Ahojte, mám vyštudovanú Hotelovú akadémiu a teraz študujem na vysokej škole Cestovný ruch spojený s hotelierstvom. Chcela by som sa opýtať či je možnosť dorobenia si potrebného pedagogického vzdelania, aby som potom mohla učiť napríklad na Hotelovke odborné predmety. Je to vôbec možne?
Inak je to mozne aj bez vysokej skoly? Ak mam vystudovanu odbornu skolu a plus pedagogicke minimum?
@katka9353 áno, je to možné. sprav si pedagog. minimum a môžeš učiť predmety, z ktorých máš štátnice. Všetko záleží od riaditeľa 🙂 ...sú učitelia aj nekvalifikovaní, ktorí napr. daný predmet nemajú vyštudovaný a učia ho 🙂 ...ale pedagog. minimum musíš mať, pokiaľ študuješ neučiteľský smer.
Napríklad na Filozofickej fakulte UPJŠ v Košiciach si môžeš DPŠ urobiť. 🙂
a DPŠ teda pedag. minimum moze clovek abslvovat iba pokial uz ma vystudovany nejaky odbor na VS
http://web.tuke.sk/kip/main.php?om=215&res=high...
treba si zistit co mas najblizsie
Ďakujem pekne, pomohli ste mi 🙂
nerob to 😀 😀
@tominko2612 vlastná skúsenosť?
ano
Pokiaľ si typ, ktorý si s dnešnou mládežou nevie spraviť poriadok, tak radšej nie - viem to z vlastných skúseností, učila som na učilišti, aj na gympli. A hlavne nesmie byť človek veľmi priateľský, lebo to zneužijú.
Ucim na strednej, milujem to, rada ucim a so decka su v pohode, pokial si fer a pevne si stanovis pravidla, ktore ani oni, ani ty neporusujes...napr. Kazdu hodinu skusam, aj keby cigani z neba padali, nedavam neohlasene pisomky etc...
Len by som ta upozornila, ze najst pracu na dobrej strednej skole je tazke, je tam plnka, plus sa priprav na to, ze ten plat je fakt horor. Mam 10 rokov, praxe, phd v odbore a moj plate je 890 eur v hrubom ( cize plus minus 700 v cistom, skor minus), cize ak vidis niekde, ako minister hovori o tom, ze priemerny plat je tolko a tolko, klame. Pred Phd bol moj plat v cistom okolo 590-600 eur.
Áno, je to možné 😉