dnešnej dobe mať exekútora nie je taká strašná vec všetko sa dá dohodnúť... Nie nepijem alkohol ani drogy neberiem
@dieta111 nie je strašná vec? tak to som asi z inej planéty...😉😉
Tak dosť záleží od vašej situácie, ale keď nemáš kde bývať, keď sa odstahuješ, plus ešte tí exekútori a aj to že si nezamestnaná, lebo ak má malý 3 to ti už rodičovská končí, pravdepodobne budeš vo veľkej nevýhode a nechcem ťa strašiť môže ti vziať obe deti. Ak ťa týra alebo také niečo, tak vtedy mu súd deti nezveri, ale ak je normálny otec, tak to bude ťažko.
Predtým než od neho odídeš, si urob plán - kam pôjdeš, kde budeš bývať, z čoho to budeš platiť a z čoho budete žiť. Ak tento plán nebudeš mať premyslený, môžte skončiť na ulici bez prostriedkov a vtedy o deti naozaj môžeš reálne prísť. Podľa toho čo o vás čítam, je predpoklad, že ti ani on nebude platiť alimenty, ani rodičia ti nepomôžu (veľmi dúfam že sa mýlim) - musíš byť na túto možnosť pripravená a musíš ju vedieť zvládnuť. Budeš si musieť nájsť asi nie len jedno zamestnanie a byť si istá, že exekútori ti po výplate hneď skočia a nechajú ti minimum - zvládneš to? Na svoje dlhy nekašli, oni ťa dobehnú pri najbližšej možnej príležitosti a čím neskôr, tým to bude horšie, pomaly sa ich zbav a začni odznovu. Prajem veľa síl, veľa trpezlivosti a veľa ramien, na ktorých sa budeš môcť vyplakať, nebude to vôbec ľahké, ale takisto to ani nie je nemožné, už veľa dievčat túto cestu zvládlo a takisto ju zvládneš aj ty.
@dieta111 takže vy dvaja budete radi ak vám deti ponechajú, ty len rodičovský možno + prídavky, bez strechy nad hlavou, žiadna možnosť pomoci od rodičov, ak ti niekedy zaplatí alimenty - o čom pochybujem budeš rada, ako náhle ti skončí rodičovský a zamestnáš sa naskočí exekútor, ak on má kde ísť s deťmi je veká pravdepodobnosť, že budeš mať problém
@kopytko03 myslím, že si super napísala, že to má aj hlavu aj pätu, treba mať veci premyslené a postupovať postupne, nie všetko naraz, bezhlavo sa vrhať do vecí 🙂
@dieta111 tak pokial je nejaky problem v nom napr.alkoholik alebo ta tyra tak by som to riesila cez socialku tam by ti mali pomoct.Ale pokial len tak chces odist a nemas kam preboha s takymi malymi detmi ,neviem si to predstavit ,este aj s exekuciami ved ti nezostane ani na stravu a byvanie 😧
ako fakt..exekútor na krku, nemáš prácu, bývanie , pomoc od rodičov..... a k tomu dve malé detí... ako popravde ako chceš v budúcnosti fungovať ???? Budeš rada , ak nenabehne sociálka...
@dieta111 pokiaľ sa o deti riadne staráš...neboj sa..deti ti nezoberie...nieste manželia, takže nemusíte riešiť rozvod, avšak rodičovskú dohodu...buď sa dohodnete na "vzore" každý druhý víkend, alebo na striedavke....zváž či to finančne zvládneš...o deti sa postaráš neboj...držím palec
Treba si najskôr zabezpečiť to bývanie, aby si mala príjem a prácu aby keď to pôjde na súd si mohla povedať, že áno síce mám exekútora a podobne ale mám vybavené toto, toto, pre deti nachystané toto, aby si bola jednoducho bola lepšia možnosť pre tie deti ako on. Inak ale nezávidím takúto situáciu, bude to ťažké ale tiež sa aj poriadne zamysli nad tým, či to fakt zvládneš, či im budeš môcť dať všetko čo potrebujú
@dieta111 preco chces odist ak sa smiem spytat? Teraz byvate vo svojom ci v podnajme ci ako?
@miskahryzka333 Tak v podstate už len opísaný spôsob života a skutočnosť, že ju niekto presvedčil že je normálne mať exekúcie, je dostatočný dôvod na odchod. Tiež by som odišla. A strašne držím palce aby sa to podarilo a mohla začať nový život, ktorý by deťom niečo dával a nie všetko len bral.
@dieta111 Treba si podať na súd návrh na zverenie deti do starostlivosti matky
@nika898 deti sa vyjadrujú až v 10 rokoch pri kom chcú ostať...
najskor by si sa mala nejak pokusit sa zabezpecit, aby si vedela svoje deti zabezpecit a az potom by som opustala spolocne byvanie. myslim si, ze sa musis na to proste prispravit
nevidím dôvod na to aby deti alebo jedno dali jemu, vôbec nie, pokiaľ sa vieš starať, tak ich nechajú tebe, prečo by ich brali a neskôr keď budú staršie sa potom samé rozhodnú, že čo chcú s kým chcú byť 😉
@vondolina no myslím, že exekútori, nezamestnanosť a nemožnosť bývania sú teda dosť veľké dôvody 😀
skus ppzriet nejake organizacie na pomoc zenam, aliancia zien napr..niekto kto by ti pomohol oni pomahaju aj s poradenstvom..tiez poskytuju utulky pre zeny ako docasne riesenie - to uz asi ine organizacie neviem presne..skus si to vygooglit drzim palce
Osobne si tiež myslím, že môžeš o tie deti prísť, veď z čoho ich ty budeš živit, k tomu nemáš ani kde bývať tak kam sa chystáš?
Nerozumiem absolútne prečo sedis doma na riti a už dávno si nedala dieťa do škôlky a nezamestnala si sa! Mohla si mať aj rodicak aj pomaly splácať svoje dlhy.
To ani nehovor že to nie je nič strašné kriste pane si dospelá žena , matka spamätaj sa. Je to strašné a hrozne!! Po kanáloch by som chodila a v noci nespala keby som si narobila dlhý a naháňali by ma traja exekútori. Ešte aj tvojho frajera, super fakt a ty si dovolis vo svojej situacii povedať že to nie je nič strašné no to tá "obdivujem".
Podľa mňa ty žiješ v nejakom ružovom sne že ti hneď všetko spadne do rúk, robota, bývanie, dlhý sa dajú dohodnúť,to je v pohodee, súdne ohľadom deti riešiť nechceš..mala by si sa z neho čím skôr prebrať a začať sa správať zodpovedne.
@sweetlife001 tak toto bola odpoveď.... Napísala si mi z duše... Preboha.... Mne sa rozum zastavuje
Exekútor to je nic? Tak ich všetkých troch výplat a máš po probléme Hm deti ti môže zobrať sociálka a budeš spokojná, akože mať jednu exekúciu tak sa prepadnem pod zem od hamby, ani bývanie ani zabezpečenie z čoho chces žiť? To ste mega rodičia keď obaja exekúcie život gombicka. Vstanem a začnem robit, peniaze este nikomu z neba nespadli.
hmmm ako zavazit to moze ono ti proste musi zostat nejake minimum ked zaplatis byvanie, exekutorov ale aj stravu a tak. deti musia byt proste zabezpecene