Chcem kúpiť auto do 1000 eur. Aké mi odporúčate?

6. mar 2021

Ahoj ,chcem kupovať auto ale nemám ani poňatia odkiaľ začať,som úplný lajk. Vraj skoda fabia je dobrá značka , na údržbu lacnejšia..okrem nej este ake značky? Bude to moje prve na rozjadz,takže chcem nieco lacnejšie, maximálne 1000€. Neviem vôbec co si všímať pri výbere a tak. Viete mi poradiť aspoň nejak všeobecne?

lasina
6. mar 2021

Škodu Fabiu radi kradnú. Nám ukradli s pred domu v noci.Zial nenašli ju. Už by som tu značku nechcela, ale inak auto bolo fajn.

bavlnka92
6. mar 2021

ahoj. ja mám fábiu a nemôžem povedať nič v zlom. dala som ju celkom "dokopy". zober so sebou niekoho kto sa vyzná, nech prípadne skontroluje auto (hlavne sviečky - moje boli úplne čierne zhorené 😒 ) a na staršom aute zvykne odísť katalyzátor čo je tak 200€ priemerne.. rozmysli si či chceš chodiť dlhšie trasy alebo krátke a podľa toho vybrať (benzín /diesel)

mabenn
6. mar 2021

Ja som mala prvé auto ojazdenú Ford Fiestu benzín, môžem odporučiť. Veľmi dobré ovládanie, učilo sa na tom ľahko. Trošku asi nad limit, ale nie veľa.

pribinak
6. mar 2021

Škoda Fabia bila moje prvé služobne auto. Bolo fajn. Take fakt na jazdenie po meste a okoli.

zuju2
6. mar 2021

Ja jazdim na Kia Ceed. Super spotreba.

patrishapat
6. mar 2021

Fabiu som chcela aj ja, nakoniec mám Citroen C3 a čomsi môj muž o ňom zatiaľ pozistoval tak to bola veľmi dobrá kúpa, toto auto je všade chvalene, lacné na diely, vydrží veľa, je malé, pekne, fajnove 😀 určite stojí sa všimnutie 😊 inak ja som ho chcela na základe super recenzií od kamošky, ktorá ho má 12r a nedá na neho dopustiť (inak ročník 2007), chcela som síce r.2013 ale bola som lakoma na € 🤣

mariska1989
6. mar 2021

Jednotkovú Fabiu kúpiš za tú cenu . Treba pozerať km a rok .či je hrdzavá a tď .poprípade ak treba niečo ešte urobiť tak takú ani nekupovať lebo tá to potom výjde na viac E

monkasponka
6. mar 2021

Prve čo ma napadlo je že auto do 1000 eur... to bude viac v oprave ako na ceste. Aspon trošku drahšie _lepšie, lebo ťa porazi ked budeš všetko v servise cvakať. 😏.

monkabohdalova
6. mar 2021

Do 1000€ asi ťažko kúpiť, ale z lacnejších napr. dacia sandero, v pripade potreby je tam aj servis lacnejší

elizabet173
7. mar 2021

Do 1000 eur ziadne, dalsich 1000 das za opravy velmi skoro, plus auto nebudes mat, kym bude v oprave. A este sa budes triast, ci ta niekde nenecha.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kassandra25
7. mar 2021

No ked si taka bohata, aby si mohla kupovat lacne veci, tak potom auto do 1000 eur a este Skoda Fabia je to prave orechove. Preplatis za nu na opravach presne tolko, ako keby si si kupila celkom nove auto. Byt tebou, este si nasporim dalsie 3 az 4 tisicky, a kupim zasadne iba nove auto s cuv kamerami s malou akontaciou a na leasing. Tam ti aspon nehrozi tolko havariek na novom ako na ojazdenom zlom aute, ktore ta prave kdesi necha v stichu a vybavene.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dmk_1
7. mar 2021

Kupila som fabiu HTP (hromada technickych poruch) za 2000€ este v 2015, mala som ju 3 mesiace, prerobila som na nej skoro 1400 €. Za 1000 som ju predala a cca 400 islo do nutnej opravy. Pri kupe sme mali PC s diagnostikou, ukazalo ok, iba drobne vymeny, ale neukazalo, ze majitelia zamlcali silnejsiu havarku a ze nemenili olej. Az pri servise vyslo najavo, ze motor bol rozoberany, lepeny nanovo, (to uvidi iba mechanik, co pozna, aky silikon sa dava vo vyrobe a aky pri oprave), olejovy filter tvrdy ako kamen (motor bez oleja sa zadrie a mozes kupit novy).
Zo zmluvou som si mohla viesco, byvali majitelia komunikovali len prostrednictvom syna, frajer vychodniar v bratislave, ohanal sa sudom, ked chcem, nic nevratia. Na sud by mi trebalo znalecky posudok za dalsich 1000 alebo 2000 €, tak som si iba poplakala a predala ten srot do AAA. Nikdy, nikdy nikdy v zivote by som uz nekupila lacne jazdene auto, za 1000 e, to kupis len srot, co mozes dat cely opravit. Ak nemas na kupu, vezmi leasing, daj si pripoistenie, stale to v konecnom dosledku vyjde menej, nez tvoje auto a opravy z tvojho vrecka. Auto nie je hodnota ako byt, ze sa oplati ho vlastnit, auto su vyhodene peniaze.

