Ahojte maminky. Videla som tu nespocetne veľa diskusii ohľadom zvierat, len sú veľmi stare tak by som to chcela oživiť a nenasla som ani odpoveď na moju otázku. Chcela by sa opýtať tých, ktorí majú v byte Bigla ci moc plzne 😬. Zvažujeme kupu tak by som sa rada informovala, keďže na internete niekde o tom napíšu vetu, ale väčšinou o tom moc nie je.
Ďakujem veľmi pekne.
@mo2356 My sme mali beagla v byte takmer dva roky. Potom dcére zistili alergiu, tak musel ísť do rodinného domu na dvor, k rodičom. Čo sa týka pĺznutia, čistá katastrofa. Nejde ani o to, že by to bolo nejaké extrémne, ale skôr o kvalitu srsti. Predtým sme mali čau čau a ten pĺzol v chumáčoch. Chumáč som zodvihla, zahodila a bolo. Beagel pĺzne po jednotlivých chlpoch. Tie chlpi sú jednoducho všade. Raz som si požičala vodný vysávač Rainbow, aby som sa tých chlpov zbavila a pri vysávaní sa tie chlpy dostali do nejakého filtra čo chráni motor a motor odpálilo. Najhoršie, že sa zapichávajú úplne do všetkého. Koberce, sedačky, čokoľvek textilné. Najhoršie je to s ponožkami. Po každom praní,pri skladaní po jednom chlpe vyťahovanie. Je to veselý psík, aj povahou skvelý, ale druh srsti veľmi komplikuje život.
No ja si myslim, ze ak zvazujes kupu hocijakeho plemena, treba si vyhliadnut chovnu stanicu a veskere otazky o plemene smerovat im, urcite ti budu vediet povedat najlepsie sami
@beatinka ďakujem veľmi pekne. Mam z tých chlpov strach 😅. Ja som mala 16 rokov pudlika, presne občas pustila chumac, ten som zdvihla, zahodila a bolo. Manžel mal bradaca a labradora tak je na chlpy zvyknutý. Len ja to asi neprekusnem. Kebyže tie chlpy sú len na zemi tak fajn. Len si neviem celkom predstaviť ich mat v posteli, na sedačke a podobne 😟
Najlepsie zaobstarat si do byty yorkshira alebo silky teriera.Tieb nemaju chlpy ale vlasy a nemusis riesit plznutie.
@nini1010 a okrem týchto ešte kopec iných plemien😉
@mo2356 aj my máme beagla, milujeme ho veľmi, ale iba v zime býva v chodbe. Naozaj sú tie chlpy všade, dokonca keď vesiam vonku prádlo a obtrie sa, keď ide okolo, hneď sú aj v čistom prádle. Okrem toho, v byte by sa cítil v zajatí, potrebuje veľa pohybu.
Beagle plznu vela, a na dovazok su to psi pre skusenych majitelov, polovne plemena, vyzadujuce vela pohybu a prace, do bytu si kupte radsej nejake spolocenske plemeno, aby ste netrpeli ani vy ani pes.
@mo2356 no mám miešanca beagla, a na dvore. No do bytu by som nechcela, strašne plzne. Temer v kuse celý rok. Ináč je to strašne zlatý hafík, nemenila by som. No do bytu asi nie.
Ale viem, že strihajú beaglov čo majú v bytoch, tak vraj toto pomôže. Ale skúsenosť nemám.