Chcem malé akvárium - čo všetko ešte potrebujem?

23. apr 2021

ahojte, chcema by som mini akvarko, pricucnik a 3 gupky... treba aj filter, perlic, teplomer a vsetky srandy alebo to az od urciteho objemu?
dakujem

miriamik77
23. apr 2021

Samozrejme že treba, inak sa ti zakalí voda a ryby ti podochnú

jankalukasova
23. apr 2021

čím menšie akvarko, tým väčšia starosť a tým náročnejšie udržať v akvarku zdravú vodu. Takže áno. Potrebuješ všetko.

dzina007
23. apr 2021

neviem ci perlic je potrebny... my ho nemame.. ale zas my mame aj v 30l aj v 160l akvariu CO2 a rastliny
urcite potrebujes filter, hlavne gubky vela kakaju.
teplomer je mat fajn staci maly skleneny zavesny.. lebo v malych akvariach velmi rychlo klesa teplota ovdy napriklad pri vetrani ked je chladno.

vikusjk
23. apr 2021

ak das zive rastlinky, tak by ti mal stacit filter. Gupky som nemala, porad sa v zooshope, aku teplotu vody by mali mat, v zavislosti od toho ti bud treba, alebo netreba teplomer a ohrievac. No a urcite si kup taku trubku s hadickou na cistenie akvarka, saje to necistoty z dna. Ja mam zavojnatky, tie len zeru a s.ru. Mam len filter a viac zivych rastlin, kedze oni zjedia aj tie rastliny. Jop a svetlo som zabudla, moje v akvariovom sete dost hrialo, zavojnatky su skor na studensiu vodu, tak som ho dala prec a svietim im led lampou 😅

hradnapani
23. apr 2021

ano treba. Male akvaria su haklive, takze sa o neho musis poctivo starat. Mozno ten perlic sa da ozeliet, ale filter treba urcite.

autor
23. apr 2021

dakujem za vsetky rady 👍😊

mimi2120
23. apr 2021

Ja by som sa išla poradiť na iné fóra ako je modrykonik.sk lebo toto nie sú najlepšie rady.

terezka1947
23. apr 2021

@jankalukasova suhlasim....a ked toto pises,potom mas s akvarkami skusenost.

aalt
23. apr 2021

Perlic nedavaj. Prisavnik sa tiez bude v takom malom akvariu trapit. Minimalne akvarium je podla mna tak 60l, idealne 100l. Cim vacsie, tym menej starosti. Gupky su zivorodky a "spinia", takze filter myslim nutny. Ale videl som akvaria aj male bez filtra s gupkami a fungovali. Ale teda poriadne zalozene ... Hlavne najprv voda, filter, postupne rastliny ak maju substrat tak len plus. Rybky najskor tak po mesiaci az do zabehnuteho akvarka. Osobne sa mi pacia endlerky, ale nemam ...