Zdravím vás
Poprosím vás o pomoc. Môj najväčší sen je študovať /pracovať v zahraničí (krajinách s anglickým jazykom ). Keďže za pár rokov idem na strednú školu, tak som dúfala že by som počas strednej mohla študovať v UK alebo inde , ale nemáme na to peniaze. Viem ze môžem dostať štipendium ale neviem ako na to, na Googli mi to nič podstatné okolo toho nenašlo tak vás prosím o pomoc. Neviete jak by som mohla dosiahnuť svojho sna alebo pripadne objasnenie, kontant na osobu so skúsenosťami?
A co tak ist na bilingválne gymnazium a ist na vymenne pobyty?
http://www.cambridgestudy.sk/gcse/ tu je ale platené bývanie 🙂 internát/ rodina alebo https://kurzy-pobyty.sk/stredne-skoly-v-zahranici/
@katttze https://highschool.interstudy.sk/?gclid=CjwKCAj... tu máš aj možnosť nájsť si školu v ktorom štáte chceš 🙂 bohužiaľ nenašla som to naše :/ bolo to dávno
@katttze prepac ze ta takto trosku zotriem, si mladucka a je pekne ze chces ist za svojim snom, no ked rodicia nemaju peniaze ani na sukromne bilingvalne gymnazium, tak na skolu v zahranici (aj keby si mala stipendium a ubytovanie zadarmo) mat dost penazi pravdepodobne nebudu. Ty zatial nepoznas realne vydavky, no budes potrebovat poniaze na cestovanie (mhd, letenky), stravu, ucebnice, mozno kruzky ci volnocasove aktivity,...) a hlavne osobne si v 15-tich rokoch neviem predstavit zit a vybavovat vsetky potrebne urady a papierovacky v cudzej krajine a cudzom jazyku bez rodicov ci niekoho dospeleho kto dokonale ovlada jazyk a vie sa zorientovat v cudzom velkomeste...(osobne som mala spociatku problem sa sama zorientovat v 19-tich v Čechach) a si si ista sebou ze studium v cudzom jazyku bez pomoci ucitelov co vedia po slovensky zvladnes? veru ja som mala anglictinu aj nemcinu na skolach 14 rokov na pokrocilej urovni ale na odbornu konverzaciu (myslim nejake skolske predmety ako chemia, biologia, fyzika...) si netrufam 😀 V prvom rade sa porozpravaj s rodicmi ci by ta vobec samu do zahranicia pustili, a potom vazne radsej este zvaz strednu skolu tu a zatial si mozes prisetrit peniaze, zdokonalit jazyk a vybrat sa a na vysoku aku len nechces...tam uz problem nieje nikde zobrat cudzinca.
No lenže aj v UK život niečo stojí, neviem koľko máš rokov ale podľa mňa keď na to nemáte ťažko😉, jedine žeby ste tu žili
Na toto vsetko su stipendia. Niektore ti pokryju aj kapesne. Ale mala by si byt dost sikovna na to si to najst sama online, nie to hladat tu 🤔. Aj priamo v britanii otvaraju kazdy rok grantove programy (niekolko desiatok) , na ktore sa mozes prihlasit. Cez jeden som bola, ale radit ti nebudem. Mala by si byt dost sikovna sama, aby si si vsetko nasla a vybavila, nie len, ze ja chcem. Na grant zvacsa potrebujes vyborny prospech, nejaku zaujimavu volnocasovu aktivitu a odporucania od ucitelov. Proste ta skola musi chciet, ak ti vsetko plati. Inak sa da ist cez interstudy, studrnt agency a pod., ale to stoji okolo 10 000€, bez kapesneho.
Druha moznost je gap year po strednej skole. Zarobis si na vysoku skolu. Na skolne si mozes zobrat pozicku a splacas az ked zarabas urcitu sumu za rok (plati v uk). V holandsku je to napr. okolo 1300€ rocne, to lahko aj vycashujes ako pracujuci student. Alebo potom erasmus, povies ist na dva semestre.
Bilingvalne gymnazia: sukromnych za ktore sa plati je dost, ale su aj statne. Len musis byt naozaj sikulka, aby si sa dostala 🙂
Viem že v Londýne je taká škola ktorá ti zaplatí ubytovanie... Hm... Skúsim ti to nájsť tiež som tam chcela ísť 🙂 len nám to hovorili na SŠ a to už bolo dávno 🤔 ale idem skúsiť