ceresna2
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nice202
7. mar 2021

Ja ťa chápem. Mne sa podarilo minulý rok zohnať Opel Corsa s automatom za 1200 a ide ako hodinky.

ceresna2
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
7. mar 2021

Inak ďakujem za rady a skúsenosti, čítam a vyberám si z toho 🙂

uglybetty1234
7. mar 2021

Ja som kupila of kamosa dva roky dozadu renault clio za 800€. Jazdi ako hodinky. Tohto roku ma 20 r. Ale vedela som od koho kupujem.

lucie0505
7. mar 2021

Ja by som ti poradila dosetrit pár stoviek a ísť do staršieho VW. Golf 4 alebo Bora. Ja mam Boru r.v. 2002, mam ju 11 rokov a nevymenila by som ju za nič. To boli vtedy ešte poctivo vyrábané auta a ja okrem bežných servisov som na nej ešte neopravovala nič. Náhradné diely nie sú predražené a ak zoženieš auto s motorom 1,9TDi, budeš mat aj fajn spotrebu. Okrem toho tieto motory vydržia v pohode do 500 000km. A ja som do Bory napchala autosedacku, box s veľkým psom, kočík s hlbokou vaničkou a kopec tasiek. Ale zase to nie je žiadna veľká krava, parkuje sa s ňou dobre. Takže za mňa ideálne auto aj pre mamičku na materskej aj na dlhšiu cestu.

autor
7. mar 2021

Toto by som aj ja chcela, vedieť od koho kupujem, najlepšie po známosti, žiadne aaa auto to nemam v pláne

bavlnka92
7. mar 2021

ja som kúpila po známosti a aj tak nič moc. :D

mariet24
7. mar 2021

Ja som si prvé kúpila Fiat Punto (za 400€), povozilo 4 roky a keď som sa otukala kúpili sme čisto nové.

juliet86
7. mar 2021

ako pises. nekupuj z aaa auto. najlepsie cez znamych. priamo od prveho majitela idealne. pripadne druhe rodinne auto. rozhod zaujem na fb na tvojich socialnych sietach. ide o to mat aj stastie na dobry kus.... znaciek a modelov je dobrych viac. ja preferujem opel suzuki vw. blizki maju dobru skusenost aj s toyotou citroenom. dolezite aby auto bolo servisovane garazovane neburane. rok vyroby a kolko a akych tras sa na nom jazdilo. kedy boli menene velke drahsie veci ako brzdy a tlmice sviecky atd. byt tebou bez znameho automechanika nekupujem. lebo mas vyhodenych tisic eur.

autor
7. mar 2021

@juliet86 ďakujem za ,, manuál,, ,,toto som Potrebovala 🙂 fb som skusila,no zatiaľ nič, bratia su rozlezeni v zahraničí ,moc mi nevedia pomôcť, otec uz je velmi stará škola. Skúsim sa obrátiť na toho známeho automechanika 🙂

annamalaga
7. mar 2021

Ahoj. Pridávam článok: Ale osobne a ešte na materskej, keď treba každú korunu vrážať do auta je nasmiech. https://www.topspeed.sk/poradna/hladate-auto-za...

annamalaga
7. mar 2021

A veľmi dobre si to prečítaj. Sú to odborníci s topspeed. Máš tam všetko popísané!!! Auto za 1000€ v konečnom dôsledku môže výsť aj na 2000€. Už len výmena katalizátora na takom aute bude v budúcnosti nutnosť a malo peňazí to stat nebude teda.

rooberta
7. mar 2021

Fiat punto by som odporucila alebo nejake suzuki, to su malo kazive auta. Hlavne nekupuj ziadny trojvalec.

juliet86
7. mar 2021

tesim ze som pomohla. skus poprosit bratov nech vyhodia na svoje fb. pripadne kamosi nech ti zdielaju. a hladaj vo svojom okrese a blizkych okresoch. kvoli prevozu prepisu vyskusaniu auta. lebo ak si najdes auto cez pol republiky to potrebujes 2dni volna a extra peniaze.

juliet86
7. mar 2021

pozicku na nove nemas sancu dostat? drzim ti palce